Zaspávací proces

zuzanaklin
4. sep 2013

asi to poznate kazda, uspavanie babatka vecer, pre mna najvacsi problem, moj syncek ma len 2 mesiace a 2 tyzdne, ale vie uz pekne spinkat 5 , 6 hodin v noci, no problem je ze vzdy pred tym nez konecne zaspi, strasne place, aj na rukach, aj na prsniku ... po polhodine hodine nakoniec asi uz od vycerpania zaspi, ☹
cez den je uplen super ako nahle vidim ze sa mu zacina zyvat tak ho dam na brusko {inak mi nechce ani spat} a hned po par minutkach krasne spinka, obcas trosku potalapkame po zadacku je to.

zuzanka9999
4. sep 2013

Ahoj zuzka, moj syncek ma uz 4 mesiace a tyzden a prve dva mesiace robil to co tvoj - boli to koliky. Vzdy vecer vrcholili. Teraz zase my mame o problem navyse, zaspi mi pekne po kupani na prsniku ale budime sa kazdu hodinku a pol az dve hodky a s placom a takto to je uz mesiac, akurat ked medzi 2-3. Mesiacom pekne spinkaval. Pokial ma vecernu koliku nam pomohlo iba vydrzat, nosit na rukach tisit ho, masirovat brusko. Pokial je to iba o zaspinka i vyskusaj satku alebo ak mas fitloptu sadni si na fitloptu s nim na rukach a hopkaj nam to zaberalo alebo ho daj muzovi nas sa ukludnil ked ho pocul. Alebo v kociku ho mat . My sme skusali uplne vsetko asi🙂 drzim palceky nech sa to zlepsi, nas aj dnes niekedy ma problem zaspinkat🙂

jerryjanka
4. sep 2013

tak toto poznam zaživali sme pri prvej 6 tyždnov pri druhej 6 mesiacov, aj dnes mava ešte take teátre pred spaním, radu ti nedám dá sa to len vydržať 😒

ingmiriama
4. sep 2013

@zuzanaklin toto som presne mala s malým večer kým zaspal plakal a plakal kolísala som ho na fit lopte no všetko som skúšala a po troch mesiacoch to ustúpilo plač zmizol zaspal

zuzanaklin
autor
4. sep 2013

dakujem babeny tak aspon nie som sa sama s tymto problemom 🙂 😅
a o kolkej asi tak je najlepsie davat babatko do postielky na nocny spanok, ja to totiz rozlisujem, cez den spi v inej miestnosti a nie v postielke, len v noci ho tam davam aby to rozoznaval ze uz je noc a treba len spat a nie sa hrat 🙂
a tiez to s tym kupanim o kolkej ho mam asi kupkat

sense
4. sep 2013

@zuzanaklin to sme mali aj my len nasa plakavala aj cely den....co sa tyka spania v noci ma teraz styri mesiace a davam ju medzi 18.30-19.00 (podla toho ako je unavena) a spi do nejakej 06.00-07.00 rano

zuzanaklin
autor
4. sep 2013

wau tak to je super, u kupkas ju predtym nez ide spinkat

zuzanaklin
autor
4. sep 2013

a este nieco aj ju uz prikrmujes ze ti tak krasne spinka, ci len MM

lesana88
5. sep 2013

@zuzanaklin mne mala nezaspi, kym nie je dost tma. zaluzie nestacia, takze u nas sa zaspava pri zapade slnka 🙂 a tiez sme mali take obdobie, ze plakala....lenze nie polhodinu, ja som ju uspavala aj dve hodiny 😀

mariannah81
5. sep 2013

Nana ma teraz 6 mesiacov. Do 4 mesiacov sme zaspavali s placom - aj 1,5 hodiny. Pomahalo jej ukludnit sa , ked ju zobral moj muz na ruky. U mna plakala jak diva. U neho sa ukludnila, a potom som ju uz uspala ja ... .Teraz zaspava bez placu, ale kym zaspi, trva to aj hodinu.

sense
5. sep 2013

@zuzanaklin kupem ju kazdy druhy den cca o 17.30, my sme zial na UM od piatich tyzdnov

bubinko83
5. sep 2013

@zuzanaklin
@sense no to mate dobre aspon v noci ,naš toto robi cez den ,po tichu zaspi niekedy len kočiku.Inak sa budi vždy s plačom po pol hodke.A v noci sa budi každe dve hodiny na jedenie ,neviem si predstavit čo to bude ked mu pojdu zuby 😲

sense
5. sep 2013

@bubinko83 no ona tam ma jednu prestavnku na krmenie ale potom zaspi v pohode....teraz uz posledny tyzden zacina byt nervoznejsia lebo jej idu zrejme zuby ....

bosacka
7. sep 2013

@zuzanaklin skus si pozriet toto, ak vies po anglicky http://www.janetlansbury.com/2011/09/7-reasons-... , aj mozno dalsie odkazy co su tam.
mna to zaujalo ,ale este v sebe nemam vyriesene, ci to tak robit, i ked zmysel to dava