Záchvat hnevu krik a kopanie pri prezliekaní

6. nov 2023

Prosím pomoc lebo ja už som pred nervovým zrutenim . Syn dostane taky silný záchvat keď ho chcem obliest ze je problem ho dat do kľudu . Ja skoro stále vybuchnem tiež lebo to si neviete ani prestaviť čo dokáže vystrájať . Napina sa skrieka uteka . Už má bolia ruky a chrbat z každého obliekania . 🥺🥺🥺🥺 naozaj ešte par takýchto prezliekani a skončím na praskach . Nepomaha ani keď mu dám
Nieco do roku ani tv ani dohováranie nic ! Chce chodit holý . Ale ja a manžel sme chorí tak nechceme zeby sa ešte aj on prechodil . Prosím poraďte nieco 😢 fakt už som vyčerpaná z toho

mane01
6. nov 2023

Keby si ho motivovala, aby sa obliekol sam? Moja mama niekedy detom hovori: nieze to vsetko zjes! Nechaj aj mne! Nikdy tak rychlo nezjedli vsetko… pritom taka blbina 🤷🏼‍♀️…

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamta
6. nov 2023

Kolko ma dieťa rokov?

autor
6. nov 2023

@tamta bude mat 2 .

januska12323
6. nov 2023

Doma prikurte a nech behá holý. Snáď si nebudeš kvôli takej hlúposti kaziť deň.

anjelicek26
6. nov 2023

Tak dvojrocne rebeluju solidne proti niektorym ukonom, skus hladat oblecenie, ktore si s drobnou pomocou vie obliect sam, pochvalit, ako mu to ide, mozno zmeni nazor a pristup na celu vec velmi rychlo... podaj mu ponozky, skus si ich obliect... neoblecies, tak musime pockat a von nejdeme, lebo zem je studena... nebudu cerstve rozky, nebude obed, lebo ani nenakupime, smutny povzdych... a pockat, pockat, pockat... dieta prijde, dieta skusi, ak nepojde, pomozes, ak pojde, o to viac ho pochval...

viestta
6. nov 2023

Dvojrocne sa uz moze obliekat same, staci mu asistencia. Ked bude robit sam, nebude vyvadzat

autor
6. nov 2023

@januska12323
Áno ja chápem že sa to zdá blbost . Ale keby ste to videli . On je proste kľudne dieta a toto čo ho chyti keď ho obliekam akoby som ho Rezala alebo čo … nieco strašne 🤦‍♀️🥺

lujza123
6. nov 2023

Nenervuj sa, no tak vrieska no a co. Skús byt v klude, dieta znehybniť a rýchlo obliecť. Tým že ho podplácas, ukľudňujes, zabávaš celý proces zbytočne predlžujes, to musí byt rýchla akcia.
Ma 2 roky záchvat hnevu tu sa nedá vysvetliť nic. Buď rada že vymýšľa len pri obliekaní, sú deti ktoré takto reagujú na každú cinnost

autor
6. nov 2023

@jj298 ja si vždy poviem že nevybuchnem že urobím vsetko preto aby som bola v klude . Ale vydrží mi to len chvilu . 🤦‍♀️

januska12323
6. nov 2023

Doma nemusí byť oblečený a von holý proste nepôjde nechaj to na neho nech si vyberie či mu je prednejšie vyvadzat alebo sa ísť hrať na ihrisko, kúpiť dobrotu...

siska53
6. nov 2023

Tak doma nech si beha nahy. Aj nasi strasne radi tak lietali. Mozno v case, ked to nie je nutne, by som ho nechala tak. A ked naozaj treba, ze musi byt obleceny, tak by som ho obliekla. Skus mu dat pri obliekani na vyber. Toto tricko ci toto? Alebo dame prve tricko alebo nohavice? Len z dvoch moznosti.. mozno to zaberie..

kkovacovak
6. nov 2023

Dvojročné deti si skrátka prechádzajú takým obdobím. Buď nad tým mávneš rukou že to prejde alebo sa tu budeš z toho psychicky rušiť. Nájdi niečo čo ho zabaví a skúšaj to tak. Daj mu nech si obuva ponožky zatiaľ čo ty mu oblecies tričko. Sprav z toho súťaž. Ty ho poznáš vieš čo naňho môže platiť. A keď to nejde tak nech chodí nahý. Nič sa mu nestane a to že ochorie z toho že nebude oblečený je blbosť. Musíš prísť do kontaktu s vírusom alebo batériou aby si ochorela. Z toho že nebudeš mať tričko naozaj chrípku ani nádchu nedostaneš. Nie je to fyzicky možné.

lenkakravcova
6. nov 2023

Ja neviem, ale u nás vždy pomohla jedna dve po zadku a dieťa sa prestalo napinat ako prútik 😃 porevalo si v kúte, ukludnilo sa a pokračovali sme. Po pár zoplovaniach vymýšľanie prestalo.

cali2016
6. nov 2023

U nas presne to iste....Ma 22 mesiacov.Ked sa ma obliect, utecie prec a pobehuje tu hola. Ja vzdy skusim odvratit pozornost, ze pod "nieco ti poviem" , schytim ju a rozpravam o tom kam pojdeme, co budeme robit...medzitym rychlo obliekam a hotovo.Kazdy den toto iste....

klip0
6. nov 2023

Už aj to že vybuchnes, tak robí svoje. Jemu sa to už celé automaticky spája. Obliekanie - nechcem - mama bude kričať - zle pocity...
Aj naša bude mať dva roky. Tiež mala.obdobie že nechcela. Tak začala obliekať ona nás. Nastavím tričko a ona mi ho dá cez hlavu. Nohavice my stiahne a aj vytiahne nové. Ponožky mi dá. Atď atď. A seba tiež skúša a ja jej pomôžem. Skúste to takto. Aby to bolo celé úplne inak ako je zvyknutý nech si to hneď nespojí s negatívnym pocitom

merrysa
6. nov 2023

Náš to mal asi 2-3 týždne, ale ako keby to bola celá večnosť. U nás zabralo dať na výber, chces modré alebo zelené tričko? Zvyčajne ho to tak zmiatlo, že aj zabudol na protesty a obliekol si nakoniec to, čo si sám vybral..postupne to nastastie prešlo.