Záchvaty hnevu každé uspávanie

omaliya
25. feb 2023

Prosim pomoc. Dcera (2r4m) chyta extremne zachvaty hnevu kazde uspavanie. Kope, skriabe, facka ma, vzdoruje, vresti, hadze flasu s cajom o zem, zatajuje sa. Ma totalne negativny vztah k spanku a ja to uspavanie tiez nenavidim (od narodenia zly spac). Mame nastavenu rutinu, ked sa blizime k uspavaniu - plienka atd, vtedy ju chyti zachvat a nic nepomoze. Nemozem sa jej dotknut, moj hlas to este zhorsuje, ked pri nej iba sedim tak ma bije. Samozrejme uz dostala aj po riti, uspavam ju 2 hodiny a z vecera nemam nic, som na malu sama a som z tohoto psychicky aj fyzicky vycerpana. Prosim, cim mozem zlepsit jej vztah k spanku? Skusam bravat aj babiky s nami, citat, davat plysiakov spat, berieme si flasku do postele, mame vecer kludnu atmosferu, nijako ju nejasim.. dakujem za kazde rady!

ivangeline
25. feb 2023

V takom pripade...ked sa az prilis snazis...by som sa na nu vykaslala...dala do postielky a zavrela dvere... a chodila len popocuvat..co sa deje..

aliaray1
25. feb 2023

@omaliya ahoj, je dostatocne unavena psychicky aj fyzicky? Unavene dieta, stastne dieta. Nejake podnety nove...chodenie von, mala prechadzka aspon. Hranie sa. Klub deti?

heln
25. feb 2023

@omaliya teraz ma zozeru vsetci zastancovia presneho rezimu..... ale ja nedavam maleho spat uz dobry rok, tiez ma podobny vek, dva a pol roka. do takeho tristvrte roka zaspal do osmej pri mlieku, ked bol starsi zaspaval neskor, potom uz nechcel mlieko pred spanim, potom som si s nim lihala do postele, tiez ritual, revy, utekal mi z postele, tiez to trvalo aj dve hodiny, niekedy zaspal o desiatej, niekedy aj neskor. jednoducho ked nie je unaveny nezaspi. mna to prestalo bavit s nim zabijat cely vecer "uspavanim". takze ja to uz neriesim, vecera, dam do pyzamka, ja si robim svoje, on sa hra, a potom ideme spolu spat, alebo odkvecne skor sam. niekedy aj sam naznaci ze uz chce spat.

mamamasama
25. feb 2023

Moje deti su asi za odmenu, ale my ritualy mame a je to top. Vzdy fungovali a deticky maju uzasne spanky. Tvoja dcerka nema upokojeny nervovy system. K nasim ritualom patri aj vecerne skakanie po posteli, alebo vankusova vojna. Staci 10 minut a upokoji sa. Potom hrame tienohru, dame mliecko a zaspia. Skvele su cez den hojdacky, preliezky. Piklerovej triangel, alebo nejake lano, kde by sa mohla vyhojdat. Vyskusaj 🙂

mamamasama
25. feb 2023

A prosim. Hlavne ju nebi a nekric po nej. 🙏♥️

ls56
25. feb 2023

Tak v prvom rade ju nebi a nekric po nej. Si myslis ze ak nie je unavena ze ti bude spat? Mozno len ty by si chcela aby spala. Nepises ci este spava cez den. Ak ano aky ma rezim dna. Nemusi mat dostatocne vela aktivit cez den a nemusi byt unavena,to ta nenapadlo? Je to male dieta este. Ak ty vyslovene od nej chces aby spala aj ked nie je unavena,tak sa necuduj ze ta bije a je agresivna. Ako ti to ma povedat,ked ju inak nepocuvas-ak teda este nerozprava? Ja neviem,ale niektore dnesne mamky by chceli mat pokoj, vecer volny cas pre seba a vobec neberu ohlad na to,ze niekedy dieta nie je unavene este a potrebuje este vybit baterky. Ty tiez ked nie si unavena tak nezaspis. Dalsia vec myslis si ze krikom a bitkou nieco docielis? Akurat ze bude este viacej ona nervozna. A vlastne svojim spravanim jej ukazujes aka ma naozaj byt. Lebo deti su vo vacsine pripadov odrazom rodicov. Ak ma agresivnu matku,tak necakaj,ze ona bude milunka. Deti nevedia este niekedy ovladat svoje emocie. Ale no co,nemam slov.🤌

zorkahorka
26. feb 2023

Napus viac - aky ma rezim, ci chodite von, co robi cely den?