Začiatok škôlky a neustále choroby

karin04
23. okt 2018

Ahojte idem si po radu. Malý nastúpil do škôlky v septembri no je každú chvíľu chorý. Kvôli tomuto sa neviem ani zamestnať ja už neviem čo robiť. Na imunitu berie sirup, snažíme sa jak sa dá no vždy je pár dní v škôlke a týždeň/dva doma. Prosím poraďte.

evora29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
23lenka
23. okt 2018

@karin04 je to prvé dieťa? U na s to tak bolo pri prvej dcére... Nebývala vôbec chorá bum prišla škôlka a prvý rok v kuse doma... Je to ťažké skombinovať prácu a choré dieťa... Teraz mam mame po dcére dvojičky ktoré boli do roka v kuse choré... Nastúpili do škôlky teraz v septembri... jeden bol doma už 3x co bol chorý a druhy je od včera 1x doma.... Myslím že to je tým že už ako takú imunitu majú od staršieho súrodenca, lebo ta domov nosila kadečo zo škôlky keď boli malí.... Treba asi len vydržať ono to prejde...

karin04
autor
23. okt 2018

@evora29 a ako sa dá v tejto situácii zariadiť? :( nezamestnaná nemôžem byť z čoho budeme žiť :(no takto si robotu nenájdem ani náhodou

yanni
23. okt 2018

@23lenka Tak pravidlo to nie je. My mame 4 deti a ani najstarsi a ani tie ostatne po nastupe do skolky neboli chore. Najmladsia dokonca este nikdy a to ma tri roky. Ale vsetci chodili do skolky ovela skor, necakali sme do troch rokov. Je ine chodit 3 roky s detmi po ihriskach atd. a ine dat dieta do maleho uzavreteho priestoru s 20timi inymi detmi na pol/cely den.

Apropo, citam to tu casto a sa mi zda, ze je to uz slovensky narodny sport, alize budovat imunitu depom umelymi preparatmi. To je vsetko len biznis a nic tym nedosiahnete. Ja som nasoim (najstarsi 12, najmladsia 3) nikdy v ich zivote nedavala nic podobne. A u nas to ani nie je bezne.

23lenka
23. okt 2018

@yanni ved nevravím ze je to pravidlo... Ale určite niekde deti imunitu musia,, nachytať,,... A isto je to kolektívom....
Moja najstaršia šla do škôlky 2roky 4mes vravím bývalá prvý rok chorá často ptm už len občas teraz je v škole a chorá ešte nebola je druhacka..... Za to dvojičky co mame tak jeden už od septembra 3x doma a brat 1x teraz a tiež šli skôr medzi deti 2 roky 6mes...sme na dedine skôr ich zobrať nechceli.. V meste berú od 2rokov..... Nedávame tiež nič na imunitu nechávam to na prírodu a ovocie a zeleninu.....

yanni
23. okt 2018

@23lenka No ved to, ani len surodencov remoce sporovnavat. Tieto vsetky diskusie, co tu kazdy rok na zaciatku skolskero roka rastu ako huby po dazdi su vsetky na jedno kopyto a opakuju sa milion krat. Uplne zbytocne.

23lenka
23. okt 2018

@karin04 pozri ja do prace ísť môžem ale keď sa niekto spýta ako staré mam deti tam končíme rátajú ze budeme aj doma bývať... Takže ty máš jedno ešte sa to bude dat neboj ja ich mam tri a strašne ma odbijaju kvôli tomu... Strašná diskriminácia maminej ktoré nemajú kam dieťa dat... Babičky ešte pracujú a dlhoooooo budú

yanni
23. okt 2018

*nemozes

dskjhfdlkdjhl
23. okt 2018

@yanni ja mam teda iba dve deti, obe zacali takmer presne trojrocne chodit do skolky a kazda bola chora max. 2-krat za sk. rok. Aj to len ten prvy rok, potom este menej. Takze nezalezi ani od casu "zaskolenia", ani od poradia dietata, zalezi cisto od imunity. Ale tak my sme vzdy chodili von za kazdeho pocasia a nie tak, ze do obchodu a naspat, ale dvakrat denne po dve hodiny, niekedy viac.

karin04
autor
23. okt 2018

@23lenka sa pokúšam od septembra no keď aj nájdem nejakú robotu čo by som mohla robiť popri malom tak ma nezoberú kvôli tomu že si hneď povedia že či s ním má k to byť okrem mňa ak napríklad ochorie...no nemá :( a už som nahratá

bibyke
23. okt 2018

@karin04 ale ak ani nemas s kym nechat deti,tak ako si chces najst pracu?vezmi si,ze v lete dva mesiace prazdnin,v zime skoro tri tyzdne,potom jarne jesenne velkonocne prazdniny plus este k tomu ked bude dieta aj chore.. tiez som sama na dve deti a neviem ako si najdem pracu,kedze moji obaja rodicia este pracuju,muz mi pracuje v zahranici..

yanni
23. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl Ano a tak to trema. Od prveho dna ako sme presli z nemocnice. minimalne dvakrat za den. A to za kazdeho pocasia (samozrejme, nie ked bola vychrica o 150 km/h a by ma odvialo aj s kocikom alebo padali "furiky" hihi). Tiez som nerobila rozdiel medzi letnym a zimnym dietatom. Ja som to dala s novonarodeniatkom v pohode aj pri minus 15 a ani jednemu (dve zimne a dve letne deti) sa nic nestalo. A nase deti, pre niekoho extrem, pre mna uz uplne normalna vec, behaju takmer vylucne len bose a to stale, v zime aj v lete, dokonca aj v snehu. V skolke si same presadili, ze oni papuce ani za toho pana neobuju. V Zime ABS ponozky, v lete len tak. Dcera co prve robi ak musela mat niekde obute topanky dlhsie, vyzuva ich pri prvej prilezitosti.
Co sa vrodenej dobrej imunity tyka, neviem ako sa tie geny pomiesaju, aj som byvala ako dieta chora tak bezne, v dospelosti chora nebyvam, muz je nachcipany asi nonstop a deti chore nebyvaju. Ale my aj vela cestujeme po celom svete, letiskove a taxikove bacily su asi na jednej strane nasi najlepsi priatelia 😀, na druhej strane, maju z nas asi strach. Deti boli prakticky od narodenia na zemi. ked sa zacali plazit pooblizovali vsetko mozne. Mala od narodenia vyrastala v krajine, kde nie nie je prave najcistejsi, a zial, aj doma mozes robit co chces, ked pride piesocna burka, nepomozu ti aj 20komorove okna. Burka prejde niekedy za pra hodiny, niekedy za par dni a potom, pokym cely dom vyriadis, trva ti to tyzden. A za ten cas batoliace sa dieta pol domu poutiera a pooblizuje samo😂😵🙈🙊

yanni
23. okt 2018

@bibyke Skolka nema tolko prazdnin. A ked uz chodi dieta do skoly, tak sa to da vzdy nejak vykryt dovolenkou, nejakou tou babkou a hlavne tabormi. Myslis, ze mi ako fungujeme. Jedni babkovci 450 km, druhi 800 km od nas (v tom lepsom pripade) inak je to 5000 km (slovom pättisic). Takze tiez musime platat.

dskjhfdlkdjhl
23. okt 2018

@yanni ja si pamatam, ze so starsou som bola u rodicov a mame sa strasne nepacilo, ked som pri -20 bola s nou dve hodiny von, ze ci chcem, aby ochorela-neochorela a nebolo to ani prvy, ani posledny raz, co bola za takeho pocasia von, podobne aj mladsia. Lenze na MK vznikaju temy, co robite s detmi, ked vonku prsi? No, ja neviem, my nie sme z cukru, chodili sme aj za dazda a vyplatilo sa. Tie umele vitaminy a rozne doplnky sme nikdy nekupovali. A co sa dedicnosti tyka, ja som ako dieta bola nonstop chora, manzel tiez, takze genetikou to tiez nebude. A teda, obe deti som dlho kojila, ale tomu ja zase ziadne zazraky nepripisujem, lebo poznam aj take deti, co boli dlho kojene a chorlave.

h_petra
23. okt 2018

@karin04 bohužiaľ, ťažko radiť. Ja som minulý rok nastúpila do škôlky ako učiteľka a trvalo takmer 3/4 roka, kým som prestala byť každých 14 dní chorá ☹

bibyke
23. okt 2018

@yanni no ved pisem,ze moji rodicia este pracuju a som s detmi sama doma. Na zmeny robit nemozem a ked su chore nema s nimi kto byt. A ked mi nastupi starsi do skoly,mladsi pojde do skolky tak v skole bude presne tolko prazdnin,zijeme v malom meste kde taku moznost taborov nemame. A viem o com pisem s tym zamestnanim,mala som este len jedno dieta ked nastupilo do skolky a na pohovore vsade bol problem,ked sa dozvedeli,ze mam dieta. Ci ho bude mat kto postrazit,ked budu prazdniny,ked bude chore..no zial nebude mat. Mne tu zial s detmi nikto nepomaha. Ale urcite sa najdu aj taki rodicia,co uz suna dochodku a mozu deti postrazit,alebo su nezamestnani. Nas pripad to ale nie je

3petka
23. okt 2018

@karin04 naozaj daň nedá radiť. Môj bol tiež stále chorý vysoké horúčky od stresu. Tiež som sa pokúšala dávať sirup nám imunitu ale nepomohlo ostala som pri céčku ráno a večer. Teraz sa už tretí týždeň drží hoc počuť že troska chrchni v nosteku. Sem tam vyjde soplik ale nič záväzne. A idu jarné prázdniny tak hádam sa dolieči cez ne

h_petra
23. okt 2018

@3petka kiežby už tie jarné ozaj išli 😁

bibyke
23. okt 2018

@3petka asi si myslela jesenne😁

3petka
23. okt 2018

@h_petra
@bibyke pardon jesenné. Píšem rýchlo a pomaly myslím 😂

yanni
23. okt 2018

@bibyke Aj mne muz pracuje v zahranici. Ale je tak isto rodic ako ja a ma tiez tak isto dovolenku ako ja. Takze my sa striedame. Spolocna dovolenka je momentalne tak raz za rok tyzden lyzovacka. Inak sa musime prestriedat. A tiez mame skolakov a skolkarku a nijaku pomoc. Ono sa vzdy nage sponsor, ked sa chce. My byvame na dedine, zaidne tabory. Ale v meste sa daju zohnat, popripade mimo. Moja mama si koli vnucatam napr. zobrala dovolenku a na tyzden v lete prisli ku nam aby som mohla pracovat a potom zobrali skolkarku na SK. Tiez obetovala svoju dovolenku. Chalani boli v tabore. Jesenne prazdniny vykryje muz. Inak sa neda.

bibyke
23. okt 2018

@yanni no lenze my chceme byt s muzom spolu kedze sme bez seba 4-5 a niekedy aj 6tyzdnov nebudeme sa striedat a moja mama si urcite nevyberie dovolenku kvoli detom,to ju nepoznas.. ani nase moznosti zial nie su take ako si myslis. Tiez zijeme na dedine,starsieho vozim do skolky 15km od nas aj s mensim chodime denne 60km,no vies kazdy ma ine moznosti ja zial viem ake mame my. Pred materskou som opatrovala v zahranici,to si uz teraz od dvoch deti momentalne predstavit neviem ,aspon kym nebudu vacsi.. ja zavidim,v dobrom,zenam,ktorym rodicia a svokrovci pomahaju. Ja som zial sama na vsetko. ale to nepochopi ten co to nezazil😊

bibyke
23. okt 2018

@yanni a o tom ani nehovorim,ze u nas v meste je na sk tusim najvyssia nezamestnanost (40%) ,cize by som fakt musela robit zrejme na zmeny,co si dovolit nechat deti doma same nemozem

siska53
23. okt 2018

@h_petra ja som.kvoli tomu zo skolstva odisla,kazdy mesiac chora. Ale zistila som pricinu a bol v podstate klud,uz len 2-3x maximalne do roka.. no sa mi to vrátilo a dovodom bola asi okrem plesni histaminova intolerancia. Po diete som az teraz chora po 8m.,co je uspech.
@karin04 no je to tazke.. ani nejaka praca formou home officu? U nas to uz mnohi tak riesia,ak nie su uplne chori,ze ostanu na HO. Aj ja som tak obcas mala, dokonca raz aj s dietatom,ale ro nebol dobry napad, lebo my ho mozeme robit len v urcitom case a plus sama so sebou problem,kasel,smrkanie každú chvíľu,do toho maly,takze to az tak super nebolo,ale ak mas taku pracu,ze mozes pracovat hocikedy,tak si to vies zariadit aj pri dietati... A zvazte aj nejaku opatrovatelku,studentku napr.ci starsiu paniu,co by vypomohla. Mne dost pomahaju nasi,su uz na dochodku,ale vies no..ja som ta,co byvala vela chora,cize u mna bolo dost pnniek, ale kym som vladala,nesla som,az jed ma to zmohlo,niektore prechladnutia som zvladla bez PN. S detmi som malokedy, keďže su dve, nikdy nie su naraz chore, takze je to pestre.. no nasi maju tiež svoje limity, mavaju ich cez prazdniny, a ked nahodou ze vuac chorob,tak to riesime tak,ze ja tri dni ocr,zvysok nasi,ak mozu ( teda presnejšie mama,otec az ku koncu,kedze vsetko schyta,boji sa prist.).