Ahojte odkedy udrzi dietatko uz same hlavicku?a kedy zacne prvy krat sediet?
@nikoleta17 hlavičku okolo 5 mesiacov a sedieť môj začal keď mal 9 mesiacov sám, bez opory. Ale predtým som ho nijako nepodopierala nasilu ani ho nedávala sedieť s oporou, proste az kým sa sám pekne neposadil, netreba to siliť.
Moj hlavicku drzal ako 2-3mesacny. Sadol si sam 4-5 mesacny. 6 mesacny uz stal pri nabytku
Je to velmi individualne kazde dietatko je ine.
najviac dietatu pomozes ak mu nebudes pomahat 🙂 pre spravny vyvin je dolezite aby vsetko zvladlo same,bez pouzitia pomocok (behak, podkladanie vankusom),dolezite je stvornozkovanie. dieta treba len spravne motivovat.nas sedel sam v 10 mes,chodit zacal 13,5mes. najprv plazil, potom stvornozkoval, sadol si zo sikmeho sedu, chodil. tabulkovo 🙂 niektorym sa zdalo ze uz mal davno robit to ci ono.no nie je to pravda
Držala hlavičku keď mala 2-3 mesiace sedela keď mala 5 teraz ma 8 stvornozkovat ešte nechce ale chodit by už chcela 😂 sesternica zase stvornozkuje ale nespraví ani krok a ma 10mesiacov je to veľmi individuálne ja dom napr. vôbec nestvornozkova keď som bola mala
existuju orientacne tabulky, ale je to velmi individualne. preco sa pytas? kolko ma tvoje dieta?
o hlavicke som nasla, ze do 6m. sed je fakt individualny, niektore deti dokonca skor stoja ako sedia.