Ahoj maminy 🙂 Zapínate Vašim drobcom lampičku, nejakú hračku alebo zvuky popr. CD keď ich uspávate/Nechávate v detskej zaspať samotné ? 😕
My mame svetielka co sa dávaju do zásuviek.
Moj má teraz oblúbenú rozprávku na CD Snehulienka, takže pri nej pekne zaspí. Predtým bola Červená čiapočka a O Kohútikovi a sliepočke. A svieti mu aj malá lampička.
no môj má 7 rokov a stále musí spať zo zapnutou lampičkou, - solná lampa elektrická.
My mame 6 rocnu dceru a 4.5 rocneho syna. zalezi kto usoava,ked tato,ten cita z knizky,pripadne pusti v telefone rozpravanu rozpravku,zaspia z nim,potom poprehadzuje do svojich,ked som na nocnej,necha ich pri sebe :D ked uspavam ja,kazdy jeden hop do svojej,bud si pustime hudbu alebo citame a spat. bez svetla.mame predelenu izbu,ked je nejaka namietka,plac,vsetko pocujem,zabezpecim,ale viac menej na 90% zaspia hned v tichu a bez lampicky 🙂 ale pre istotu mame namontovanu jednu na postielke..keby nieco 🙂
mladsia ma 6 rokov, precitam jej knihu ja alebo mm a zaspi sama potom, ale stale ma v zasuvke taku malu nocnu lampicku (od narodenia 😀 , asi je to uz zvyk, ale bez nej spat nechce)
14 mesacne zaspavaju potme, a chalani mali dlhsi cas lampicku zasvietenu aj teraz obcas 10 rocny chce zasvietit lampicku .
okolo dieťaťa sme na špičkách nechodili, samozrejme, že som okolo neho nevysávala, ale ani sme nešepkali. Večer bola v spálni tma, ale mali sme pootvorené dvere na chodbu, kde svietilo slabé svetlo, takže úplná tma nebola. Poobede som stiahla rolety, takže šero, nie celkom denné svetlo. Zaspával v postieľke, bola som pri ňom, hladkala som ho, šepkala som mu, mal v postieľke plyšáka, takto zaspával asi do dva aj pol, troch rokov, potom som mu prečítala rozprávku, pohladila som ho a išla som vedľa, ale s tým, že sa prídem o chvíľu na neho pozrieť, čo som aj urobila. Väčšinou už spal.
Naša malá zaspáva pri lienke od cloud b : http://pexik.inshop.cz/hry-a-hracky/hracky-pro-klidne-usinani/hvezdna-beruska-ruzova-twilight-ladybug?=985&ItemIdx=30
Máme ju už od čias ako sme si maličkú priniesli z pôrodnice. Dnes má už 1,5 roka a bez lienky by sme nezaspali sme na ňu zvyknutí 😉
Naša Dorotka má 1,5 roka a zaspáva so Zajíčkom Mazlíčkom tzv.Bubbly Bunny objednaným len tak od pexika a vždy keďide spať tak ho zdrapne pod pazuchu a potom ho ukladá a škrabká mu bruško 🙂 On hrá a nejak ju to upokoji az zaspi ;)
Moja zaspava s opicou a babou a ma zapnute svetielko z babyfonu kt. Je ale este zakryte... takze nie uplna tma a cez det su len zaluzie dolu
mojej 14mesacnej musi pocas celeho spanku sumiet biely sum, inak sa budi. A inak spime potme, ziadne hracky.