Vyvracanie očiek 3-mesačného bábätka

bashee
31. júl 2021

Moj syn ma 3 mes a dnes pri tom ako som ho rozosmievala mi 2x vyleteli ocka “vstloup” a na chvilku par sekund mi prisiel taky trochu mimo aj ked sa pocas toho skeril a smial (triaslo sa mu brusko - takto sa smeje niekedy aj pri kojeni ked zaspava a akoby sa ku nieco uz sniva). Ideme na buduci tyzden na neuro. Chcem sa preto opytat, ci sa to stalo aj niekomu z vas a preslo to a nebola to epilepsia? Precitala som si totiz ze to mozu byt priznaky. Casto to nerobi, aj ked uz som to u neho urcite zaznamenala, lebo to vystrelenie ociek nebolo asi prvykrat, no kedze som si myslela ze to sa mu len ocne nervy este vyvijaju nepripisovala som tomu pozornost. Az dnes som sa zlakla ked sa to stalo, resp mi zamrzol usmev. Inak zdrave vysmiate babatko. Pred 4 dnami ockovany. Stalo sa to aj vam? Preslo to? Ako vravim k neuro ideme, len dovtedy ci nejake skusenosti niekto nema.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bashee
autor
31. júl 2021

@veronika4495 no ved toto. Ano eeg sa budem dozadovat a este dodatocne zavolam neurologicke co sa stalo. Len co pozeram aj babatka v takto malom veku vedia vykazovat prve znamky. Snad by to eeg zachytilo aj ked som citala ze jednorazove eeg nemusi nic zachytit, ze az casom. Ale nekludna som riadne. Hold mama…

deedol
31. júl 2021

@bashee skus to pripadne natocit, keby sa to este stalo, a potom ukazat na neurologii. moze to pomoct viac ako len opis, ked to bude dr. vidiet.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
31. júl 2021

Preto sa k dietatu nema chodit od hlavicky, ale od noh. Trenovat fixaciu na nejakt predmet a posuvat z jednej strany na druhu.

andreatytler
1. aug 2021

@bashee Nemam skusenost ale zaujalo ma ako pises ze si syna rozosmievala...steklila si ho? Mne fyzioterapeutka povedala ze steklenie nie je vobec dobre pre malinke deti.... ze sa sice pri tom smeju ale nie je to prijemne. Drzim palce na vysetreni. Urcite to natoc na video ak sa da.

bashee
autor
1. aug 2021

@andreatytler ahoj, noo praveze vobec. Prihovarala som sa mu, divali sme sa na seba a smiali sa, bolo nam veselo. Nesteklila som ho. 😕 no uvidime co nam povie dr.

vasjar
2. aug 2021

Ahoj, možno blbosť, ale nestalo sa mu z očí, ako sa vraví? Vraveli mi, že sa to môže stať deťom keď tak veľa ľudí naň pozerá

bashee
autor
3. aug 2021

No neuro hroza. Pani Mudr. mi povedala ze je to sikovny zdravy chlapec a len mu skontrolovala vyvin (davala ho na brusko, dvihala do sedu a take ti bezne veci co sa robia). Na vyvratenie oci mi povedala “to s tymi ocami co urobil je take divne”. Mate sikovne dieta. Ziadne ine vysetrenie nic. Na eeg ki povedala ze sa robi inde, potrebujem covid test a je s tym celkovo vela roboty. To ze je sikovny viem aj ja (dnes 3mes +5 dni sa 2x prevratil z chrbta na brusko a pasol sam baranky). Ale kludnejsia niesom. Vidim to na kramare. Taketo vysetrenie mu vie urobit kazdy pediater…😕

asfodelka
3. aug 2021

@bashee ani eeg Ta nezbavi strachu. Ja som tak prisla s malym po zachvate(10mesacnym, teraz uz 10rocnym) do nemocnice, urobili mu eeg a nic nenasli. Neverili mi, ze ma epi kym nedostal zachvat pred doktorom. Eeg hlada loziska v mozgu, on ma lozisko cely mozog. Roky sme chodili na eeg a nikdy nic. Teraz ma vysadenu liecbu uz 2roky.

andreatytler
3. aug 2021

@bashee Jasne... ak mas zly pocit z toho a stale to robi, tak skus dalsieho doktora, ale skus urobit to video, pred tym ako pojdes znovu.

bashee
autor
3. aug 2021

@andreatytler jj ved to. Robit to uz nerobi. Bolo to len kratucko 2x po sebe. Stale ho sledujem. Obavam sa zeby som ani mobil nestihla vziat do ruky. Budem ho pozorovat a uvidim co a ako. Dakujem za rady 🙂

andreatytler
3. aug 2021

@bashee Deti robia vela cudnych veci... a velakrat to nie je nic ine len trenovanie vlastnych svalov, alebo opakuju nieco co sa naucili... ale cloveka to vyplasi...ja som tiez mala takych pripadov niekolko.