Zadržiavanie stolice u 2,5 ročného

marika0306
6. júl 2018

Ahojte mamicky. Syn ma 2.5 roka a je odplienkovany. Problem je ze zadrziava stolicu. Mate s tym skusenosti?

anemone123
6. júl 2018

@marika0306 ahoj, moj maly je tiez odplienkovany cca 2 mesiace a odvtedy ma problem s kakanim. Niekedy to drzi aj 2 - 3 dni alebo caka kym dostane plienku na noc. Do nocnika ani na WC nechce, par krat sa mu podarilo vonku na dvore, ale to skor vynimocne. Ja len dufam, ze to do septembra dotrenujeme, lebo uz pojde do skolky.

hubinka17
6. júl 2018

@marika0306 dlho sme sa trapili, asi po roku sa to dalo do poriadku. U nas to vzniklo ze ho navsteva ktora bola u nas vyhresila ze sa nepytal, maly dostal blok. Co ti poviem ...trapenie... nasadila soom Duphalac aby stolica nazatvrdla a vratili sme plienku lebo iba tu akceptoval a vykakal sa. Ale neradim ti ju vratit , lebo dalsie odplienkovanie bude 100x horsie. Treba strasne vela trpezlivosti, hlavne to pred dietatom velmi neriesť.

denisa098
6. júl 2018

@marika0306 baby neodplienkovavajte deti nasilu,len aby ste boli najsikovnejsie,kaslite na to,predidete presne tomu zadrziavaniu,vratit drobcovi plienku ak ju este potrebuje alebo kupit novy nocnik,inu farbu. napr.,v dobrom nie v zlom.,radsej nech sa pokaka do plienky alebo ak sa potrebuje pri tom schovat,alebo po stojacky,hlavne nech nedrzia.

marika0306
autor
7. júl 2018

@anemone123 problem je ze on vobec nema plienku. Neviem co robit... on papa vsetko takze vlakninu v strave ma vela

marika0306
autor
7. júl 2018

@hubinka17 vidim ze musi kakat-nervozny je chyta ss. Mne je do placu. Ciste zufalstvo. Zatial sme nic nedavali. Len caj harmancekovy a olej z lanovych semiacok. A dnes som kupila glycer.cipky e este sme nedali. Plienku ani nechce. On ani na noc nema uz

samanta44
7. júl 2018

@marika0306 mne to tiež Dcéra robila.uz som raz vybuchla a vykricala ju za to poriadne od vtedy prestala

katka1416
7. júl 2018

@marika0306 a ked mu skusite dat plienku tak sa vykaka? Moja dcerka tiez nechcela isty cas kakat do serblika ani na wc tak sme davali plienky az kym raz sama neskusila a bolo, netreba to silit.

marika0306
autor
7. júl 2018

@denisa098 ale on nechce plienku. A vstaval aj po noci so suchou plienkou
Ja som to nesilila.

marika0306
autor
7. júl 2018

@katka1416 ale on uz kaka do zachoda. A plienku ako nahlo dam tak si ju daba dole

anemone123
7. júl 2018

@marika0306 moj by uz tiez nepotreboval plienku ani na noc, rano mava suchu a hned ho dam cikat do nocnika... davam mu ju aj kvoli kakaniu, bud sa vykaka vecer alebo hned rano kym ju este ma. Bojim sa, aby nedostal nejaky blok, poznam deti, co drzia aj tyzden a potom ked maju ist na velku, tak su to hotove ceremonie na pol dna. Nehresim ho za to, ked vidim, ze sa mu chce, skusim nocnik, wc, ideme von "naholo"... niekedy sa podari, niekedy nie, nechcem ho tym stresovat. On to vsetko chape, ked sa vykaka do plienky, hned mi hlasi co sa stalo a vadi mu to, ale stale s tym bojujeme. Uz je dost velky a mal by sa pytat, ale nechcem ho nutit. Uvidime co bude do septembra ked pojde do skolky.

marika0306
autor
7. júl 2018

@anemone123 aspon chce plienku. Nas vobec. Vykakal sa konevne poobede. Ale placlivo.... pochvalili sme ho. Ked sq pocikal alebo pokakal nikdy som ho nejako velmi skaredo nehresila. Len som povedsla ze do nocnicku treba. A nie krasne slipky zaspinit. Prezliekli sme a bolo.

denisa098
7. júl 2018

@marika0306 skuste iny nocnik,alebo nalepky na wc nachvilku nech ho to motivuje.

hubinka17
7. júl 2018

@marika0306 viem ze je to strasne , aj pre mna to bolo hrozne obdobie. Moj syn je strašne tvrdohlavy, mohla som sa aj na hlavu postavit.

zuzka38
7. júl 2018

@marika0306 pozri skupinu problémy pri vyprazdnovani deti, drzim palce

marika0306
autor
7. júl 2018

@zuzka38
@zuzka38 dakujem

marika0306
autor
7. júl 2018

@hubinka17 aj Danko je velmi tvrdohlavy ...

z_schmidt77
10. júl 2018

Nečítam odpovede predo mnou. Mam s tym skusenosť, ale syn mal az 4 roky. Dospelo to do stadia - krcove bolesti brucha, nafuknute brucho s nepritomnou peristaltikou. Skoncili sme v nemocnici, kde mu mali davat klyzmy. Nakoniec nemuseli, lebo zadrziavana stolica zacala sama vytekat a to syn uz nedokazal zadrzat, nastastie 🙂

marika0306
autor
10. júl 2018

@z_schmidt77 fuha, .... no mam z toho vazne strach. Nechcem velmi ani lieky davat a cipky aby si na to nezvykol. Pri dcere sme toto nebolo. Nestastna som z toho

margaretka_
10. júl 2018

@marika0306 skus mu vysvetlit, ze treba ist kakat ked mu zacne treba, lebo neskor to pojde tazsie. A nech netlaci na silu na záchode, ale pocka kludne chvilu. Nas ma tiez 2 a pol a ked mu par krat islo tazko ( ale on nezadrzuje) tak som mu vysvetlila, nech netlaci silno a normalne to pochopil. On svoje kakanie tak normalne komentuje, ze este musi chvilu pockat, kym sa mu posunie na kraj, a potom bude tlacit...
Takze ja by som skusila vysvetlenim

iwussa
27. aug 2018

Ahojte tak ja Vas moc nepotesim...moja mala zacala zadrziavat stolicu ked mala presne dva roky pri odplienkovani....presili sme vselicim...duphalac, vlaknina, cipky....az sme sa konecne dostali pred par mesiacmi do stavu ze isla sama a vykakala sa trvalo to presne 1rok aj 8 mesiacov co sme sa trapili, plakala, aj 9 dni to dokazala zadrzat....a trvalo to asi 2 mesiace a dostala hnacky to bolo este ok ale po hnackach dostala taku zapchu ze tri krat vykakala velmi tvrde bolestive hovienko a odvtedy sme uplne na zaciatku....takze 2 mesiace zase nechce kakat a to ma stolicku makku....ja uz nevim je to este horsie ako predtym...je to totalny boj a uz ma 4 roky a ma uplne amoky ze ona nechce a nebude kakat....teorii rozumie aj vie ze vsetci kakaju ale ona proste nebude...

marika0306
autor
27. aug 2018

@marika0306 ahojte mamicky. My mame uz po problemoch. A bez liekov. No s pomocou jednej pani..je to neuveritelne ale zo dna na den to preslo. Bez problemov kakame aj dvakrat denne. A necha sa utret aj vlhcenou utierkou-ked nie sme doma.

iwussa
28. aug 2018

@marika0306 No a co bol problem? ako to pani vyriesila?

mechurik
28. aug 2018

@iwussa nema alergiu na daku pptravinu?robia to deti s histaminovou intoleranciou aj laktozovou

iwussa
28. aug 2018

@mechurik Nie vsetky testy na vsetko mame za sebou....ma to v hlave.

marika0306
autor
28. aug 2018

@iwussa
@mechurik nema. Je zdravy

tavicka1
13. feb 2023

@marika0306 ahoj Ako vám to preslo s akou pomocou pani? My mame toto iste čo vy nikdy sme netlačili len sa zľakol a prestal

tavicka1
13. feb 2023

@marika0306
@marika0306 Už mi dala dr duphalac včera som dala aj cipok a mastim vkuse dupkuuu lebo toto chce mastit dupkuuu som zúfalá čo sa stalo a prečo nechce. Resp raz mal tvrdšie tak sa asi boji alebo neviem, ako ste to vysvetlili ?

tavicka1
13. feb 2023

@marika0306 neviem či je normálne kef toľko tu dupu mastime. Či mám o tom rozoravat. Či mám namastittt a nepovedať níc. Potom ho vezmem k sebe a poviem môžeš tlačiť a on nie. Nemôžem. Raz sa až v spánku vykakal. Neviem či mu mám o tom hovoriť či nie dva mesiace kakal na nočník bez akéhokoľvek problému

marika0306
autor
24. feb 2023

@tavicka1 zaklad je vela vlakniny a vela vody..kamilkovy caj pomaha a olej s lanovymi semiackami
Drzim palce