Za ako dlho a ako ste odnaučili štvormesačné dieťa od cumlíka?

13. sep 2021

V noci to kvôli vypadnutiu cumlíka z úst začal byť horor. Do nedávna mi sa mi budil 2x v noci. Aj keď cumel vypadol, nezobudil sa. No teraz sa chudáčik budí cca skoro každú hodinu na to, že nemá cumel. Ja by som to ešte ako tak vydržala ale on je potom nervózny, vidím na ňom, že mu to takto nevyhovuje. Dajte typ ako ste odnaučili bábo od cumla a ako dlho vám to trvalo. A tiež ma zaujíma ci ste to niekto skúšali so 4.mesačným dieťaťom.

janka_266
13. sep 2021

10 sekúnd, omylom sme mu ho dali po kalciovom sirupe, odvtedy ho ani vidieť nechcel, ale tak to mal 2 mesiace, teraz v 8. Mesiaci, má jeden medzi hračkami, ked ho nájde, ho obhryzie a zahodi ako aj iné hračky 🤷‍♀️

nikpa
13. sep 2021

A neskúšala si zmeniť dudel? Možno iný ktorý by mu toľko nevypadaval. Niektoré sú tak dobre vykrojene a prisaju sa okolo pery.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janci05
13. sep 2021

Ja som mojmu schovavala pod vankus. Bolo to postupne. Najprv v noci vyplul cez den som v postielke schovala. Ked ho nemal na ociach, tak si malokedy nan spomenul. Ak si spomenul, tak bol plac, ale to treba len vydrzat.

basska_b
13. sep 2021

Podľa mňa keď to pomáha, tak to pomáha. Ale musí pomáhať. Do 6 mesiacov majú ešte silný saci reflex. Moja to začala sama vypluvat v spánku, keď mala 7 mesiacov a spala ďalej bez neho. Ale bola kojena, tak si asi užila cumlanie niečoho iného. Moja teraz už 19mesačná ma od 1mesiaca veku palcek. Proste ho objevila a nezoberies ho ani náhodou 🙏 tak to už radšej ten cumel..i