Zaspávanie dvojročnej dcérky

kucinella
6. feb 2014

ahojte.viem ze je tu vela diskusii o zaspavani ale rada by som keby ste mi poradili.moja mala ma 20mesiacov a chce zaspavat len na rukach aj vecerny spanok si posunula z 21 na 22hod.pred tym sme pekne zaspavali tak ze som si knej lahla a do 15min zaspala teraz je u nas plac ked ma ist spat.rano vstavame do 9 poto poobede ide okolo 13,30 vstne okolo 15hod ma dost pohybu aby bola vecer unavena ale ona by vydrzala aj do polnoci.dakujem za radi

luba28
7. feb 2014

@kucinella my mame 20 mesiacov,...tiez sme zaspavali na rukach,ale ta vaha uz bola neunosna,...my chodime na obed 11:30-12:00 a vstavame o 13:30-14:00 a vecer ideme o 18:30-19:00.zacinala som tak ,ze som ho dala do postielky,dala som cumel a odisla som,....on sa postavil,plakal,...isla som k nemu pomojkala,dala cumel a polozila naspät,...a tak sa to opakovalo par dni,ale potom si zvykol a zaspal sam,....skuste aj vy,....

orlik4
7. feb 2014

Tak v prvom rade, 20 mesiacov nie su dva roky. V takomto veku zalezi na kazdom mesiaci. Ked bude vacsia, uz sa nebude tolko mat k rodicom, tak si to uzite 🙂
No, nas maly ma 3 roky a zaspava uz sam, ale bolo to 1000 krockov. On zasa zaspaval len na prsniku, niekedy ma vyzadoval aj hodinu. Prve som ho naucila zaspavat tak, ze sme sa tulili. Zaspaval na mojej posteli, svoju mal prisunutu k nam a potom sa pocas noci "odgulal" k sebe. Ale zaspavali sme spolu. Potom sme ho presne v 26 mesiacoch odstavili od mlieka kvoli dalsiemu babatku. Dalsia vec bola, ze sme si dali hranicu - moja postel-tvoja postel a zaspaval len s mojou rukou. Potom sme dali bocnicu na postielku. Zaklad je, ze sa jej potesil, lebo ju vedel prekracovat a tak sa hral. Vecer s nou potom ani nemal problem. Ale stale mal moju ruku, ktoru som prestrcila cez tycky postele. Dalsi krok - zaspat bez ruky. A posledny krok bol zaspat sam. To bolo najtazsie, ale do tyzdna to vedel. Prve dni som sedela v chodbe s notebookom na kolenach tak, aby ma z postielky videl. Potom som sa postupne stahovala do obyvacky a do tyzdna bol v pohode. Sem tam este trucoval, ale postupom casu si zvykol. Vsetky kroky boli bez placu. Ja teda neuznavam nechat babo vyplakat.
Kazde dieta je ale ine, a napriklad kamoska naucila malu tak, ze jej vzdy povedala, ze ide cikat, a vratila sa za 5-10-15...xy minut. Mala niekedy zaspala. U nas by toto ale urcite nefungovalo, tak si kazdy musi vybrat to svoje.
Ja ti odporucam to tulenie sa na posteli. Ked zaspava na rukach, tak to k tomu ma dost blizko. Aspon ta nebude boliet chrbat mozno. Prve noci ale zaspi mozno neskor, to treba vydrzat. Ak sa ti to nepodari do tyzdna, tak asi este neni pripravena. Ja by som to isto nesilila.

jul11
7. feb 2014

@kucinella ahoj,tiez mam taku doma. chodi spat o 21:30-22:00. rano vstava okolo 8,cez obed spi 13:00-15:00. ale aj ked rano vstaneme o siedmej a poobede spi do 14hodiny a sme doobeda aj poobede vonku,tak ide spat neskoro. ked zaspi o 21,tak to mame oslavu 🙂 ale zaspava na posteli bud so mnou alebo s manzelom,ale celkovo celkom pekne do 15min