Ahojte , moj syn už veľmi dlho plazí po bruchu (asi 3 mesiace) , bude mat 10 mesiacov. Dáva sa aj na 4 ale pohyb po bruchu ma už dosť zautomatizovany. Nemáte prosím dáke typy ako mu pomôcť na 4 aby to uprednostňoval viac ako plazenie ? Skúšali sme nahotu , protišmykové povrchy (trávu, penové puzzle, podložky, koberce ,..) a všetko preplazi po bruchu. Ďakujem
My sme chodili rehabilitovat kvôli inej veci ale cvičila potom s nim aby mu pomohla stvornozkovat, tak ho dávala na kolienka aby "chodil" po kolienkach resp. prekladal nohy pričom ho samozrejme držala a tak isto ako keby furik aby prekladal ruky a naučil sa
@rejmonz ďakujem . To som skúšala ale len chvíľku, vždy sa potom najeduje že si chce ísť po svojom ale skusim byt viac aktívna a zdvíhať viac na tie 4 , ďakujem moc za radu
Pohladajte si fyzio vo vasom okoli a ona vam poradi. My sme tak malemu pomahali s naznakmi na stvornozenie a zacal s nim az v 10. mesiacoch.
jasne, aj nasa najskor len chvilku vydrzala, skusila som to s nou rano a poobede, na druhy den tiez a na ten 3. uz skusala sama a isla si.. to chce len chvilku cas 🙂
Ale tam nejde len o zdvihnuti na 4, ale ako ho spravne chytit a zadrzat. To vam fyzio ukaze, sama by som to nevedela.
smer rehabilitačný lekár....len ten vie zhodnotiť či dieťa potrebuje rehabilitáciu alebo má čas....v 10.mesiacoch by sa už mal dávať na štyri, ale veľa detí začína aj v 11.-12.mesiacoch a nie je tam žiadny problém.....ak vidíš že má aspom snahu, teda že sa odráža nožičkou, tak obvykle je to len otázka času kedy sa mu podarí dať na štyri...potom začne pohupovanie so zadočkom až sa mu podarí pohnúť dopredu.....hlavne ty ho na štyri nedávaj, môžeš narobiť viac škody ako úžitku, nevieš či nemá oslabené nôžky alebo bruško...preto je dobrý rehabilitačný alebo fyzioterapeut aby zhodnotil či tam nejaký problém je alebo to chce len čas...
@mogaa cvičíme Vojtovu metódu kvôli tomu , už sa sam dá na 4 a ide kúsok ale keď chce ísť ako raketa rýchlo to svihne na brucho a lezie po bruchu
@ruzasipova a cvičili ste aj Vojtovu metódu prosím, ?
keď už je na štyroch treba ho nechať, ide tak ako je mu to lepšie....naša tak strašne dlho štvornoškovala, nie a nie sa pustiť sama chodiť....štvornoškovala asi od 10mesiacov a chodiť začala skoro v roku a pol - teda sama, okolo nábytku sa púšťala skôr, ale do priestoru sa bála...aj keď sme ju postavili a mala oporu, nechcela urobiť ani krok, vždy sa dala na štyri a už jej nebolo....
Tak to je už len otázka času ak už skúsil stvornozkovat, on to dokáže to je hlavne, len pokračujte v cvičení
mala som to so synom uplne rovnako, tiez som s nim cvicila vojtovku, ale fyzio nam potom este ukazala aj take babatkovske gymnasticke cviky na to, len vojtovka uz nestacila.
urcite zbehni za odbornikom, ukaze ti presne, ako na to - tiez som syna doslova naucila stvornozkovat ja
Ďakujem maminky. Ja som len občas smutná že tak ,,zaostáva” .. viem že do života sa nezapisuje človek podľa toho či začal lozit v 9.alebo 10. mesiaci ale viete ako to myslim .. dam mu čas a dobehne všetko. Vojtova Metoda je zázračná
Ono to príde aj samo asi. U nás tak bolo, nijako sme nemotivovali. Nás posledný sa definitívne "prepol" z plazenie na vozenie presne ako dovŕšil 10 mesiacov. Tiež som na to dlho čakal a
Moje dieta bolo vzdy hlvne pohodlne. 🙂 Ale mal oslabene brusko, takze sme cvicili na posilnenie vnutorneho svalstva.
tak ja som rada, za svoju pediatricku. Možno iná by ma "hnala" na rehabilitácie, vojtovku a pod.
Sme na tom podobne, akurat, ze uz mame viac ako 11m, ale stale uprednostnuje viac plazenie a to stvornozkovanie je take na siroko nozickami a vrtenie zadkom. Ale stavia sa uz vyse mesiaca.
Ked bude dostatocne silny aby dvihal zadok...postavi sa sam na 4....
nasa robila to iste, aj sa dala na 4 rozkolisala, ale ked sa chcela dakam dostat hodila sa na brucho a plazila. Nasla som potom video, vziat satku, dat pod pazusky okolo tela a ked sa bude snazit hybat pridvihnut ho hore na vystrete ruky, tym padom bude musiet zapierat aj kolena 🙂 "za 2 dni uz stvornozkovala sama ako diabol 😂 prikladam link paci
https://www.youtube.com/watch?v=s0eVO50vddA