Žabka v ústach novorodenca

dominika2612
16. máj 2020

Ahoj maminy. Mám doma mesacne bábo. Cca 3,4 dni dozadu sa začalo jedovat, plakať pri deni , pije um. Ja ze to je bruško. Všimla som.si že ma biely povlak na jazyku , ale že asi z mlieka. Ona papa ale miestami s plačom. Saje, saje a zrazu pustí cumel a plače. Najskôr to bolo len večer a dnes pri každom jedeni. A mňa ti hneď napadlo či to ona nemôže mať ten povlak na jazyku tu zabku. Na nete som sa dočítala že to deti boli, preto môžu odmietať jesť. Kupikd sme fialova vodu, v pondelok pôjdem k lekárke. Máte nejaku skúsenosť. Ďakujem

kataka10
16. máj 2020

@dominika2612 mojmu malemu pomohol roztok z hypermanganu. Ale mal iba trochu na jazyku. Uvidis co ti odporuci pediatricka, ale urcite treba sucasne liecit aj bradavky, lebo sa plesen zvykne prenasat z jazyka na bradavky a naopak, takze treba aby ste sa obaja natierali.

paulinkaa2
16. máj 2020

@dominika2612 ja som davala sodu bikarbony. Do pohárika rozpustiť sodu bikarbony a vytierat jazyk dasna. Za 2-3 dni boli preč.

eriksonka1234
16. máj 2020

@dominika2612 my sme sa s týmto u dcéry trápili 3 mesiace, mala taký hrubý biely povlak, že ani dojčiť sa nechcela. Predpísali nám Diflucan, zabral, ale po čase sa to vrátilo a ďalší nám už nechceli predpísať

dominika2612
autor
16. máj 2020

@kataka10 ja Už nekojim bohužiaľ, cumle vybaram aj všetko iné pre ňu. Chvála bohu že chce jesť aj keď plače. Verím že to prejde čím skôr

dominika2612
autor
16. máj 2020

@eriksonka1234 ona to nemá až také, ma povlak na jazyku a hornom dasne ale nie hrubý. Tak hádam ťa fialova voda pomôže. Bo keď ju vidím ako sa trapy že sa odťahuje od fľašky, a plače že je hladná. Cucne pár krát a zas plač

kataka10
17. máj 2020

@dominika2612 tak to mas aspon o starost menej.

lubike
18. máj 2020

ak prestane jesť a piť úplne, tak treba hneď k lekárke, alebo na pohotovosť. To je už nebezpečné a musia sa nasadiť infúzie. To nestraším, to sme zažili. Bolí to vtedy ako sa cumlík dotýka tam, kde je vyrážka, alebo sa to rozšíri až do hrdla a nevie prehĺtať a preto nechce papať. Väčším deťom sa dáva slamka. Ale držím palce, aby ste to zvládli doma.

dominika2612
autor
18. máj 2020

@lubike dnes nám dala dr. diflucan prášok. Mám ho dať na 2krat. Dnes a o 48 hodín. Cez deň papala v pohode aj píla. Ale zas večer štrajkovala, nehovorim zjedla ale s plačom, pila pila a zrazu plač, ukľudnila sa a tak dokola. Fakt verím že to pomôže.

dzuzepe15
28. júl 2020

Ahoj zienky prosim vas mam 2tyzdnovu dcerku ma jemnu zabku na jazycku dnes nam lekarka predpisala zenske vaginalne tablety som zhrozena zevraj rozpustit v dojcenskej vode a vytierat aky mate nato nazor ja sa to bojim poradte daco uzitocne na zabku lebo my trosku poplace pri dojceni a som stoho nanervy za vase odpovede dakujem

zuzka251
28. júl 2020

@dzuzepe15 ved lekarka ti dobre poradila, davaju sa bezne na to antimykoticke tabletky, rozpustis a vytieras. ci skor doverujes radam na konovi? 🙈 vytierat treba po kojeni a aj ty si tym potieraj bradavky