Ahojte, prosím o radu. 6 týždňové bábätko, v noci som šla prebaliť a bolo komplet spotené, bodyčka úplne vlhké. Synček mal oblečené len body s krátkym rukávom a plienku. Zabalený v zavinovačke.
Dnes by som ho nerada dala do zavinovačky, ale je kľudný len vtedy, keď má zviazané ručičky na spanie. Ulitku som dnes objednala z druhej ruky, príde až najskôr v pondelok. Je nejaká iná možnosť zabaliť bábätko sp zviazanými ručičkami?
@zuzka341 ja som syna balila holého, len v plienke, do veľkej bambusovej plienky a tak spal. Dá sa kúpiť v DMke.
@zuzka341 my sme mali presne to isté,malý chcel spať len v perovej perinke,v lete horúco,dávala som mu len plienku a keď zaspal tak som ho rozbalila
Neda sa vybrat vnutro zavinovacky. Mne tiez starsi inak nechcel spat ked mal par tyzdnov a bolo horuco ale vybrala som vnutro takze bol len v tej obliecke..
V zavinovacke? v týchto horúčavách? Chudák veď sa varil
Zábal ho len do obyčajnej plienky. U bábätka mize prehriatie narobiť veľké problemy
@pribinak su aj deti ktoré CHCU spať v perinke a neuvaria sa 🤷môj bez perinky vôbec nezaspal
@dzescebuly tak tento sa tam uvaril
@zuzka341 mne mama "usila" taky veľký trojuholník z bavlnenej obliečky, v podstate som malú položila na jednu časť a druhou časťou som jej ovinula rúčky. Alebo som to zaviazala na vrchu tak, aby ju netlacilo, alebo to celé podložila pod ňu. Skus len s plienkou zavinut, obetuj jednu a prestrtihni, ale tak dávaj, aby nebolo veľmi tenke, nech netlačí nikde.
@anjelicek26 ale niektoré deti bez zavinutych ruciek nezaspia. Napr moje všetky tri museli mať rúčky zavinute. A určite môže zavinovat, motoriku v spánku u 6tyzdnoveho babatka nemusí ešte až tak riešiť. Na to bude mať času a času najbližšie mesiace.
@zuzka341 tiez som mala letného vo velkych horúčavách a pouzivala som taku velku kokosovu plienku alebo taku hackovanu decku tiez z kokosoveho vlákna. Maly neznáša teplo od mala.
bez bodycka len v zavinovacke
Tenka plienka a zabalit do nej?
Mame vsetky styri deti letne a spali v bavlnenom navleku a body pod tym... zavinovacka je moc... prehriatie je omnoho horsie ako fakt, ze by mu bolo chladno... rucicky mu nebal, pre vyvoj motoriky je pohyb dolezity a to aj ten pocas spanku...