Ahojte maminky,moja dcerka ma 9 mesiacov a pred týždňom sa sama posadila. Chcela by som ju už teda začať davať na nočník, aby si zvykla,aby vedela, že “ee” sa robí do nočníka a nie do plienky. Nemáte niektorá skúsenosť? Kedy najlepšie dávať na nočník? Kaká aj 3x do dňa a časy su rôzne. Akurát čo ma zaužívané, je, že kaká hneď ráno prvý krát. Inak by som chcela ísť na to postupne. Najskôr nech do nočníka kaká a potom by sme prešli aj na cikanie. A prosim Vas, aky ste kúpili dieťatku prvý nočník? Ďakujem
Ja som tiez zacala davat na nocnik,ked sa sama naucila sediet. Vzdy rano a vzdy po obednom spanku, za ziadnim ucelom. Mame 2roky. Vo february mi zacala hlasit,ze ciky ale uz ked bolo v plienke🤣. V maji som jej zobrala plienky na den, boli aj nehody, ale rychlo pochopila🙂. Od jula je uz odplienkovana aj na den aj noc. Ale ako pise tani777, kazde dieta je ine. Treba vyskusat. Co sa tyka nocnika, dam foto😃. Mne sa nepacia tie male co dieta sedi na zemi pricom je nocniku. Ja som stymto spokojna a aj mala😉
Ahoj 🙂 ono je to prudko individualne...u starsej som na to sla podobne-kazde rano a po obednom spanku som ju dala na nocnik..nie ako cielen odplienkovanie,len nech si zvyka..obcas sa daco podarilo,obcas nie..casom zaacala kakat len rano a len do nocnika..plne odplienkovana na den bola ked mala 20m..
S mladsou som skusila to iste-totaaaalne fiasko,na nocnik mi ani nesadla,to bol rev..ako-tak akceptovala normalny zachod s redukciou,ale tiez nic moc..aktualne sme na tom tak,ze ma cerstvo 2 roky a zacina byt cez den (ale len doma) bez nehody..no kaka vylucne do plienky,pretoze kaka postojacky,to na zachod/nocnik ani nahodou...
Cize asi tak,dve deti-sestry,rovnaky postup a uplne ine to je..vyskusas,uvidis 🙂 ak to nepojde,nechaj tak,aby nemala nahodoj blok potom