Ahojte mamičky ,chcela by som sa vás spýtať ,v akom veku vaše deťurence prestali piť mliečko pred spaním buď večerným alebo na obed z fľaše ? My máme 2 roky a 4 mesiace a aj na obed keď ide malý spať a aj večer pred spaním pijeme mliečko ..
Dlho pil, už bol v škôlke keď prestal
Dcéra odmietla piť mlieko zo dňa na deň, mala 10,5 mesiaca
Moja až v 2,5 roku, ale to som už ja zrušila, už som toho mala plné zuby. Teraz má 3,5 a malého brata a kúpila som pre istotu krabicu umelého, no vypila ju asi v priebehu týždňa, tak jej stále chutilo 😅 takže asi doteraz by ho pila, keby som to nezrušila.
dcéra mala cca rok a pol, keď sme zistili, že jej mlieko pred spaním robí problémy, veľmi zle spala, po hodine sa budila s plačom a pod., Tak sme mlieko zrušili.
Moj syn prestal ked mal necele 3 roky, raz vecer sa zrejme prejedol, lebo po dopiti mlieka vsetko vyvracal a tento zazitok si spojil s tym mliekom ktore uz potom odmietal dalej pit.
Ja som cca od 2 rokov zacala znizovat davky vo vecernom aj obednom mlieku ked som zacala s odplienkovanim.dcera ma teraz 2r a 4m a uz je tyzden bez mlieka.sice 2 dni pomrncala,ale po chvili prestala,bolo to uz len pitie zo zvyku nie od hladu.
Mam síce zatiaľ len 9 mesačného syna, ktorý je dojceny, ale pamätám si, že ja som mlieko pila veľmi dlho pred spaním, normálne kravské prevarené možno ešte na základnej škole, aj keď už nie z fľaše 😁.Zuby mam zdravé, takmer bez kazov (2 plomby) Doteraz pijem večer kakao a myslím ze v pohode je všetko. Inak povedané, keď to chuti dieťaťu a nemá nejaké problémy (intolerancie, žalúdok a podobne) prečo mu nedopriat?
My mame 3,5r. A stale pije mlieko večer pred spanim bud ma gauci alebo v posteli obcas v noci ak cez den malo papa ( mame doteraz problem ze horko tazko do nej dostanem jedlo) a nejak neriesim dokedy bude pit.mlieko.kedze ine mliecne veci do nej neviem dat a z pohara mliecko nechce vypiť....
@zuzkaa1991 sorry, že ti do toho kecám, ale papá preto málo, lebo vie, že dostane mlieko. Mlieko v tom veku už nie je náhrada plnohodnotnej stravy.
No môj pije mlieko pred spaním občas ešte aj teraz, má 5 rokov, zuby má krásne bez kazu.
Nas ma rovnako 2 a 4m, pred spanim mliecko, ale potom umyt zuby, inak nedovolim ... ale ma to rad, vypije, umyje si sam a potom docistime.
@ajka0207 akurát že ako dieťa som si ich neumyvala, lebo z postele už som nešla. Nehovorím ze je to extra správne, ale kazivost je aj o genetike. Kamarátka si ich umýva, dentálna hygiena, nite, neje sladkosti od malička a zuby na hrozne, už mala umelý mostík v 30 rokoch. Pripadne ok, dieťa vypije mlieko a umyť zuby, ale nie som za to, že nasilu mu odmietnuť to, ak túži po mlieku.
@elizabet173
Zas mlieko nepije aby nahradilo stravu vypije denne cca 240ml vecer .... nepapa mi preto lebo "nema cas" ked sme doma papa pravidelne ak jej dam stravu ale.ako nahle sme u niekoho na návšteve uz papa menej kedze sa hdaje s detmi atd....a to zvykne byt obcas problem....preto neriešim ak mi vecer pije mlieko kedze by pila nonstop mlieko a sttavu normálnu nejedlantak by som obmedzila ale cca 3dcl denne nie je vela
@zuzkaa1991 tiez z vlastnej skusenosti ti mozem potvrdit, ze mlieko deti piju prave ako nahradu stravy. Nie su hlupe, vedia ze ho dostanu a vrlmi im chutna 😉 Ja som tak zo dna na den pred par mesiacmi zrusila mlieko pred obednym spankom, to mal asi 2 roky, este mi aj povedal, ze on polievocku papat nebude, da si radsej mliecko v postielke 🤣 a naozaj nejedaval obedy, tak som zrusila mlieko na obed a papa ovela lepsie. Vecer dostaval 2,5dl 3,5% mlieka a rano mi vdaka nemu neranajkoval. Teraz vecer dostane len tak na chut 1,5dl 1,5% a rano sa zobudi a pyta ranajky. Mlieko zasyti, a velmi. A deti sa nan tesia, tak papat nebudu. Mozno je to aj vas pripad
@zuzkaa1991 návštevu by som neriešila, nechodíš po návštevách denne, ale píšeš, že pije aj v noci, keď málo papá cez deň. Mlieko z fľaše už skutočne nepotrebuje, keby ho ja vôbec nepila, nič sa nestane, postupne si navykne na bežnú stravu. Inak vezmi si tie 3 dcl mlieka k jej váhe. A prepočítaj si na tvoju váhu, ak by si ty vypila toľko mlieka denne, chutilo by ti potom jesť?
No moj prestal pit mlieko pred spanim, ked sa mu spravili kazy asi na 6 zuboch a zatrhla som to. Asi 3 roky mal. Moja chyba, museli sme to potom riesit u zubarov.