Prosím vás, keď sú vaše deti unavené, akože utieraju si ocka, zivaju a pod. A vy sa ich snažíte uspať aj hodinu a oni nie a nie zaspať, čo robíte? Necháte ich tak, nech nespia, alebo co? Môj 7 mesačný je v tomto odborník. Skúšam ho uspať aj bez týchto príznakov ako zívanie a pod.. Ale nedá sa. V kočíku nie, na rukách nie, v nosiči nie.. Ja už fakt neviem..
Biely sum si skusala?
Na to neexistuje ziaden zazrak. Moja ma 2.5r kazdy vecer ju uspavam hodinu, hodinu a pol tak ze lezim pri nej a hraje sa mi s uchom do nemoty. 😣 skusila som asi vsetko na svete
@lavender273 no večer ho musíme na rukách, cez deň je to horšie.
Skúšali ste fitloptu?
@lavender273 môj syn vždy zaspaval hodinu ked bola pri nom a ked mal 2.5r tak sme ho dali sameho do detskej, nechala pootvorene dvere a asi 2 týždne alebo 3 som ho učila zaspavat sameho. Prvé dni vyšiel asi 100x 😀 a zaspal o 22.00 napr ale nakoniec si na to zvykol a teraz nezaspi inak len sam za 10min o 20.00.Síce tých pár týždňov bolo drsnych ale mala som trpezlivosť a spravila som najlepšie! Konecne nezaspím vecer pri nom a môžem byť s mužom od 20.00 Alebo mám večer čas aj pre seba a nemám nervy ze nespi ked som tam 🙂
Zavidim take happy endy. Taketo pribehy mi davaju nadej (nielen uspavanie, ale jedenie je katastrofa, na nocnik mozem zabudnut ) ze sa to da len treba tepezlivost. A potom skusam a skusam, trpezlivost som si vybudovala na level matky terezy a vysledok je ze akurat len ja sivejem od nervov, lebo nic nejde 'lahko' .
Aj u nas taky problem. Donedavna bolo iba spanie v kocari. Teraz spime v kocari na prechadzke.doobedny podvecerny spanok je boj. Papame, potom sa dviha do sedu co nove, zasa papame, pohrame sa a stale dookola az sa nam tak po hodine , i viac, podari zaspat pri prse. Kolotoc, biely sum, nic nezabera.
@lavender273 trpezlivosť treba aj keď mne tiež občas rupnu nervy to je normálne.aj mamy su len ľudia.ale s tým zaspavanim to šlo tazko ale oplatilo sa.ja som teda nečítala žiadny knižku o vychove deťoch a pod. len 1 jedinú Každé dieťa môže dobre spať a urobila som to tak ako to tam bolo popísané a nakoniec to fungovalo.Fakt dobrá knižka a je to tam vlastne od mala. Ešte nosí plienky? Inak môj malý sa pýtal cikat už dávno ale teraz ma 4 roky a rok mal problém sa pýtaťkakat.Vzdy to držal a len trošku spinil alebo som ho ja musela vychytať co sa mi aj darilo ale aj tak už bol dosť veľký a to už minulý rok chodil do škôlky a niekde inde kakat ani za svet.Ale nakoniec pomohol čert, už som bola zúfalá-z rozprávky Vianočné rozprávanie o Mikulášovi 😀 a odvtedy pohoda.Ale inak syn nocnik nechce len na wc
Skusala si mu pustit radio? Niektore deti sa tak celkom dobre uspavaju a mozno ho aj necha proste sameho