Vyrástli vaše deti z afektívneho plaču/záchvatu?

ninka1991
25. okt 2022

Ahojte maminky. Syn mal zachvat pri uraze hlavy. Bola som pre 3 tyzdnami u neurologicky. Robila synovi vysetrenia a vsetko bolo v poriadku. Jej zaver bol ze do 3 rokov z toho vyrastie. Viem ze treba sa pokusit upriamit pozornost na nieco ine alebo ofrkat vodou aby sme sa tomu vyhli. Su tu maminky, ktore maju starsie deticky a trpia zachvatmi? Kedy z nich vyrastli? Dakujem za odpovede.

ivuska027
25. okt 2022

Skus aj fúknut do tváre, nemusis hned vodu kdesi zhánat 🙂

1mina
25. okt 2022

a ako vyzera afektivny zachvat u nas ? lebo aj nasa ma, uz ma 4.5 roka a veru nevyrastla z toho

mima172
25. okt 2022

Moja dcéra z toho vyrástla (snáď). Naposledy mala afektívny záchvat až zmodrala práve na vyšetrení u neurológa a to bolo cca jeden a pol roka dozadu. V podstate bolo fajn prejsť si tým priamo s lekárom. Ja som panikárila, no on zachoval úplný kľud a kázal byt kľudná aj mne a neorbiť nič. Áno, úplne NIČ! Keď som sa ho pýtala na fuknutie do tváre, potrasenie, pofrkanie vodou a podobne, tak sa len pousmial a odporučil menej chodiť čítať rady na modrého koníka 🤭
Vysvetlil mi, že dieťa proste chce žiť a akonáhle sa do mozgu dostáva menej kyslíka, tak mozog prepne na akýsi záložný režim a proste inštinktívne sa nadýchne. V skratke - áno, vyzerá to strašne, no reálne to také nie je. Stačí v kľude prečkať.

drake122
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drake122
25. okt 2022

Veci ako fúknutie do tváre, voda a pod. majú zmysel ak ide o dieťa 1 až 2,5 ročné. Ak to robí aj 4-5 ročné dieťa to už je účelové v prevažnej väčšine prípadov, lebo dieťa zistilo, že si tým vie niečo vydobiť. Vtedy to treba ignorovať. Samozrejme, to platí len pre prípady, kde je jednoznačné, že sa jedná o afektívne záchvaty a nie nejakú zložitejšiu diagnózu.

ninka1991
autor
25. okt 2022

@mima172 a @drake122 no syn ma jeden a pol roka tak dufam ze uz sa to opakovat nebude a naozaj z toho vyrastie 🥴