Z akého dôvodu nesmú deti do 12 rokov ísť do vírivky?

kris_tin257
26. okt 2022

Ahojte, z akého dôvodu nesmú deti do 12 rokov ísť do vírivky?Bezpečnosť alebo tie trysky alebo prečo? Ďakujem za odpovede

martinmmartin
26. okt 2022

Ide o nepostrehnutelne prehriatie (maleho) organizmu. Dieta sa stava ospalym a ani ho nenapadne odtial vybehnut a na vonok to vyzera ze si to uziva. Plus klasika bakterie, utopenia.A posledne je tam velke nebezpecenstvo nepozorovanej dehydratacie ked sa dieta v teplej vode poti ako pr...sa a si to nevsimne a odpadne od smädu.

viestta
26. okt 2022

Netuším, my sme s mym chodili do vírivky odkedy nemal plienky, ale je pravda, že tam nikdy nebol sám a zo začiatku aj s rukavnikmi.

hipuska
26. okt 2022

Dva dôvody, jeden je ten, že deti nemajú celkom vyvinuté potné žľazy a hrozí prehriatie organizmu a druhe je, že moze ľahko nastať utopenie, keďže su tam bublinky a tie nerovnosti - na sedenie a tak.

kris_tin257
autor
26. okt 2022

@martinmmartin my sme akurát na dovolenke a kukaj na toto, preto mi to nejde do hlavy rozdiel medzi vodou v bazéne a vírivka je vraj iba 1 stupeň 🤔 s malým sme už viackrát boli vo vírivke nikdy sme nevideli oznam že do 12tich rokov nemôže...
Dáva to význam čo píšeš ale v tomto prípade nechápem

martinmmartin
26. okt 2022

No domacu virivku ludia vypeckuju kolkokrat aj na 42 stupnov . A velmi zradne su bublinky vo vode. Voda ta nadnasa ale vzduch nie, ked primiesas vela vzduchu do vody tak vdaka vzduchu letis na dno jak suter a vdaka vahe vody co tam furt je sa nemusis vediet postavit a vdychnes to. A vobec to tak zradne z vonku nevyzera

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinmmartin
26. okt 2022

@kris_tin257 35 Stupnov moze byt pre male dieta tiez teplotny problem, podchladi sa lebo male telo ma ovela vacsiu plochu v pomere k objemu ako dospele a neureguluje to. Teplo sa vyraba v (malej detskej) pecienke a ked musi pracovat oproti velmi velkemu 35 stupnovemu chladicu tak to nevykuri. Plus voda ma oproti vzduchu ovela vacsiu vodivost a tym padom pridava alebo odobera teplo z maleho tela velmi efektivne a malokedy ma whirpool presne 36,8 Stupna

martinmmartin
26. okt 2022

@zoro9836 Nesmies podcenovat generacie odchovane Receptarom....bezpectnostne predpisy sa vzdy robia podla najvacsieho blbca co dokazes naist

luccija
26. okt 2022

@kris_tin257 čo viem, tak preto, že ľudia tam chcú oddychovať a deti vyrušujú🙂

erikaa09
26. okt 2022

V praci mame virivku. Ak chcu ist s malym dietatom tak idu tak ze su privatne. A tym ze virivku nezapiname. Chodia ku nam prave rodiny s detickami ze mame teplu vodicku ako na plavarni. Detom daju plavajuce koleso alebo rukavniky. A pekne si oni plavu. Ovsem mame trosku väčsiu vírivku ako inde ale je super

kris_tin257
autor
26. okt 2022

@luccija do vírivky môžu Max 4 ľudia čiže ak tam idú rodičia s dieťaťom/deťmi tak iní ľudia tam ani nemôžu byť, tak nemyslím si že je to kvôli tomu

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
26. okt 2022

@kris_tin257 čo, ak tam ide mama sama s dieťaťom plus 2 dôchodci🙂tiež sme mali v hoteli info bez detí do 12 r.Tak sa spýtaj na recepcii

kris_tin257
autor
26. okt 2022

@luccija veď aj chcem pri checkoute sa na to opýtať, skúšala som ale najprv aj googlit ale nič také som nenašla 😊 my sme v rodinnom hoteli ani jednu izbu som nevidela žeby tu bol niekto bez detí, čiže aj bazén je celkom divočina občas tak neviem nepríde mi to ten dôvod

lasona
26. okt 2022

Pracujem vo wellness hoteli, a deti do vírivky nesmú. ( My to máme na veľkej tabuli, možno v iných hoteloch je to povolené)Jednak je tam vyššia teplota vody,35 stupňov a viac, a jednak deti sa chcú potápať, hrať, kričia a ľudia vo vírivke si chcú oddýchnuť. Potom sa hostia sťažujú že deti tam kričia a robia bordel

mikadooo
26. okt 2022

@kris_tin257 no tak my veselo s deťmi do vírivky pomaly od bábätka😮. Toto čítam prvý krát, že dieťa do 12 rokov nesmie do vírivky 🤔🤔🤔. Viem, že wellnessy a sauny sú niekde až od 12 r. (a vtedy to respektujeme, na som myslela, že to je kvôli tomu, že ľudia chcú mať kľud). No ale, kde to nie je, tak tam som brala aj deti, takže poznajú aj saunu, ľadový bazén, kadejaké tropické dažde, či fínske vedrá či ako sa tomu hovorí😄. No teda, ešte že to prežili...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz