Záchvaty plaču a zúrivosti 3-mesačného dieťatka

4. aug 2024

Náš malý je úplne pokojné, kľudné dieťatko, ktoré rýchlo zaspávalo a ukážkovo spinkalo. Po dovŕšení 3.mesiaca sa mu zrazu veľmi zmenilo zaspávanie, spánky a má strašné záchvaty plaču, zlostí sa, je veľmi nervózny a nepokojný aj pri zobudení a aj zaspávaní 😔 Nič nespí dnes celý deň, vstal okolo 6tej a spal dokopy asi tak 1,5h za celý deň. Je extrémne preunavený ale nedokážem ho uspať. Plač je až zúrivý a agresívny, nikdy c živote by som nepovedala, že takto može malé bábätko plakať a doslova vrieskať. Je mi ho ľúto, lebo neviem čo ho trápi, či ide o regresiu, či sa prerezáva nejaký prvý zúbok, no plač má veľmi žalostný. Nejaké rady? Prešli ste si tým niekto?

lucia13022023
4. aug 2024

My, bola to regresia, bolo to najťažšie obdobie u nás, trvalo to štyri-päť týždňov, nečakala som, že sa to niekedy vráti do normálu ale vrátilo. Dookola som si opakovala, že je to len obdobie aby som to nejak zvládla 🤣

mondolina
4. aug 2024

niečo mu určite je, niečo ho bolí. bruško?

autor
4. aug 2024

@lucia13022023 a tiež ste mali takéto zúrivostné záchvaty? Ja normálne neviem, či ho niečo bolí alebo čo to je..tiež uvažujem len nad tou regresiou stále😭 je to fakt príšerné a je mi ho ľúto…ako ste si pomohli? Utíšili?🙈

autor
4. aug 2024

@mondolina ja fakt netuším, skúšam kadečo, dávam mu aj kvapky na bruško ale nič🙁

jurly
4. aug 2024

Neboli ste na ockovani nedavno?

tinalia
4. aug 2024

Nam sa tiez v 3 mesiacoch zmenil rezim spanku, ale take revy boli skor na zaciatkoch a bolo to od bolesti bruška. Ako to máte s hladom, vtedy tiez tak velmi plače?

autor
4. aug 2024

@jurly nie este nie

autor
4. aug 2024

@tinalia pri hlade plače od začiatku, to je jeho jediný plač od narodenia, ale koliky ani žiadne bolesti bruška nás netŕapili…sme na um, rovnaké od narodenia, žiadna zmena ani v dávke už hodne dlho🤷🏾‍♀️ neviem o čo môže ísť 🙁

anketkarka
4. aug 2024

@autorka také malé bábätko nemá zúrivostné záchvaty. To pravdepodobne pleče od bolesti.

lucia13022023
4. aug 2024

Mali, veľa sme ho nosili, mojkali, boli pri ňom, masirovali bruško... Nikdy nemal koliky ani nič podobné. Ono tie deti sú nervózne aj z toho, že chcú spať len sa im nedá. To je ta regresia. Ale tvojmu niečo môže byť, bruško, zuby, teplo, zima, precikana plienka....

autor
4. aug 2024

@lucia13022023 no práve že ani môj doteraz nemal v živote koliky a nič sa nemenilo u nas od narodenia čo sa papania ani vitamínov týka…presne ako pišeš, akurat bol celý deň extremne preunavený a nie a nie zaspať..kontaktovala som tú spánkovú odborníčku a tá mi povedala, že podľa popisu a spánkov ide určite o 3.-4.mesačnú regresiu…

lucia13022023
4. aug 2024

Aj podľa mňa ide o to. Prejde to, neboj 🙂

ivusa1516
4. aug 2024

Ja keď som si nebola istá tak som podala potom nurofen a čakala ci sa zlepší... Keď už som bola fakt zúfalá a nevedel som co už robit