Vzdorovité 3,5 ročné dieťa

lucka3192
2. júl 2020

Ahojte, mám 3,5 ročnú dcérku,ktorá má už asi mesiac stavy, že za všetko kričí, no kričí je slabé slovo skôr vrieska ale na retu.. Je to takmer za všetko, ráno do škôlky sa nechce cesat co nikdy nebol problém, reve kričí vzpiera hádže sa, ze nechce sa cesat, že to boli a pod... Nikdy predtým to nerobila.. Takisto s kúpaním ak za počuje že sa ide kúpať chytí amok hodí sa k o zem a začne kričať že sa bojí kúpania že sa bojí nejakej trubky na radiatore.. Ja to nechápem úplný výmysel.. Ani to nikdy predtým nerobila, proste zrazu aj česanie, obliekanie, kúpeľ, sprchovanie všetko je jeden veľký boj... A vš škôlke... To je jedno super dieťa anjel učiteľky sú z nej namkko.. Doteraz bola aj doma taka, tak nechápem čo sa stalo.. Venujem sa jej najviac ako sa dá, som s nou totiž doma ešte na predĺženej... Babka sa venuje jedna druhá my s manželom, už si niekedy myslím ze možno aj to ci nie je chyba.. Stále nás potrebuje, v zmysle pri každej jednej hre činnosti hocičo.. Nemôžem. Si pri nej nič spraviť s, dieťa by sa malo v jej veku už vedieť zahrať aj samo ale nie ona potrebuje co i len aby som pri nej sedela alebo ležala ale to sa nedá nonstop... Prosím žienky ktorá má. Podobne problémy poraďte.. Ako ste to riešili resp. Ako to riešite, čo pomáha a pod. skúšala som už naozaj všetko.

mirkava
2. júl 2020

@lucka3192 obdobie vzdoru, vyzaduje si pozornost. Moj si buchal hlavu o zem. Teraz ma 6 a donedavna ak sa mu nieco nepacilo si zacal kusat ruky... normalne sa uhrizol. Modriny po celych rukach. Co poradit? Je to tazke, najlepsie funguje ignoracia, ak nemaju divakov nemaju pre koho hrat divalo a hadzat sa o zem, ist do inej izby... pristupovat s laskou a porozumenim, nenechat sa vytocit.... co je niekedy nadludsky vykon 😊. Drzim palce, urcitie z toho vyrastie

majuska167
Odpoveď bola odstránená
Zobraz