Maminky, ako zaspavaju vasi skolkari a o kolkej? Nasa je vacsinou o pol 8 v posteli, cez obed spava v skolke, rano vstava pred 7..chvilku sa pohra s plysakmi v posteli a potom pocuva rozpravku.. ked je sama nevadi jej to ale po dakej polhodinke nas vola a chce aby sme ostali.. mne to nevadi rada s nou pobudnem ved rastie tak rychlo ale casto tam lezim aj hodinu, aj teraz zaspala az o 21:30, stale myslim len na to ze som mohla upratat riad napr alebo ist do spdchy.. velakrat pri nej zaspim ze odtual idem rovno do postele takze nemam nic z vecera... mame male babatko tak ju nechcem odstrkovat ale uz ma to nevavi takto😄zeby bola malo unnavena? minule som skusala uspavataz od 20:45 a aj tak jej to trvalo presne bodinu😄
@desgaire to mas super. Nas skolkar kedze vstava skoro do skolky a musi tam spat, tak samozrejme zaspi ze ho nemozu zobudit a vecer strasi do 23.00. Je plny zivota aj ked sa ho pokusame znicit na ihriskach poobede 😃
Ked je doma, vstava neskor a vydrzi cely den v pohode.
Nespaval uz dlho pred nastupom do skolky. Ked mi zaspi skor, viem ze nanho lezie choroba. Nikto mi este neporadil, ako ho "donutit" aby zaspal skor, ked nie je unaveny.
U nás v škôlke si deti môžu vybrať, či budú spat či nie (zahraničie). No porazilo by ma, škôlka má uľahčiť život a nie znemožniť večer v pokoji bez dieťaťa hore. Ja by som sa s nimi snažila dohodnúť na nejakom čase v pokoji, kde pozerá knižku alebo niečo také
@desgaire Nasmu 3 rocnemu trva zaspavanie 1.5 az 2 hodiny a tiez pri tom casto zaspim a tiez ma to stve lebo z vecera nic nemam. A to on vobec nedokaze byt sam v izbe. Musime byt s nim cely cas kym nezaspi. Ale potom si poviem ze to bude takto maximalne dalsie 3 roky... a potom uz nikdy v zivote a tak to beriem ako je. Nebudem mu brat obedny spanok az kym sam neda najavo ze uz ho nepotrebuje.
Mozno skusaj predlzit ten cas ked je sama a pocuva tu rozpravku... ze by mala nejakeho specialneho plisaka, ktory akoze nahradi mamu.
Moj syn ma 5 a napodobne. Dam do postele o ool 9 a zaspi o hodinu 😔 ale on bol dlho doma pn, nemal byt z coho unaveny.snad sa to zmeni
To je bežné v tom veku, postupne telo potrebuje menej spánku a ako sa ten čas zaspávania predlžuje, môžeš vypustiť ten obedny spánok. Potom zas pôjde spat skoro. Len táto prechodná fáza trochu trvá (pár mesiacov), že s obecným spánkom ide spať priveľmi neskoro a bez neho je poobede dosť unavená, ale proste začal tento proces