Žabka v pusinke u dvojtýždňového bábätka

3. sep 2022

Ahojte , čo odporúčate na žabku/soor? Prip. dávkovanie… budem volať v pondelok pediatricke, ale na rýchlu úľavu niečo potrebujeme
Ďakujem

martinaf154
3. sep 2022

Neocide gel..topka 👌🏻 jemne pretret rano aj vecer

autor
3. sep 2022

@martinaf154 ďakujem, no ten momentálne doma nemám 🙂

tara
3. sep 2022

Nám pomohli len antimykotika, nič iné nezaberalo:((

struhanka
3. sep 2022

Ak je na umelom mlieku, vyvárať po každom použití cumle. Pediatrička nám odporučila vytierať jazyk sódou bikarbónou.

nicole003
3. sep 2022

Staci alkohol. Hociake palene 3 lyzicky+3 lyzicky vody zarobit dat na gazu a vytierat pusinku. Moze sa aj preventivne 2x do mesiaca hlavne ked sa prerezavaju zubky aby babo nedostalo infekciu ked sa dasno otvara.

autor
3. sep 2022

@struhanka ďakujem 🙂 a ako často ? V akom pomere

anavixy
3. sep 2022

@nicole003 toto ozaj?

selena_luna
3. sep 2022

@nicole003 kedze sa v ustach alkohol mimoriadne dobre vstrebava a dostava sa do krvneho obehu, ako sa s tymto riedenym palenym asi popasuje taka 2 tyzdnova pecen?

struhanka
3. sep 2022

Do malého pohára som dala od oka cca mini lyžičku (veľkosti ako ku presso šálke) sódy bikarbóny+vodu. Do zmesi som ponorila štvorček gázy, namotaný na vatovú tyčinku. Vytierala som párkrát denne. Ale netreba to preháňať - bábätko tá chuť dráždi.

zuzanka.zuzu
3. sep 2022

genciánová violeť - do tuším 2 dní ani stopa 😉 kúpiš v lekárni

nicole003
4. sep 2022

@selena_luna preto pisem riedit s vodou a iba vytierat. Nie mocit ani pit. Aj na pupcek sa dava lieh tak aj to sa moze vstrebat cez kozu, ci? Netreba ma tu hned ukamenovat. Bola to iba rada, nikto sa nou nemusi riadit.

nicole003
4. sep 2022

Inak aj gencianova vodicka obsahuje lieh ta neviem co ma tu teraz riesite....

anavixy
4. sep 2022

No neviem ci vas tu az tak riesime, ale teda je rozdiel koza a sliznica, dost vyrazny. A violet sa neriedi 1:1 🙈 ved ale ok, len to neradte inym ludom, mohli by vas posluchnut

selena_luna
4. sep 2022

@nicole003 lieh na kozu verzus
priamo v puse je obrovsky rozdiel. V puske ide priamo do krvi, je to super prekrvena sliznica. Z koze sa nevstrebava. ani to riedenie nezlahcuje ze to je alkohol a neznamena ze nezanecha v takom drobnom telicku skody. Vobec ta nechcem kamenovat, chapem, ze to zabera na zabku aj zubky, ale chcem ta v dobrom upozornit ze to urcite nie je bezpecne pre babatka. Ich pecen nevie alkohol spracovat - aj v nepatrnom mnozstve, teda neoslabeny utoci na mozgove bunky - a kedze sa len vyvijaju, nikto z nas nevie povedat ake skody alkohol zanecha.