Ahojte, chcem sa spýtať či niektorá z vás si zakupila spánkové poradenstvo pre svoje bábätko/dieťatko. Či to funguje , či sa do toho oplatí investovať peniaze. A hlavne či ste spokojné a dieťa vám kôli tomu naozaj prespí celú noc. Ďakujem pekne
Kupila si to kamoska, im to aj pomohlo, ale problem robili sami rodičia. My sme tie rady spankovej poradkyne robili intuitívne a dcéra nám dobre zaspavala. Princíp v rade od poradkyne bol, že dieťa dat do postielky, pohladkať, odist, keď začne plakat, vratit sa(pripadne položiť zas na chrbat), pohladkať, odist a urobiť to aj 100x a po par dňoch si dieťa navykne..
My sme si z toho spravili taký rituál, že dcere dáme dudel, mojkaca a zapneme melódiu, tým vie, že má spat. Teraz má 17 mesiacov a sama, keď je unavena, si dá dudel, chytí mojkaca, zapne melódiu a pripadne povie haji😀 podstatne je aj nedavat dieťa spat, keď je úplne rozjarenej, že na ňom vidime, že spat nebude, vtedy je to trápenie a zaspávanie dlhsie, treba buď sledovat na dietati, kedy je unavene(zabrhli si ocko, má unavene ocka), alebo dávať spavat presne v rovnakom čase.
@lula313 to s tym odchadzanim a prichadzanim sme skusali aj my,no nefunguje nam to.maly zacne este viac plakat a uz to ide dokola...
@luciakovacova0603 buď je tam zlý timing, že dieťa davate spat, keď nie je unavene, alebo už vIe, že placom dosiahne svoje. Ak place úplne, tak by som ho vybrala z postielky, nech sa ukludni, pohraje(bez mojej spolupráce) a opakovala to donekonečna. Ono to môže trvať aj 2-3 týždne. Ak to neviete ustať, tak Vám ani tá poradkyňa nepomoze, lebo nič iné Vám neporadi..
Nášho len položím a už je na štyroch, to sú sekundy, bez ohľadu na to ako je unavený... On aj v noci keď sa zobudí náhodou hneď sa otáča na brucho... Toto je u nás napríklad najväčší problém :-/
@nerya presne ako vravis,to je u nas tiez problem.uci sa nove polohy,vzdy nieco skusa,vykruca sa kade-tade.a ked nevie co dalej,zacne plakat.a potom to uz ide,dam znova na chrbat,place.odijdem,place..
@luciakovacova0603 presne, nás ani keď mu plienku vymieňame ani nič nepolezi, a keď najprv na štyri a tak začne revat ale snáď sa raz naučí
@nerya a do toho 4 krasne zuby idu 🙂
@lula313 nám presne to odchadzanie pomohlo. Začali sme keď mal syn okolo roka. Najskôr na obed, vždy som prišla, dala vankúšik do ruky a zase odišla. Odchádzala som ale vtedy keď sa na mňa uprene NEPOZERAL. To isté aj večer, vždy rovnaký rituál, otočenie na jeden bok, vždy ten istý, dám vankúšik do ruky, cumlík do druhej (už ho má častejšie v ruke ako v ústach). Keď privrie očká alebo otočí pohľad mimo mňa tak sa vyparím. Teraz cez deň už zaspí vždy, nemusím ku nemu chodiť. Večer je to niekedy horšie, občas musím aj 2-3 krát ísť a položiť ho do postieľky. Ale neustúpim. Vždy len položím, pohladkam, keď sa nevie uložiť zahmkam nejakú melódiu a odchádzam.
Ja som ho napríklad vždy pri uspávaní naprávala, teraz nedávno som ho sledovala spoza dverí a on nacvičuje takú jógu kým zaspí, že to jeho zaspávanie s mojou pomocou mu vlastne prekážalo čiže sa nevedel uložiť. A tiež sa tisíckrát postaví, prípadne robí mostík že sa drží na špičkách a hlave, tlieska si, ale zaspí sám 😀
A u nás platilo že prvé dve mrnkania sme nechali tak a až keď sa rozplakal som prišla a urobila to čo píšem vyššie. Teraz niekedy len dvakrát zamrnka, príde na to že musí zaspať sám a ostane ticho.
Nic moc nove som sa nedozvedela, pomohla len zavinovacka na noc, nereve, no to uz zavisi od babatka, v noci sa budi a nad ranom je od 5 mrviaca sa doksm nevstane a rano je nervozna, ma 2 mini spanky no mepomahaju...
Spankovy plan na mieru ani ziadne sluzby zo stranky Lepsispanokbabatiek.sk NEODPORUCAM!! Vyhodene peniaze, cisty biznis nic ine. Nechat plakat dieta hodinu a aj celu noc je podla nich normalne a spravne lebo tak sa nauci zaspavat a spat celu noc bez prebudenia. Nie jeden psycholog sa vyjadril ze je to velmi zle na dalsi vyvoj, dieta nemozte nechat plakat. Dieta ked aj zaspi po hodine placu samo tak nie preto ze si uvedomi ze ho nevezmete a ze ma zaspat samo ale preto lebo je bezmocne ma pocit ze je samo a nikto o neho nema zaujem je to velky zasah do jeho psychiky taketo deti maju problem v zivote budovat vztahy, doverovat su uzavrete. A nam este pani radila sadnite si k postielke a nechajte ho tak hodinu nech place on zaspi. Po 20 min ako som na neho mala pozerat ako place som to vzdala lebo som sa na neho nemohla pozerat a vzala som ho na ruky. Zaplatili sme dvojtyzdnovy plan na mieru ani sme ho nedokoncili a nemenovana pani z lepsi spanok babatiek sa mi od vtedy ani neozvala. Tak si vytvorte nazor.
Nejde o nič iné len o vyplakanie bábätka vtedy, keď vás najviac potrebuje. Bábätko časom od únavy aj zaspí a prestane plakať lebo zistí, že je samé a na jeho volanie nikto nereaguje ale hromadí sa v ňom stres a tie pocity si so sebou nesie kľudne až do dospelosti. Odporúčam knihu S láskou o dětském spánku, na instagrame ako Prosím spinkej 🙏❤️
Nemala som plan, ale bola som na prednaske, nic lepsie som pre kludny spanok syna nemohla spravit ❤️ budil sa 12x v noci na flasku mlieka - robila som chybu JA, ze som ho nechavala s flaskou v pusinke zaspat, bolo to rychle, "bez prace". No on sa budil kazdu menej ako hodinu, pretoze si nevedel sam spojit cykly, na opatovne zaspinkanie potrebovat zase IBA flasu, ked som mu podala mliecko, spal v momente. Vypil mi xy dcl mlieka, aj napriek tomu stale hore, nevyspinkany ani on, ani ja.
Zmena bola jendnoducha nenasilna, ziadne revy ani nic, na to ja nie som, skodlivost metody vyplakania je nezvratna. Stacilo vediet co su spankove cykly a ako pomoct babatku spojit ich, vymazat negativnu spankovu asociaciu, to je vsetko. Inak sme spanok mali nastaveny velmi dobre, rezim mame od babatka a velmi sme spokojni vsetci. Az na tuto chybu, ktora nam nicny soanok uplne kazila.
Po osobnej skusenosti s touto poradkynou viem, ze ona sama metodu vyplakania NEUZNAVA a NEPRAKTIZUJE, vzdy hlada cestu tak, aby bolo babo aj rodicia spokojni. Zdoraznovala to osobne na orednaske, a sama aj mala zo 2x na svojej stranke prispevok, ze ju hneva, ked maminky pod pojmom "spankove poradenstvo" hned chapu VYPLAKANIE ❤️
Staci sa pridat na FB na jej stranku a myslim ze sa da spravit pekna predstava aj bez kupy planu 🙂
@bulletproof ako pisem vyssie, potrebovala som zrusit vstavanie 12x za noc, stacilo neuspat dietatko mliekom, ale dat mu vypit mliecko a az POTOM ho polozit do postielky uplne bdeleho. Celu dobu som bola s nim v spalni ako pred touto zmenou, tak aj po nej. A ako pred zmenou tak aj po nej som zo spalne odisla az ked zaspinkal. Ziadne vyplakavanie sa nekonalo, svoje dieta netyram 😉
A tak neskutocne tato drobna zmena pomohla, ze az. Zrazu vstaval 5x, ked realne to mlieko potreboval.
O dalsi rok stale pil mlieko 3x za noc, co je na 2rocne dieta nemyslitelne. Zase drobny trik podla spankovej poradkyne - mlieko ponukat aj dalej, ale v POHARIKU. Ja som sa voci dietatku spravala uplne rovnako ako pred zmenou, tak aj po zmene, moja reakcia bola rovnaka, len som miesto flase podala pohar. O 3 dni mi prespal az na par vynimiek cele noci a spi tak doteraz.
A ano, dosiahla som to vdaka SPANKOVEMU PORADENSTVU.
Nevidim jediny naznak vyrevania, odlozenia.
Preto my vytaca, ked niekto bojkotuje nieco, o com nema tusenie, prepac :*
Da sa to predsa aj s laskou a ja som 2 malymi zmenami dosiahla spokojne vyspinkane dieta, ktore si nezatazuje brusko 7dl mlieka za noc.
Za nas spankove poradenstvo odporucam. Mne stacila prednaska. A prisla som na to, kde robim chybu. Chybu nikdy nerobia babatka, vzdy je chyba na nasej strane a aj to je podstatne si uvedomit. Len niekomu je lahsie vstavat 12x za noc ako chciet realne nieco zmenit.
@marzuz89 Možno vám to pomohlo no ja nemám dobrú skúsennosť a viem o čom hovorím keď som mala dieťa nechať v postielke večer a v noci plakať, mala so ho nechať hodinu plakať a keď nezaspí tak veľké budenie presne to bolo povedané od poradkyne. Doteraz mám videá v mailoch takže ako píšem viem o čom hovorím 🙂 .
@01patqa toto by som naozaj chcela vidiet pretoze poznam XY matiek, ktore vyuzili spankove poradenstvo od Zuzany, a teda v ziadnom plane a ani na ziadnej prednaske ktorych som sa aj ja zucastnila sa ani len zdaleka neodporuca vyplakanie a nechat plakat hodinu to uz duplom nie. To by som sa okamzite zdvihla a isla z takej prednasky prec a este si aj peniaze pytala spat!!!!
Dufam len, ze toto spankove poradenstvo nevyuziva metodu kontrolovaneho placu.. Tato metoda je sama o sebe velmi nevhodna az skodliva a nechat si za takuto radu este aj platit je uz velmi, velmi cez ciaru.. ☹
@01patqa prekvapuje ma, keď čítam takúto spätnú väzbu, lebo poradenstvo som využila tento rok a aj 3 roky dozadu pri synovi, ale ani v jednom so spánkových odporúčaní nemám "naordinované", že by som mala nechať plakať, už vôbec nie hodinu. Príde mi to skôr ako nepochopenie odporúčaní alebo vytrhnuté z kontextu. Moja osobná skúsenosť je, že Zuzka nepracuje s metódami vyplakávania a práve naopak veľmi dôsledne by boli vysvetlené emócie dieťatka a ako s nimi pracovať. Lepší spánok bábätiek odporúčam, Zuzka je veľmi otvorený človek a s rodičom pracuje na základe jeho štýlu rodičovstva ale nezabúda pritom na temperament dieťatka. Zaspávanie bol pre nás proces, nestali sa zázraky zo dňa na deň, išli sme dosť postupne (lebo tak som si to želala), keďže dojčenie bola moja priorita, ale výsledok bol super.
@bulletproof ahoj. Prosim ta spinkaj babo a lepsi spanok babatiek je ta ista zuzka?
@kufea Ahoj, nie práveže, Spinkaj bábo je iná Zuzka úplne super od ktorej som mala aj spánkové poradenstvo 👍🏼
@bulletproof dakujem. Rezervovala som si u nej konzultaciu, tak som zvedava, ci to pomoze.
@01patqa súhlasím. Taktiež som si zakúpila poradenstvo - zúfalý , chronicky nevyspatý rodič robí zúfalé činy a ľutujem to doteraz.
Neodpustím si, že som počúvala ženskú ktorá mi radila a presviedčala má o tom, ako je v poriadku že dcéra plače, každú noc to bolo horšie a horšie lebo vedela čo ju čaká - položiť a odísť a stopovať čas placu.
Nikdy viac. Pevne verím že som jej nespôsobila tým traumu. Teraz zaspáva s mojom náruči za 3 minúty a budí sa 1x za noc. Zahodila som všetky rady cudzej ženskej a začala som byt mamkou ktorú jej dieťa potrebuje na to aby cítilo istotu a bezpečie.
@marzuz89 prosim ta ako si oducila tu zlu spankovu asociaciu? Mam to iste, ale s prsnikom. Sice ma este len 10 tyzdnov, ale spanok cez den skoro nic ked neratam nosic a v noci vkuse hore.
@tinus057 bohuzial ja som to mala, podla planu ktoru bol urceny a na zaklade jej skusennosti bolo to tak ako som pisala aspon v nasom pripade. Jej metody nechat plakat dieta hodinu v postielke sediet pri nom a este k tomu pozerat sa na neho pozor nie vyplakat 😀su akurat tak na depku pre to dieta aj pre matku.
@petritkaaa Presne tak! A este tie peniaze🤦♀️Ked je matka zufala urobi a vyskusa hoc co aby to pomohlo ale toto nema s navykmi a spravnym zaspavanim nic spolocne.
@miza88 no tak matka ktora chce uz konecne aby jej dieta prespalo celu noc vyskusa vsetko ja som este aj zaplatila dvojtyzdnovy plan na mieru. Mali sme videohovory kde sme sa rozpravali ja stale o tom istom a spankova poradkyna tiez😀 o tom svojom snazila som sa jej vysvetlit ze to nejde a nieje to v pohode ale ved myslela som si ze jej mozem doverovat a ze to pomoze. V noci ked syn zacal plakat lebo sa zobil po istom case tak dom ho na ruky za ziadnym okolnosti nemala brat mala som si sadnut k postielke a nechat ho plakat podla nej max hodinu a opakovat to stale. No ktora matka toto vydrzi klobuk dole ale lutujem aj to dieta. A co sa tyka penazi myslim si zeby mi ich nevratila ved ona mi plan urobila video hovory sme mali akurat ze sme to nedokoncili lebo som s tym uz buchla. Dokonca mi ani neodpisala od vtedy co to bolo v nasom pripade nauspesne sa mi absolutne neozvala na mail neodpisovala.
@petritkaaa ja aktuálne zažívam presne túto skúsenosť, zakúpila som si 2 týždňové poradenstvo za účelom naučiť dcéru na inú asociáciu pri zaspávaní ako dojčenie. Každý deň je horší a horší, asi to poradenstvo nie je stavané na každé dieťa. Ako sa Vám podarilo preklopiť na jedno budenie v noci?
@barsis aké staré je dieťatko? Pretože moja dcéra má skoro 2,5r a budí sa od narodenia v noci na dojčenie aj 10x. Čím viac budete chcieť na dieťa tlačiť a niečo prirodzené ho odnaučiť, tým to bude len horšie.
@rachelkk to by aj mna zaujimalo 🙂