Zaspávanie 1-týždňovej dcérky pri kojení

paulina148
2. feb 2020

Ahojte babule,

Nasa mala ma vyse tyzdna a cez den krasne spava a papa a pekne pribera. Vecer okolo siestej zacina byt cula a zacina nam kolotoc prebalovania krmenia a upokojovania, ktory trva do polnoci az do tretej rana. Jediny moment kedy zatvori pocas tohto obdobia oci je kojenie. Automaticky sa na prsniku upokoji a zaspi. Musim ju stale jemne budit, aby sala. Aj po hodine na prsnikoch nie je po kojeni spokojna. Po chvili si zacne zuzlat rucky a plakat. Chcela by som sa poradit, ci je mozne malu efektivnejsie nakojit, pripadne postupne ju prestavit na bdenie pocas dna, kedy mame viac energie na to aby sme sa jej plne venovali. Ma zmysel a je to v poriadku ju skusit prebudit podna niekolko krat, nakrmit, povenovat sa jej? Mate biektora skusenost s podobnym? Dakujem za nazlr 🙂

ladyvi
2. feb 2020

Este je malicka. Vsetko sa utrasie a bude menit kazdym dnom. Nemusis nic nastavovat. Dieta sa same prisposobi vasmu rodinnemu rytmu. Ale teraz je to este male masielko, ktore sa musi adaptovat na svet. Zohrate sa casom. Naplnaj jej potreby, tak ako si ziada. Rezim sa vytvori aj sam lebo prve mesiace je to kolobeh. Zobudit sa. Nakrmit. Prebalit. Uspat. Prechadzka. Kupel. Upokojit. Uspat a tak dokola 😂 ked sa mimco trosku rozkuka, uz budete zohrata dvojka.

smejko25
2. feb 2020

@paulina148 ako piše pani vyššie to sa bude meniť každym dnom 🙂 aj nasa zo zaciatku to tak mala 🙂 pre take male babätko je prsik cely svet 🙂 papa zneho upokoji sa nanom atd 🙂 moja zo zaciatku okrem spania stale vysela na cicke 😁😁 neboj upravi sa aj to spanie skus postupne pridavat pravidelne ritualy 🙂 napr kazdy den kupat okolo 7-8...ked sa da prechadzat sa vonku v rovnakej hodine atd 🙂

smejko25
2. feb 2020

@paulina148 uvidis sama si potom nastavi svoj rezim 🙂 nasa ma teraz 3 mesiace a uz vidim ze fungujeme na nejakom rezime 🙂 zo zaciatku tiez sme snou bojovali do 3 rana kedze taky maly cloviecik este nerozozna den od noci .) ale teraz musim az poklopat zaspi okolo 21:30-22:00 a spi do 3 plus minus 🙂