Vyrážky na tvári a krku u mesačného dieťaťa, čo to je?

ivkakrajnakova
19. feb 2020

Ahojte skúsenejšie mamičky, dcérka má vyrážky po tvári a na krku.Dr. Hovorí ze sú to ASI potnicky ale mne sa to vôbec nepáči.. niekedy to prechádza až do červených fľakov a keď ju pohladkam po tvaricke tak ma to akoby suché.. ..sú to potnicky ?je to exem?je to alergia (už sme na umelom mlieku HIPP) ? DAKUJEM ZA ODPOVEDE

lucinka1988
19. feb 2020

@ivkakrajnakova nemoze to byt novorodenecke akné? Mali sme niečo podobne, išli sme ku kožnej a bolo to akné, dals mastičky a do cca 2 týždňov bol pokoj..

nikpa
19. feb 2020

@ivkakrajnakova malý mal novorodenecke akné a vyzeralo to podobne ako píšeš. Pomohla mu pravidelná ovsena kúpeľ, kúpiš v lekárni alebo v dm

daniela1911
20. feb 2020

@ivkakrajnakova Ahoj, tiež sme mali na tvári také potničky ktoré sa zlievali do fľakov a boli suché, keď napr. zaplakala, očervenela to ešte viac... pediater to vyhodnotil, že ja som niečo zjedla - predpísal Oilatum do kúpeľa a Excipial na natieranie. Dermatologička to však vyšetrila ako upchatie porikov na pokožke, následkom prekurovania, a to bol asi aj skutočný problém, pretože sme dosť kúrili - malá bola zmrzlina stale. Doporučila nám používať krémy, žiadne oleje. A spomínala, že predpisuje robený krém - kyselinu mliečnu. Nám zabral aj ten excipial, a menej kúriť..