Výška chlapca

6. jún 2024

Ahojte,

Som tehotná a dozvedeli sme sa že čakám chlapčeka. Zo začiatku som sa naozaj veľmi tešila lenže teraz má akoby zachvátila panika a strach o neho. Bojím sa že bude nízky áno viem není to pekné ale neviem si pomôcť ja mám 157 a manžel 172 sem tam dostaneme posmechy aký sme nízky pár. Nám je to už jedno ale čo ten maličký čo keď bude nízky alebo ešte nižší? Bojím sa už teraz že bude znášať posmešky a šikanu. Ste niektorí nižší rodičia a chlapček vás prerástol?

oskvarka
6. jún 2024

aky vysoky su tvoji rodicia a surodenci a manzelovy?.. apropo mat 170 nieje nejaky problem.. posmievaju sa navzajom skorej male deti a vtedy est erozdiel nebude...

dzulli1980
6. jún 2024

Je veľa nízkych ľudí ... smejú sa im len primitívi ... za mňa je úplne jedno, či bude mať 170 cm alebo dva metre, hlavne nech je v živote zdravý, šťastný, milovaný ... môj brat má 189 cm, švagriná 175 cm a ich dcéra (už dospelá) narástla "len" do 165 cm.

doriiis
6. jún 2024

Existuje taký výpočet,ktorým sa to dá vyrátať.Ale je to fakt iba informatívne a naozaj sa na to nedá spoliehať.Takze brat s rezervou.
Podľa toho výpočtu bude váš syn v dospelosti vysoký 179,5 cm

jaass
6. jún 2024

Autorka užívaj si tehotenstvo a nemysli už teraz na take veci čo raz bude. Buď v pohode, inak teraz si mi pripomenula jednu mamku, čo sme ležali mesiac a pol v nemocnici a presne ona mi toto hovorila, že len premýšľa, či sa nikto nebude smiať jej dcérke lebo všetci sú doma nízki. Narodilo sa jej dievčatko v 7mom mesiaci, malo 940g. A každý deň bojovalo, v inkubatore, tešili sa každý deň na pokroky tak ako my. Čiže vypusť všetky takéto veci z hlavy. Ignoruj myšlienky typu, či sa nikto nebude vysmievať a podobne. A dôležité je ako to dieťa bude vyrastať. Keď v harmónii a rodičia ho budú viesť správne tak to dieťa bude take iste. Ignorovať takýchto ľudí, ktorí sa vysmievajú. A vysmievajú sa len ti, ktorí v živote majú nejaký problém sami so sebou, či už v rodine, alebo sú poznačení rodičmi, čokoľvek môže byť….

martinkatinka
6. jún 2024

@doriiis a to sa kde da vypocitat?

suzitok
6. jún 2024

podla mna je to nepresné tie vypocty..ja mam troch synov a kazdy z nich má uplne inu vysku...prvy ma 182cm, druhy ledva 170 a tretieho neviem posudit, este je dieta

kaja01
6. jún 2024

Nerieš, ja mám 160cm, manžel 164 cm, syn má zatiaľ len 12 rokov, ale je malý, je aj sledovaný u endokrinologičky, ale zatiaľ ide v svojej krivke, spravila mu prepočet na 169 cm, no nie je to moc, ale je to viac ako máme my dvaja s manželom.

doriiis
6. jún 2024

@martinkatinka ....je na to vzorec:
K výške rodiča toho istého pohlavia pripočítaj výšku druhého rodiča zväčšenú alebo zmenšenú o 13 CM.U chlapcov zväčšujes,u dievčat zmenšujes.
157+ 13=170
172+170=342
Výsledok delené 2
342:2=171
Plus 8,5 cm u chlapca,mínus 8,5 cm u dievčatá
171+8.5=179.5
Ale určite sa na to nedá 100% spoliehat

butterflyeffect
6. jún 2024

Sestra ma 152 jej muz 173, ich syn ma v 12 rokoch uz cez 160 🤷🏻‍♀️ u nas v rodine vsetci chlapci prerastli otcov o viac ako 20 cm. Nikdy nevies ako sa tie geny nakombinuju. Ja mam 164 a muz 175 a vobec si neprideme nizky cakame babo, nikdy ma nenapdlo riesit akej bude vysky, hlavne nech je zdrave.

zkjal
6. jún 2024

Mam 3 deti, kazde inak vysoké. Dve dievčatá sú už dospelé. 35r/159cm a 32.r/160cm.syn bude mať v auguste 16.Moj muz meria 167 a ja 165.syn ma 170.
Keď bol mladší tak bol najmenší v škole aj škôlke.
Začala som to riešiť keď prichádzal do puberty v tedy mu to začínalo vadiť. Lekárka nás poslala endokrinológicke. Pomeral mňa manžela aj syna. Jeho rast bol pod rodičovský priemer. V roku 2019 odporučila Ľubochni ze tam mu zmerajú rastový hormón. Keď sme sa rozhodli ze tam pôjdeme, prišla corona. Už nás nechceli zobrať. Možno to bolo aj dobre. V roku 2021 narástol 15cm. Veľmi rýchlo vybehol povedala lekárka, na chrbte sa mu spravili strie, a hrudný kos to nezvládol tak ma vpaceny hrudník. A to už je ďalšia kapitola.
Chcem vám len tým povedať, užívajte si tehotenstvo a teste sa na bábätko. Co ma prísť príde. A výška nieje všetko. Hlavne nech je zdravé.
Držím vám palce a veľa šťastia a zdravia. 😘

mer12
6. jún 2024

Ja mam 172, muz okolo 164cm, máme 2 chalanov, endokrinologicka vypočítala starsiemu 175cm a mladšiemu 185cm. Tiež som sa bála o starsieho hlavne lebo od babatka bol skôr nižší, ale našťastie nie len výška nás rodičov zavazi a keby aj nie, aj tak nie sme všetci rovnakí

barla5
6. jún 2024

My máme 161 a 175. Synovia už dospelí, majú 177 a 172.

54tinka54
6. jún 2024

@doriiis poznám tiež ten výpočet čo spomínaš, ale už bez toho prirátavania/odrátavania hodnoty 8,5
Proste sa zráta dokopy výška rodičov, pri chlapcovi sa pridá +13, ak je dievča tak -13 a to celé sa dá deleno dva. Tak by ich mal syn mať 171cm.
Mne to napr vyšlo celkom presne, podľa toho výpočtu som mala meriať 174,5 cm a reálne mám 174cm. Bratovi to tiež vyšlo.

andrejka1974
6. jún 2024

Prosím tá môj muž ma 173 cm ja mám 162 cm a moje deti chalani prvý ma 195 cm druhý 185 a tretí 180 takže je to sranda na toho najväčšieho ani nedosiahneme

fadama
6. jún 2024

S mužom máme rovnaké mieri ako vy a môj syn má len 161cm. Bude mať 17r. Tiež som z toho smutná. No nevadí veď, hlavne že je že je zdraví.

autor
6. jún 2024

@andrejka1974 nemáte v rodine z vašej alebo z manželovej strany vyskoch členov rodiny?

autor
6. jún 2024

Ďakujem dievčata za odpovede 😊

anna_anicka83
6. jún 2024

Ahoj, ja ti rozumiem, ja som tiež krpatá a z krpatej rodiny. Takže niekedy sa zamyslím, ako tá genetika nakoniec vypáli. Aj keď muž má 182 a v rodine sú od neho aj vyšší. Ale osobná skúsenosť od našich. Mama 152 a oco 168. Bratia majú 174 a 172 cm. No žiadna sláva, ale berú to v pohode. Obidvaja majú o trošku vyššie partnerky😉.

autor
6. jún 2024

@oskvarka svokrovci sú nízky a moji rodičia tiež nižší a 2 moji bratia sú zase vyšší

deedol
6. jún 2024

My to mame podobne ale netirsim, hlavne nevh je zdravy. Inak my so sestrou mame rozdiel 10 cm, je to fakt individualne

andrejka1974
6. jún 2024

Až takých nemáme vôbec

nevenka
6. jún 2024

Ja mam 152 cm, manzel je sice vysoky, ma 185 cm, mame 2 synov a 2 dcery. Prvy syn v pohode, asi taky priemer a s tym mladsim sme boli na endokrinologii, ale doktorka ma uistila, ze este nie je pod normou, ze je uplne ok. Ale je taky drobec, ked ho porovnam s inymi detmi v jeho veku. A chuducky. Dievcata mame baculatejsie. Nasej skoro 9 rocnej kupujem veci na 158/164 cm.
Malej 17 mesacnej kupujem v. 86, 3,5 rocnemu chlapcovi v. 92/98 😅. No moze byt, ze je akoby otcovi z oka vypadol, ale vysku mohol zdedit po mne. U nas je mama nizka, ocino nizky, starka nemala ani 150 cm. Manzelovi rodicia su vysoki. Tak budeme mat nejaky ten priemer. Snad. Ale hlavne sa modlim, aby boli zdravi a velki duchom a charakterom. I ked tu v diskusiach citam casto, ze nizki muzi su nie moc ziadani...Tak viem, preco Ta to trapi.

oskvarka
7. jún 2024

tak v tom pripade vobec nemusi byt nizky.. ked tvoji bratia su vysoky ;) tak niekde tam ten gen je.. nechajme sa na to ze vieme ako to bude.. bude to tak ako to ma byt a tiez este ovlivni rast dietata to ci nieje ako babatko v prvom roku chory vela.. a nemusia to byt vobec vazne choroby .. nikdy nevies .. bude to tak ako to ma byt . chce to hlavne pozitivne nastavenie 🙂