Ahojte máte niektorá skúsenosti so zapareninami na krku ?môjmu polrocnemu synovi sa na krku už dlhšie nachádza zaparenina a mokva mu vždy keď je po spaní že sa spoti a pod.
Okolo toho už má aj fliacky také červené suche.
Kojim tak rozmýšľam či niečo mu vadí alebo je to len tým že má citlivú pokožku lebo keď sa narodil hneď v lete mal potnicky po tvári ktoré zmizli pomocou holtoveho krému.
Teraz mu na zapareninu dávam bepanten a na pokožku používam biodermu atoderm.
Alergik v rodine nieje tak neviem...
Prikladám aj foto , vyzerá to hrozne vždy po spotení..mám strach až to nepodcenim... každému kto mal podobne problémy ako aj mojim švagrinám hneď povedali atopický ekzém a deti po roku nič nemali tak sa aj bojím tam ísť že isto mi povedia to isté. Mám pocit že všetky tieto civilizačné choroby majú už všetky deti , bezohladu na to žeby sa zamysleli že to môže byť aj niečo iné.
Ďakujem za reakcie.
@ bagre
No áno to je najdôležitejšie lebo je nepokojný.
Zajtra ideme na očkovanie tak sa popýtam
Už dávame zeleninu mesiac možno aj x toho ..
@veronika2806 keď mali deti kdekoľvek na tele, vždy im to pekne stiahol sudocrem. Potničky s tým nič nemajú. A zamýšlať sa doma, že to môže byť aj niečo iné nepomôže. Ja by som bepanthen vymenila za inú vec (pri svojom dieťati) keď mu to mokvá a keď to neprejde tak lekár. Aby sa to neinfikovalo..
@veronika2806 zo zeleniny nebývajú primárne vyslovene mokvavé rany, to skôr klasický ekzém ak by...
@veronika2806 mojej dcerke sa zvykla vytvorit zaparenina pod hrdielkom, mala tam faldik a ked som v noci kojila zrejme tam zvyklo zatiect trochu mlieka, pomahala pravidelne umyvanie, utretie do sucha a hruba vrstva bepanthenu...ten mi inak fungoval a funguje na vsetky kozne veci...na suche miesta na nozkach jej pediatricka predpisala aj krem s kys. mliecnou, skus sa spytat ci by nepomohla aj vo vasom pripade....
@bagre
Dakujem určite sa na to opýtam zajtra vyskúšam aj ten sudocrem a keď nič tak pôjdem za dermatológom .
@nickpick
No aj náš má taký krk že ho ani vidno nieje a tiež kojim tak určite mu to tam zateká a nedýcha...
Aj náš mal suché nohy a pomohol bepanten sensiderm. Teraz máme ten atoderm Bioderma a vláčne to má.
Už len toto poriešiť ďakujem krásne za reakciu.
@veronika2806 ono keď je to suché tak je dobrý ten bepanthen lebo je mastný (aj pri iných veciach teda) ale ak to začína mokvať, ak je to rozpálené tak tam je lepšie natrieť niečím čo vysuší,stiahne a potom prípadne doliečiť zase niečím klasickým. A miesto, ktoré je háklivejšie treba viac kontrolovať a starať sa oň.
Môj má to isté. Navyše aj pod pazuchami a v podkolenných jamkách. Natieram to krémom imazol krémpasta. Po 4 dňoch to býva už pekne vysušené, ale vracia sa to stále. Teraz to má celkom pekné. V noci mu nezapínam overal až dovrchu a má voľnejšie tepláčiky. Treba to vetrať.
@veronika2806 ahoj aj moja dcérka to mala presne na tom istom mieste. Ma take veľké licka že na krk ani nevidno. Preto sa jej tam tiež spravila taká zapareninka. Nám pomohol sudocrem a keď ju kupeme ju dávame vo vani na bruško nech sa jej to tam poriadne poumýva. Odkedy sa aktívne pretáča sama na bruško tak klop klop už sa jej to nespravilo
tak mne ked deti mali taketo zapareny, a to boli riadne buclaty. mali tu kozu riadne nariasenu takze sa to nedalo tomu nijak zabranit, najprv som vymyla repikom, usušila jemnučko bud tamponom na tvar alebo papierovou vreckovkou, nechat vetrat a potom natriet bepanthen krem alebo sudokrem. Treba to casto opakovat s tým repíkom- nech to vetra.
Môj syn mal zapareninu na krku z toho, že keď som ho kojila,položila som si ho na holú ruku a on ako ťahal spotil sa tak, sa mu koža sparila, ako keď sa vám stehna tru o seba. Niečo také. Potom som mu začala dávať medzi hlavu a ruku bavlnenú plienku a prešlo. Vyskúšajte keď nepomôže určite neuškodí.
@veronika2806 Moj syn mal.zhruba v tomto veku presne takto pod krkom zapareninu. Bol riadny bucko a strasne slintal, takze pod tym krkom sa mu rychlo tvorili zapareniny, i ked som ho natierala. Navyse sa mu do roka robili ekzemy, doteraz ma citlivu pokozku. U neho to zaslo az tak daleko, ze sa tam dostala imfekcia a zapalilo sa to. Bepanthen, sudocrem ani imazol nezaberal. Nakoniec nam doktorka predpisala antibioticku mast (uz si nepamatam nazov, bolo to na predpis) a zabrala behom troch dni. Kym slintal, tak sa mu zapareniny pod krkom este tvorili a ked uz bezne prostriedky nezaberali tak som tuto mast pouzila (asi 2x).
@veronika2806 takto je to určiť ťažko (jednak kvôli nejasnej snímke a jednak kvôli tomu že aj kožný niekedy hľadá)
Ak to neprechádza po mastiach ktoré sa dávajú na zapareniny tak by bolo lepšie ísť k dr. Možno by stačila aj detská lekárka. Niečo napísať vie aj tá. A či je to ekzém si myslím že až tak nejde - samotná dg.je na dve veci - podstatné je to, že sa mu to zahojí nie?