Zaspáva vaše dieťa horšie, ked sa naučilo štvornožkovať?

nastasja25
23. jún 2012

nemali sme problém zaspával na posteli,lahla som si vedla neho a za chvílku spal,ale teraz asi mesiac je to hrôza,len by lozil a lozil a nie a nie ho uspať,tak ho vezmem na ruky ,to začne revať a trucovať,ale po chvíli sa upokojí,ale musím mu spievať alebo rozprávať a potom zaspí..To uspávanie,však trvá dlhšie ako samotný spánok.Aj v noci sa preberie na jedlo a hned by lozil..v noci spáva so mnou v manželskej posteli,cez den v postieľke,rozmýšlam,či aj na noc nedám do postielky,ale obávam sa ,že tam sa zase bude stavať na nohy.máte aj vy takýto problém?sme tam ,kde sme boli na začiatku(na rukách/ 🙂 malý má 9 mesiacov

vefi89
23. jún 2012

@nastasja25 je to len dočasné 😉

vefi89
23. jún 2012

ja som naučila krpca, že som ho hladkala za rúčku, vtedy spokojne ležal 🙂 a zaspáva tak do teraz

nastasja25
autor
23. jún 2012

@vefi89 to dúfam,že dočasné,aj my sme spávali za rúčku,síce sa v noci budil,ale vždy znova po chvílke zaspal,takže aj ja som bola celkom vyspatá,ale teraz spím tak 4-5hod.dennne.už sa normálne bojím noci,čo zasa bude ☹

vefi89
23. jún 2012

@nastasja25 treba skúšať, čo ho ukludní... ja som prišla na to, že som ho musela uspávať výlučne len ja, žiadne také, že manžel, starká a podobne, a musela som byť nekomrpomisná. aj sa snažil, vydával zvuky, utekal, ale pointa bola v tom, neusmiať sa, ani nič podobné... len som zavelila máš spať, vážnym hlasom a pre neho to bolo ako povel, že sa nepohne 😅 prešlo to, každým dňom to bolo u neho lepšie... myslím do dvoch týždňov zaspal maximálne do 15-tich minút od uloženia

kocurik16
23. jún 2012

naši chlapci boli naučený zaspívať tak,že som ich po kúpaní uložila do postieľky,zhasla svetlo a nechala ich v pokoji zaspať. Bolo uplne jedno,či ich ukladal otec,alebo svokra a či to bolo na obed,alebo večer vždy sme to robili rovnako,až na prípady keď mali teploty.Žiadne spoločné zaspávanie a už vôbec nie kolísanie na rukách.

nastasja25
autor
24. jún 2012

@vefi89 rozmýšlala som a nemôže to mať niečo spoločné aj so zúbkami??idú mu horné,je strašne plačlivý,nikde dlho neobsedí,nič ho dlhšie nebaví,no hrôza,desím sa už každého uspávania a pred tým som sa tešila,som si oddýchla ☹ ☹

vefi89
24. jún 2012

@nastasja25 určite aj to pridáva k nespokojnosti 😅
ono to je aasi viac faktorov dokopy... jednak zúbky, a ak sa naučil niečo nové, ako to štvornožkovanie, tak má kopec energie v mysli, myslím tým, že chce stále objavovať a spoznávať svet.. jemu sa to v noci spracováva v hlavičke, a teda najmä ak má nové zážitky, tak spávajú detičky nepokojne... skús gély na zúbky, možno cumel, alebo niečo čo ho ukludní... alebo ešte ma napadá, mne keď veľa zdrhal z postele, dala som ho do postielky, pustila mu kolotoč, držala som ho cez mrežu za rúčku a tak mu ju hladkala... treba hladať a skúšať finty 🙂
a možno je problém v zlom čase na spanie, lebo ak je príliš unavený, tak zaspáva oveľa horšie, treba ho ukladať v správnej dobe, to jest pri prvých príznakoch únavy, ako keď si brhle očká, alebo sa mu zíva... niekde vo fotoblogoch bol o tom vynikajúvi článok, len už ozaj neviem kde 😅 myslím aj téma tu je o správnom zaspávaní, a ešte je aj knižka... možno by si mohla skúsiť ísť aj po tomto 🙂

euka210
12. júl 2012

nas ked sa zobudi, tak zase hned si sadne 🙂 aj v noci je to tak par dni uz. Moze to byt lozenim, do roka nejako treba vydrzat. My sme ho naucili spat pred casom v postielke, hracia skrinka, ja alebo manzel pri nom (postielku mame bez bocnice pri nasej posteli), hladkame po chrbatiku a nedovolime sadnut (trochu to trvalo, kym si zvykol, aj plac bol samozrejme, ale pokial ho nedam prilis neskoro, tak je to v pohode...lezi, obcas vyskusa, ci nepovolime, obcas sa ku mne prituli a do pol hodiny spi...pri mm do 15min. 🙂
Zacina sa prejavovat jeho osobnost a podla mna dieta musi mat hranice uz v tomto veku, co ano a co nie.