Ahojte mamičky. Potrebujem poradiť v troch veciach, ktoré sa objavili u môjho malého:
1. Na zadočku sa mu urobili biele bodky (viď.foto). Krém na zapareniny používam od narodenia stále rovnaký a toto sa mu urobilo až teraz
2. Na tvári, konkrétne na lícach a na brade, sa mu urobili červené bodky. Na pravom líci má len jednu, na ľavom asi 5, na brade ich má tiež asi 5. Malý je od 3.týždňa na rovnakom UM (teraz má 3 mesiace a 2 dni). Nie je to nič strašné, len ma zaujíma, čo by to mohlo byť.. neviem či to nejak s tým súvisí, ale v poslednom čase začal viacej slintať a stále si pchá do úst ručičky
3. Vždy po kúpaní, keď mu utieram vlásky (robím to naozaj veľmi jemne), tak sa mu ako keby odlupuje z hlavičky také biele.. navonok nemá červenú hlavičku pod vláskami (šampón používame taktiež od narodenia ten istý a je určený pre veľmi citlivú pokožku)
3.1. Ideme na kontrolu k pediatričke, len by som sa do vtedy chcela ubezpečiť, či to nie je nič vážne.. ďakujem za každé rady
@simona92101 ten Imazol krém mám ako často za deň nanášať? Vždy keď budem malého prebaľovať? A mám to dávať miesto toho krému, ktorým mu natieram zadoček pokým mu to zmizne?
@sjuzn8 pri kazdom prebalovani,nachvilu prestat pouzivat vlhcene obrusky,ak su parfemovane obcas aj to robi sarapatu.staci umyt ritku s cistou vodou alebo len s tamponikom namocenym vo vode,natriet s Imazolom a rychlo to zmizne.doktorka mi tak odporucala,vraj ak uz deticky si pchaju rucky do pusiny,tak mozu si infekciu zaniest a ta sa moze prejavit v stolici a tym padom aj na pokozke v okoli zadocku.
K tym lupinam,skuste tak hodinku pred kupanim s detskym olejcekom nahrubo natriet hlavicku,nechat posobit a ked sa okupe tak s kefkou/hrebienkom jemne rozmasirovat a vycesat.ak by boli lupinky caste,treba sa s doktorkou poradit
@sjuzn8 krem proti zapareninam odporucam weledu. Najlacnejsie vyjde v dm. Infadolan nam tiez odporucila pediatricka ked mal nejake suche miesta na tele. Tie usta neviem poradit, kedze to nevidim, ale kludne to moze byt aj zo slin a spinavych ruk. Castejsie umyvaj a vysusaj. A na tu hlavicku odporucam sampon Babe - sampon na mliecne chrasty . Malemu to zmizlo po jednom umyti. Vycesavanie a olejovanie hlavičky nezaberalo.
S dietatom treba ist ku koznemu lekarovi
Toto moze byt kvasinkova infekcia a to na tvari atopia
Dr
@dextella14 nasej malej taketo pupaciky sposobili Pampersky,uz nikdy viac.z obycajnych DM plienok jej nic nebolo 🤷♀️ ja som sa o tom radila s koznou,ten Imazol vraj staci ..taka prva pomoc cez sviatky
@simona92101 parfemované vlhčené nikdy viac, používam vlhčené s 99% vodou.. kúpila som Infadolan a aj Imazol krémpastu, ďakujem moc za radu, už som ich aj hneď aplikovala, tak uvidíme 🤗
@dextella14 ako som písala, 3.1 ideme k pediatričke, ona sa na to pozrie a keď povie, pôjdeme ku kožnej 😊 len som sa pýtala o radu a skúsiť niečo sama predtým, ako ku nej pôjdeme
@sjuzn8 imazol mozte kludne, ale neviem ci zaberie
Dr derm
@simona92101 používala som 3 dni vlhčené od značky Pampers, môj malý mal z nich tak červený zadoček, že vyzeral, ako keby som ho doma bičovala, a to som mala kúpené tie Sensitive.. celkovo Pampers značka mi vôbec nevyhovuje, ja kupujem plienky z Tesca.. s nimi som maximalne spokojná.. Imazol som už kúpila aj aplikovala, ďakujem za radu 🤗
@dextella14 už skúšam Imazol, tak uvidíme 😊
@sjuzn8 iba vodou umývaj, žiadne vlhčené. a netreba ani krém proti zapareninám používať nič pokiaľ nie je ritka zaparená. Veľa žien používa krém proti zapareninám ,,preventívne,, ale to je blbosť. Ja som používala krém na zapareniny, len keď mali po stolici podráždenú kožu. Inak ti tu k tomu tvojmu problému ženy vyššie dobre poradili
Krem proti zapareninam treba pouzivat na dennej baze
Robi na jemnej kozi ochranny film proti agresivnemu ppspbeniu stolice a mocu
Najlepsie tolerovana je rybacia mast
@dextella14 ja krém proti zapareninám a aj vlhčené budem používať nonstop presne tak, ako mi to povedala doktorka.. malý má citlivú pokožku po mne, ja mám tiež hrozne suchú pokožku.. keby prestanem dávať krém proti zapareninám, tak by po jednom dni mal takú pokožku, že si to ani nechcem predstaviť.. keď nezaberie Imazol, skúsim mu dávať rybaciu masť.. ďakujem za radu 🤗
@sjuzn8 na zadocek odporucam Imazol krem,pekne to vysusi a do 2 dni zmizne.kedze uz si dava rucky do pusiny,tak castejsie umyvat rucicky,vyrazky byvaju casto z toho. Na suchu pokozku davam od narodenia krem Excipial,popripade Infadolan.