Baby ja som z mojej dcéry už zúfalá 😭 ona ma deň čo deň aj milión záchvatov revu a to úplne za všetko. Najhoršie je to vonku, kedy sa až za nás hanbím ako všetci po nás pozerajú keď malá začne vrieskat na celé sídlisko. A to len preto lebo nejdeme tým smerom ako ona chce. Alebo že nemôže ísť domov s cudzím dieťaťom s ktorým sa ona chcela hrať. Vysvetľovanie nepomáha pretože spustí ešte väčší amok a ani ma cez ten rev nepočuje. Minule sme boli von dokopy 10 minút lebo som už na ňu nemala nervy schytila som ju pod pazuchu a šla som s ňou domov. Do obchodu s ňou radšej vôbec ani nechodím. Neviem baby poraďte ako obmedziť ten rev ? Čo mám robiť aby už toľko nerevala? Mna už z nej hlava boli a desím sa každého ďalšieho dňa alebo ďalšej prechádzky vonku. Keď vidím ako iné deti pekne idu s mamami a dokonca za ruku 🙈 neviem či to je len nejaký druh vzdoru len mi nepíšte že to treba len vydržať lebo to sa naozaj nedá. Od rana do večera reve aj 1000 x. Za to že nedostane sladké vtedy keď ona povie. Za to že jej dávam na obed niečo iné ako by ona chcela. Za to že rozprávka už skončila a druha nepojde lebo takto by pri telke presedela pól dňa. Za to že vonku ideme do prava a nie do lava. Za to že nemôže ísť s cudzím dievcatkom domov. Za to že nemôže ísť s cudzím psikom domov. Atd.... mohla by som ešte pokračovať ale to len pre predstavu čo všetko sa tej mojej nepáči. Poviem vam že už som z nej unavená a nevladzem už psychicky.
Moj ma skoro 3 a stale takto reve, popis uplne sedi. Zatial som na nic neprisla, nervy v kybli a liter vina :D. Fakt neviem
Ako keby si môjho opisovala bolo obdobie kedy to prešlo a bolo to zlaté dieťa no teraz sa to znovu vrátilo a ja som taktiež zúfalá a ja mám nervy v keli fakt niekedy ako keby aj do mňa vošiel nejaký diabol a začnem po ňom kričať jak nepríčetna vstáva o šiestej ráno to je môj budíček do pol dvanástej len reve a kričí muž robí aj nočné darmo mu vysvetľujem že tíško lebo tam táto hája proste nič zopakuje tata hája a tím to haslo pokračuje ďalej o pol dvanástej ide spať to máme dve hodiny tichá a kľudu a potom znovu na Ihrisku to isté vystrája... kiežby na to existovala nejaká dobrá rada ale proste asi nič také neexistuje 😒
Čo tak občas plesnúť po riti??? Očividne chýba veškerá autorita....
@silviazlat môjmu tiež capnem po riti a ani to nepomáha proste človek ani nechce lenže v tom záchvate to je už hrozné
Ked reve skusala si sa napr hodit o zem aj ty a vrieskat? 😀 vraj to pomaha niekedy 🙂
@silviazlat toto je aj "super" rada mojho svokra. Obcas ju praktikujem, bez efektu. Dieta nikdy nedostalo to preco place a napriek tomu toto obdobie uz trva rok.
@evkakozickova presne, clovek to skusal tisic krat bez bitky a ked to nejde uchyli sa ku komukoľvek, akurat ze ani ta bitka nepomaha
@ajka0207 ta bitka vôbec akurát spustí ešte väčší rev ja radšej odídem z miestnosti sa sama ukľudniť
No lebo si uvedomila, ze je samoststna bytost, ale rozhodnutia este uplne po svojom robit zatial nemoze. Nie vsetky.
Tak sa rozculuje.
Aj dospely by vybuchol, hoci samozrejme dospely uz vela chape a rozumie, kedy sa musi prisposobit. Takze take zachvaty nema (aj ked niektori dodnes, ibaze nerevu, ale sa sfuknu a trucuju 😁 ).
Dieta to vsak este nechape. A jedina zbran - zatial - je plac. Vyjadruje frustraciu a sklamanie, ventiluje si tie pocity (lebo ich nevie vysvetlit - nechape ich, len ich citi - a nema ani taku slovnu zasobu). Ak zisti, ze plac aj zaberie, stane sa aj prostriedkom (place, lebo minule to zafungovalo).
Neskor deti pridu na to, ze sa to da dosiahnut aj inak a cim rozumnejsie dieta, tym sofistikovanejsi sposob (vsima si, ake pravidla pouzivaju dospeli a snazi sa ist podla nich, resp. ich pouzit vo svojej argumentacii, preco ma rovnake rozhodovacie prava).
Takze neboj, do 18 revat nebude.
Bud budes mat doma maleho rozumbradu, co ta argumentacne bude privadzat do infarktu a budes musiet byt vzdy o tri kroky dopredu, alebo tvrdohlavca, ktoreho vola sa bude rovnat rychlotvrdnucemu dialnicnemu betonu.
Alebo nieco medzitym.
Skus ist na nu ukazanim pozitivnej motivacie. Ze ak sa bude chovat pokojne a urobi, co treba (posluchne), pride odmena, ziska nieco - napr. viac casu na ihrisku, alebo tak. Nie hned odmeny v podobe materialnych veci. Skor zazitkovych. Len musi byt kratky interval medzi posluchnutim a pozitivnym ziskom - takze vzdy rychlo najdi nieco vo vasom okoli, co slubis ako odmenu, nie veci, co vies splnit az o hodinu (a medzitym robite este nieco ine), alebo na druhy den. To az starsiemu dietatu. Pri malom tam musi byt ten isty princip, ktory vznikne pri vymozeni si veci placom - ze place, tak zo zufalstva si povies, ze teda dnes radsej pojdete domov tou dlhsou cestou. A dieta ma hned rovnitko medzi plac a dosiahnutim veci, co chcelo.
Takze napr. dohodni sa s nou uz na ihrisku, ked uz sa blizi cas ist domov, ze ak zvladne cestu domov bez placu (aj fnukanie sa povazuje za zvladnutie), tak nemusi ist doma hned jest, ale sa moze ist doma este pohrat (hoci inak idete hned jest). Ak to zaberie, cestou domov jej to opakuj. Ak vydrzi, daj jej doma hned polhodinu na hru, a potom pokracuj v povodnom plane ist jest a spat.
Ide hlavne o to, aby tam bolo rovniko medzi vydrzala som a hned som dostala odmenu.
Aj ked to nemusi hned mat trvaly vysledok (raz to zaberie, inokedy nie). Emocie su silne a kolkokrat ich nezvladne ani dospely, ked nim zalomcuju. Takze pocitu sklamania a frustracie podlahne lahko a zas bude plac. Ale postupne sa ich nauci zvladat.
Co takto skusit to opacne . .. dat jej cokoladu kedy ona chce ...ist tam kam ona chce ... proste spravit vsetko co ona chce ... potom pristupi aj na dohodu ...
Cisto moj 2 a pol rocny. Amok za amokom. Lebo ho nepustim na hlavnu cestu a on lubi auta. Tak to by som sa na to kukla aby mi mlady pan pobehoval po ceste. Lahne na zem a vresti. A tak fungujeme. Na ihrisko ano na cestu nie. Minule sa snazil dostat do cudzieho auta k cudziemu chlapovi tak ho vydesil chlapika s vreskom som ho tahala🙈🤣 kazdy den je boj. Len si hovorim musim vydrzat
@pribinak no neviem či to je tým alebo si myslia že čo jej preboha robím 😄 ale je to nepríjemné no
@silviazlat a vieš že som už aj to vyskúšala ? Ale vôbec to nepomohlo... práve naopak ešte horšie a ešte viac vystupňovala rev
Moj maly este dva roky ani nema a uz to robi. Posledne tyzdne sa kolkokrat na to ihrisko ani nedostaneme, lebo sa proste odmietne obliekat a obut. Take sceny, ze cakam, kedy susedia zavolaju socialku. Tak akoze za trest nikam nejdeme, ale nema to ziadny efekt, je mu to jedno a je rad, ze sa nemusel obliect. Ked sme vonku, dostat ho domov do kocika, normalne zapasnicky vykon. Cakam, kedy ma niekto natoci na video ako ho tam rvem s hukotom. On este nerozprava, o to je to narocnejsie. Skusam vsetko, po dobrom, po zlom, kompromis, dohodu, davam na vyber z dvoch moznosti. Vobec nic nezabera, jak keby som na stenu hrach hadzala. Neporadila som nic, ale nemusis sa bat, ocividne je nas takych viac a ked budes mat pocit, ze vsetci na teba vonku kukaju, tak mysli na tuto diskusiu a na to, ze tie zeny ta pravdepodobne v duchu objimaju a zelaju vsetku silu 😀
@janulik2008 Ježiš nie lebo si ešte aj o mne pomyslia 😂 ale môžem doma vyskúšať 😂
@moonlight1210 no len neviem ako sa s ňou dohodnúť lebo mám pocit že ona mi vôbec nerozumie.. ona ešte ani nejako nerozpráva len pár veci.. preto ja jej veľa vysvetľujem ale mám pocit ako keby len pre seba a ona mi nerozumie nepočúva ma alebo má ma na háku ? Neviem no zatiaľ je toto rozprávanie s ňou na bode mrazu
Ale vyskúšam to tak ako si povedala snáď časom to pôjde
Ved toto je normálne. Aj moja to robí. A ze place vonku za blbosti a co si povedia iní, je mi suma fuk. Kto má dieťa, ten chápe, kto nie, tak ide ďalej. Trpezlivosť, nič iné. Vysvetľovať dookola pekne, ono časom pochopí. Ja si z tohto nič nerobím, keď začne plakať o dušu, prídem, objimem, pohľadkam a prestane.
@silviazlat po zadku nepomaha. Určite to uz skúsili vsetci. Nic nove neradis ale to je jednoducho bez efektu
Popis, ako reaguje s na tie zachvaty
@saluda tak vyskúšala som všetko raz som skúsila aj capnúť po zadku ale to bolo len horšie. Potom to objatie ale väčšinou ma odstrcila nechcela ma, no niekedy to objatie aj pomôže a ukľudni sa... keď nechce objať a jeduje sa ešte viac tak doma ju nechám ignorujem odídem inde a počkám kým sa ukľudni
Vonku zas sa snažím jej rozprávať no cez ten rev ma vôbec nepočuje tak počkám kým ju to prejde alebo ponúknem ovocie čo mame so sebou, vodu, chrumku, cumel a keď nič tak vezmem domov a ideme preč
@pribinak ma pravdu ! 😂 ja tiez mam dvojrocnu a ked vonku reve ine dieta tak sa akurat tak stastne a sucitne pozeram ze som rada ze to neni zrovna to moje ! Inak zachvaty revu mava aj moja samozrejme par dni je to lepsie par dni je to tiez na hlavu a tak sa to strieda...neviem ci sa s tim da nieco robit asi len pockat kym vyrastu z toho 😂 moja vcera sedela 40 minut doma na zemi a huvala a hucala ze som okna musela zavriet radsej....a hucala lebo ...preco ? Nevie sama asi.... nechcela ani chytit ani objat ani prihovorit tak trucovala nemala konkretny dovod ani
@1mina no mne to príde tak že tie matky ako keby sa ešte pohoršovali nad tým že je nevychovana a že čo si ju neutíšim ako keby ich deti nikdy v živote nerevali... no presne toto aj moja dakedy reve ani sama nevie prečo 😂 a tiež iba okna zatvaram 😂
Jedna pani tu písala, že keď sa jej dieťa chová takto, zatvorí ju do jej izby, aby sa ukľudnila a výjsť z nej môže, až keď sa úplne utíši. Možno jej treba kúpiť nejakú stoličku hanby, kde sa bude musieť posadiť vždy, keď sa bude takto chovať, alebo nájsť nejaký iný nenásilný trest...
Ženy ja až žasnem, čo tu čítam.
Capnut po zadku, dobre. Dieťa posluchne, alebo aj nie. To je priama cesta k ešte väčšiemu vzdoru. O chvíľu, keď začne ono bit vás, alebo niekoho iného, sem budete písať, za vás dieťa bije a neviete prečo. Okrem toho ho naučíte riešiť problémy silou, nie rozumom. A po pár capnutiach to už bude brať ako bežnú súčasť života a vy sa budete čudovať, prečo to nepomáha.
Dať mu všetko čo chce a potom možno pristúpi na dohodu? Ak z neho chcete mať manipulátora, tak prečo nie.....
Nebojujte s tými deťmi, nechcú bojovať, len sa učia zvládať svoje emócie. Váš krik, bitka, večne otázky typu prečo, ešte viac zvyšujú ich frustráciu a kruh sa roztáča......za následok to má ešte viac vzdoru, nehovorím o tom, že to fakt nefunguje. Možno tak v prípade submisivnejsich pováh, ich to skroti. No ak chcete mať z deti zakriknute a podriadujuce sa deti ešte aj v dospelosti, tak prosím, ste na správnej ceste.
Anooo ludia pozeraju lebo konecne nereve ich decko. Ja mam 3 rocneho ktory na este stale zachvaty, a skoro dvojrocnu ktora prave zacala. Jbne ma. Velmi mi pomohla knizka “detsky mozog vysvetleny rodicom” od alvara bilbaa (alebo tak nejak, pozri martinus). Pochopila som preco to robia a tipy co dal autor vacsinou pomahaju. V skratke: deti do 3 rokov nemaju vyvinutu - vobec - racionalnu stranku. Tzn ze jediny sposob reagovania na nieco co sa im nepaci je rev. Moj syn dokaze spustit nuklearny hysak ked z obalu vyberie keksik a je zlomeny. Pol roka kym pochopil ze to je vlastne dobre, lebo ma teraz dva.
Akokolvek ta dieta vytaca (vsetky sme tam boli), skus zostat co najviac pokojna. Pokojne sa jej prihovor. Zistila som ze metoda, kde adresujes problem dietata pomaha dost a uci dieta empatii - “ano vidim ze sa ti zlomil keksik a si z toho rozruseny” ... “ale teraz mas dva a nie je to lepsie?”. Prosto pokoj, objat, adresovat ich emocie, nie im ich vycitat - nechcela som tomu verit bola som tiez za nazory “starej skoly”. Ale fakt to zabera. A hlavne ty budes pokojnejsja. Reve? No a? Porev si aj ty. Inak to je dalsia vec co je strasna haluz: mala zacne hulakat, tak zacnem aj ja. Ona je z toho vysokovana ze co sa deje a prestane. “Whaaaa preco kricimeeee?” “....”. Alebo daj dietatu “tichy kutik”. Ked chce maly revat, a ja nemam silu tak ho len nasmerujem do izby - teraz uz chodi sam, ked sa prosto potrebuje vyrumazgat. Potom sa pride pomojkat a ideme dalej.
Tolko moja skusenost, ale vsimla som si ze odkedy som sa prenastavila mentalne ich zachvaty zvladam lepsie a tym padom mam pocit ze ich je menej 😅 Kazdopadne drzim palce a gratulujem ze si to neuroticke decko este nenechala niekde pri rieke, viem ze to chce vela sil 😂😂👍
@saluda pekne sa to cita co si napisala, len sa tak pre istotu spytam , mas dieta vo veku 2-3 roky? Lebo taketo nejake nazory som prezentovala aj ja este kym som si pestovala male babo na rukach a mala nacitane vsetky psychologicke prirucky. Samozrejme sa snazim ako asi aj vsetky mamy podla nich postupovat a robit to co najlepsie, ale realita pri patnastom polhodinovom hysaku pocas dna kvoli tomu, ze jeho oblubr e ponozky su v prani alebo taky dobry vystup na ihrisku ta dost rychlo vyvedie z rovnovahy.
Môj síce nemá nejaké extra záchvaty, skôr pišťanie, ale pre všetko. U nás funguje sadnúť si a ukľudniť. TRESTNÁ LAVICA 😂 a je mi jedno či v strede tesca, na chodníku alebo doma do kúta. Proste začne bezdôvodne plakať (respektíve dôvody veľmi podobné tým vašim 😁) a poviem nech je ticho, keď nie je, chytím ho, položím a poviem nech sa ukľudni a keď ho to prejde, môže sa postaviť. A ver mi, niekedy chytil doslova amok lebo sedieť nechcel, ale nepovolila som (keď som už mala pocit že hysák chytím aj ja, dýchala som a držala ho aby sedel na tom mieste 😂). Trvalo to asi mesiac kým pochopil že nesmie z toho miesta vstať. Teraz začne plakať, opýtam sa ho či sa chce ukľudniť a sadnúť si, väčšinou už zakyva hlavou nie a je po plači. Keď nie, tak posadím a čakám 😀
Ale najskôr som to skúšala doma (nemala som chuť čakať 20 minút v obchode kým sa ukľudni) neskôr prechádzka po okolí, a až potom skúška do obchodu.
Môj má tiež 2 roky, ale jemu to obdobie začalo okolo 1,5 roka.
U nás teda ale aj capnutie po zadku občas býva, keď už sa nevie spratať do kože, capnem a posadím.
Ak ta to potesi, nie si v tom sama. Moja dcera bude mat 6 rokov a robi to stale 🤣 je to len o tvojom pristupe v hlave, povedz si, ze no big deal, chod opacnym smerom a ona pojde za tebou. Stuple do usi su fasa napad mimochodom. 😉 a ja mam doma este 3 mesacne kolikove deculo, tak si predstav, ked zacnu vrieskat obe 🤪🤪🤪 ver tomu, ze polovica ludi na teba pozera s pochopenim a mozno trochu skodoradostou, lebo aj ony si tym presli. A druhu polovicu si netreba vsimat. Mne pomaha, dat cez den muzovi deti na hodinu. Zavrem sa do kupelne a vypeckujem si hudbu alebo zacvicim jogu a ukludnim si hlavu. Potom lepsie zvladam aj tie stresove situacie s detmi
Pozerajú na teba lebo sú čelí šťastní že konečne reve sj iné decko ako to ich.
Deti proste revu, kúp si stuole do uši a hotovo