Zaspávanie dvojročného dieťatka

emma19
22. júl 2014

Ahojte maminky!
Chcela by som sa s Vami poradiť ako znovu naučiť dcérku zaspávať samú. Od narodenia do 2 rokov spala sama bez uspávania vo svojej postieľke bez problémov - niečo s rozprávala a spala do rána. Pred mesiacom sa prebudila so strašným krikom a nechcela ísť do postieľky, triaslo ju, nevedeli sme ju utíšiť a aj keď sa ukľudnila, do postieľky nechcela vliezť. Odvtedy spáva s nami, ale uspávanie trvá 1,5 hodiny každý večer. Keď som ju dala do postieľky po čase ľahne si, páči sa jej to, ale keď zistí, že tam má spať tak vreští nenormálne (pričom posieľku mám pri sebe a som pri nej, držím ju za rúčku). Neviem čo robiť, každý večer ju uspávať takmer 2h, pričom mám aj iné povinnosti, ktoré potom realizujem do 1-nej v noci. Metódu vyplakania som u nej vyskúšala ešte pred rokom hneď fungovala, ale teraz keď ju do tej postieľky nemôžem ani dať a z našej hneď uteká ako sa postavím smerom ku dverám. Ďakujem za každú radu.

dobromila
22. júl 2014

@emma19 naše deti nespávali v postieľke a sme tu 😉 Moja rada znie, nenútiť ju. Keď ju večer uložíš do vašej postele bez toho, aby si postieľku spomínala, tak za krátky čas sa upokojí a uspávanie bude trvať podstatne menej a Ty budeš mať zase čas aj na iné veci.

apollo13
23. júl 2014

ja by som to vobec neriesila. do maturity s vami isto spavat nebude. ked to teraz potrebuje tak nech spava s vami

emma19
autor
23. júl 2014

@apollo13 🙂))

emma19
autor
23. júl 2014

@apollo13 to, ze spava s nami mi vobec neprekaza akurat to dlhe uspavanie kedy neviem kto koho uspava...

luba41
23. júl 2014

@emma19 ja by som ju už nestresovala a nechala spať s vami..a skús uspávať neskôr..možno ju večer uspávaš skoro a asi nie je ešte unavená...zase záleží kedy ráno vstáva, kedy spáva poobede a kedy ju večer uspávaš..

syrik
23. júl 2014

Moja má presne to isté.Aby sme sa všetci vyspali,zložili sme postieľku a kúpili normálnu posteľ,ktorú sme dali pri stenu a naše prilozili k jej.takže máme veľké letisko a každý spí na svojej.no tiež ju musíme uspavat a to ako rýchlo zaspí,závisí od toho,ako ju unavime 🙂)

emma19
autor
23. júl 2014

@luba41 mala vstava rano o 7. Cez den spinka na obed hodinku a vecer ju davam spat o 8-mej.Do vecera je vysantena az az.Ako vstane,napapa sa a sme vonku do vecera.Potom okupat a spat.Aj ziva o dusu a nic. Na obed zaspi do 10-15min. Tak neviem cim to je.

luba41
23. júl 2014

@emma19 tak už len vydržať..neriešiť postielku, možno má ešte stále z nej stres..ked nadobudne istotu, že ju tam nedáš, že môže byť s vami, tak sa možno aj to uspávanie zlepší...naša v tom veku už odmietala poobede spať, takže večer nebol absolutne problem..lahla som s nou a za pár minút bola tvrdá.. 😉

emma19
autor
9. aug 2014

@dobromila Mala si pravdu, uspavanie trva podstatne menej 🙂 Miesto 1,5-2h trva 30-50min. Ale chcem sa ta spytat, si skusena maminka ako vyriesit lipnutie dcerky na mne? Doteraz sa hrala samostatne ked som varila, upratovala, ked som isla prec zamavala mi a bola rada aj s babkou, dedkom, svagrinami. Teraz mi chodi okolo "sukne" nonstop a nemozem nic robit. A ked ju nahodou chce babka zobrat na prehadzku alebo len tak na dvore byt s nou tak krici o dusu mama, mama a hlada ma, babku odstrkuje. Sme spolu stale, nie je to tym, ze sa jej nevenujem, ale nie vzdy sa da...

dobromila
10. aug 2014

@emma19 - už som aj zabudla na túto diskusiu 😉 Moje deti ma naučili, že nasilu s nimi nepohnem, takže zasa len zostáva rešpektovať dcérkinu momentálnu potrebu Tvojej blízkosti. Viem, že je to občas (často) nepohodlné, inokedy dokonca nemožné, ale ide len o prechodné obdobie - hlavne pokiaľ bola predtým v pohode aj bez Teba. Len to vydržať, je to ešte malé dieťatko - nerobí Ti naschvál prieky.
Ak nie si zásadne proti čítaniu kníh o výchove, tak vrelo odporúčam túto knihu - kiež by som sa k nej dostala skôr...

emma19
autor
12. aug 2014

@dobromila Dakujem 🙂 Knizku som objednala, kedze som na nu nasla same dobre recenzie a dufam, ze mi pomoze vyriesit niektore situacie ked malej absolutne nerozumiem a ona je z toho v koncoch 🙂 Nechcem ju bit, ani neprimerane trestat. Obcas jej hodim jednu na zadok ked vyvadza, ale aj to mi je luto...