Zahrá sa vaše 1,5 ročné dieťa samé?

11. apr 2022

Ahoj, chcem len vedieť ako majú ostatné ženy a deti, či je to bežné. Môj syn 1,5 roka sa takmer vôbec nedokáže zahrať sám, niekedy sa pohrá vo svojej izbičke ale len keď tam som s nim, a aj to sa ma stále snaží zapájať. Keď napr vysavam a on sa nudí, posielam ho hrať sa, ukazujem mu hračky čo by mohol robiť, ale on sa bude račej krútiť okolo mojej nohy a nudiť sa. Je na to aby sa sám hral ešte malý a príde to neskôr? Ďakujem

amelia89
11. apr 2022

moj sa nehrá sam ani 25 sekund. a ani sam v izbe nebude,musime tam byt my alebo je s nami v kuchyni. Max sa stane ze ak sme s nim v izbe tak sa nieco hra/cita knizky ale proste iba v nasej pritomnosti. Skusala som vsetko,uz neskusam. Cakam 😂

jenn82
11. apr 2022

Má 2,5 a vždy potrebuje pri hre mňa, snáď raz 😁

alofinka
11. apr 2022

moja sa od mala hrala sama a hrá sa sama doteraz, jasne že sem tam ide ku kamoške, ale inač sama od mala,

henka123123
11. apr 2022

Hravq sa sam od zaciatku

lucka_ke
11. apr 2022

to je ešte veľmi skoro na samostatné hranie, v tomto veku mi so všetkým pomáhal (vysávať, zmývať dlážku malým mopom, pri varení ochutnával alebo som mu dala misku a varešku a miešal si tam fazuľky) a spolu sme sa hrali s kockami, s loptou, autíčkami

radkaradix
11. apr 2022

Nas ma 3,5 a malokedy sa sam pohra dlhsie ako polhodinku.. ked mal 1,5 r nezahral sa sam vobec..

qwer2019
11. apr 2022

Môj 1,5 ročný, keď ho zaujme a ja sa dobre schovám a nevidí ma tak aj pol hodinu sa vie prehrať sám

janickacrazy
11. apr 2022

No môj najmladší sa zahral sám od malinka, parmesacny ležal na podložke a dala som mu hračky. Neskôr v izbičke sa prehral celé hodiny sám, aj vo veku 1,5roka. Lenže on bol od malička kľudný, pokojný a doma spokojný. Proste je to aj povahou. Sú deti akčné, aj pokojné. Malému kúp vysávač a vysavajte spolu. Môj to miloval, mal 3 rôzne vysávače detské.

stannkal
11. apr 2022

myslim ze na to aby sa hral sam v inej miestnosti je asi este maly, to by si od neho chcela vela. Ale samostatne sa s niecim zabavit by sa uz mal dokazat, no k tomu musi byt aj vedeny. Napr ked nieco robis a on ta "vyrusi" ze sa chce s tebou hrat a ty mu vzdy vyhovies tak si zvykne ze to tak vzdy moze robit. Skus mu jemne nastavovat hranice, napr ked nieco robis tak ta ma nechat to dokoncit, vysvetlit mu to, rozpravat sa s nim ale nepopustit a dokoncit co robis. Po case si na to zvykne a bude vediet ze vtedy si ma skratka sam najst nieco.

autor
11. apr 2022

@stannkal áno presne takto sa snažím fungovať, ale výsledky zatiaľ neprichadzaju, tak snáď neskôr 🙂

stannkal
11. apr 2022

mozno ho nebavia hracky ale nieco ine by ho zaujalo 🙂 ... ma napr dovolene behat po byte kam chce, prip otvarat sufliky, skrinky a pod? Moja sa zabavi aj so stipcami alebo podobnymi "blbostami". Alebo vyskusat iny typ hraciek 🙂 Alebo mozno ho bavi pozerat sa a sledovat co robis ty, mozes ho skusit zapajat mozno chce "pomahat" 🙂

lavinis
11. apr 2022

Hej, zahral sa, tak na 5 minut. Nechcete od nich rovno aby ratali diferencialne rovnice?

amelia89
11. apr 2022

@lavinis zahrat sa 5minut a diferencialna rovnica su asi 2 odlisne veci nie? Precitaj si v komentaroch kolko deti sa samostatne hralo… ja nehovorim ze ma umyvat okna ale 10 min si pozerat sam knizku to by asi celkom mohol zvladnut nie

lucjja
11. apr 2022

@lavinis preco by sa dieta nemalo vediet hrat same? ja nie som ich animator, aby som ich zabavala 24/7 ☺️ okrem toho, ked sa hraju same, a to naozaj od mala, skor sami rozvijaju fantaziu, ked mali par mesiacov, na podlozke zistovali co vedia a posuvali sa a pod ☺️ kazde dieta je ine, my sme sa tie nase snazili vzdy viest k tomu, aby sa vedeli zahrat aj same.. samozrejme aj sa im venujeme, ale nie nonstop 🤗

1gabriela13
11. apr 2022

V takomto veku bavilo moju dcéru robiť všetko so mnou,umývať podlahu,vysávať,umývať riad,variť. Žiadne hračky,zbytočne veci . Nech robí všetko s tebou,samozrejme niekedy bude bordel ako v tanku alebo ti bude skákať vo vedierku s vodou pri umývaní dlážky ale aspoň. Sa zabaví.

1gabriela13
11. apr 2022

Inak vtedy som ešte ani nevedela aké výhody to má,moja nateraz 4rocna sama poumýva riad 🤷prísune si stoličku a poumýva a potom aj poutiera a príbory dáva na miesto. Niečo vyleje tak po sebe poutiera. A to som ju nikdy neucila,to je len preto,lebo všetko robila so mnou.

zorkahorka
11. apr 2022

Starsi syn to dokazal. Uz ked plazil a natrafil na vysavac, 15 min sa hral len s nim. Tento mladsi... no ide ma slak trafit. Ak sa prehra minutku. Prehra sa len vtedy, ak sedim pri nom. Aj ho posielam hrať sa, alebo sa nenapadne vytratim a hned je zasa pri mne. Katastrofa! Ledva nieco pri nom urobim

babydesire
13. apr 2022

Nas ma 6rokov a sam sa hra iba 5% volneho casu..inak vyzaduje a vzdy vyzadoval plnu pozornost, a plne zapojenie aspon jedneho znas do hry...dcerka podobne ale u nej je to asi 20% co sa zahra sama..napriklad,aj ako babo,len co sa zobudil hned plakal,kym dcera si zvykla blabotat kym si ma "zavolala"