ahoj,
potrebujem sa vyrozpravat. Ide o to ze som hrozna matka, vobec mi to neide. Mame dve deti - 2 rocne a skoro 1 rocne. A strasne vystrajaju nevladzem okolo nich...jednu dam na wc, druhe uz lezie na gauc... jedno spadne druhe vylieva mlieko po stole, vyskakuje zo stolicky.... proste kym sa chcem vycurat, alebo umyt kus riad uz sa nieco deje...a v kuse plac, rev, semtam sa zahraju spolu. Ale 2rocna v kuse vylieva veci na zem, vytahuje, hadze veci do wc, lezie na parapety...snazim sa ju zabavit jasne ze hej, mame pracovne zosity, plastelinu malovanie, kym mensie spi - venujem sa jej snazim sa ako vladzem slubujem. To iste ked starsia spi - venujem sa mladsiemu, plus cvicime vojtovku...Starsiu som zbila strasne ma to mrzi, dostala po ruke co vylieva..a casto dostane po zadku...proste ja uz sa neovladam, mam pocit ze by im bolo lepsie bezomna, ze budu mat zomna traumu. Jasne ze sa mojkame lubime ale ja uz neviem co robit aby som to tu mala pod kontrolou, aby kus pocuvala...a mensie aby v kusen efnukalo neliezlo do pracky... . Manzel pracuje od 6-17tej a cez vikendy je pomaha na stavbe rodine+ homeoffice po veceroch, tiez ma dost. V noci k detom vstavam ked placu, vypadne im dudka, idu na wc, alebo chcu mlieko. V noci som to ratala vstavala som 10x za 8 hodin. Neviem co chcem za radu alebo co....len sa strasne opustam, ze som hrozna matka, fuj, a mam pociut ze ostatnym to ide skvele. Su kludni, ich deti su kludne....
@0silvia0 dakujem pozriem si
ja len že nie si v tom sama... skús si s deťmi urobiť režim, 2x denne von, vybehať, deti budú lepšie spať, nadýchaš sa aj ty čerstvého vzduchu, bude ti lepšie.
Tiez odporucam vela byt vonku, na ihrisko, 2rocne nech sa poriadne vyblazni a vybeha, rocne tiez.
Syn je sice starsi, ale tiez neskutocne neposedny, hyperaktivny, adhd, dovaram obed a ideme von, do skolky chodi len na adaptaciu zatial a stale sme vonku. Musim ho doslova vyšťaviť a ulietať do odpadnutia. Oni sa vybehaju, ty sa nadychas cerstveho vzduchu, prevetras hlavu. Drzim prsty
A ja odporucam tolko nenavidene: spi v noci s detmi. Potrebujes sa vyspat riadne. Nasad si magnezium. Nedavaj im moznost vylievat. Prisposob byt tak, aby si mohla ist na wc a ony sa zatial nezabili, nic nezhodili. Mat dve deti rok po roku je narocne, ja by som to nedala.
Nie si hrozna matka, vôbec nie. Máš 2 malinke deti, a si s nimi v podstate sama. to je dosť na jednu ženu. Aši to bude znieť ako klišé, ale jedine vydržať a čas to zlepší, deti vyrastú a bude to len lepšie. Odporúčam ti aj knihu Nanič mama, na nej som sa toľko nasmiala, a pochopila, že je plno žien, čo toho majú proste nad hlavu a tiež sa rozčulia,a chyba im aj život pred deťmi.
dakujem dievcata 😢
Nič okrem trpezlivosti a času neporadim. Sú to dve malé nesamostatne deticky s malým vekovým rozdielom. Keď trošku povyrastu viac sa spolu prehrajú a budú samostatnejsie. Ja mám jedno dieťa a do 3rokov neprespala jednu celú noc 🤦 skúsiť zohnať niekoho na stráženie na pár hodín aby si dobila baterky. Držím palce
ked rada vylieva,prelieva,daj igelitovy obrus na stolik a tri kalisky,krciazok a nech prelieva,nas maly takto sa prehra aj dve hodiny...tiez rad varil,dala som muku a vodu a miesal...ja som zatial navarila,oprala,alebo lahla a pozorovala ho....snaz sa co najviac oddychovat,ked das spat deti,lahni si aj ty,pracka,neporiadok pocka...rob to s detmi.
no nie si hrozna. Si uplne obycajna, velmi vycerpana mama...
Ja ťa chápem. Jednoducho sa musíš na kus veci vykašľať, pretože to budeš robiť na úkor zdravia. To staviate váš dom? Kde bývate? Možno by mohol muž poľaviť tu. Nemusí chodiť na stavbu každý víkend. Môžete sa sťahovať o pol roka neskôr. To je nič. A možno aj upustit s programom pre deti. Nemusíš im stále vymýšľať aktivitu. Zabezpečiť dom. Jednoducho, všetko z dosahu detí prec. Aby si ich nemusela toľko riešiť. Ak sa šplhá na stoličku, stoličku vyhodiť na chodbu, zámky na súpliky atď..
Ta co si! Vôbec niesi zlá,ani neschopná. Urob si rezim, a tak si zariad,aby sa staršia nedostala do wc, kúpeľne, nic nemala po ruke na vyliatie...atd. teraz kus zaber,a o dva roky máš úžasné samostatné deti, budu staršie, zahrajú sa viac samé. Kašli na tiptop poriadok, hlavne maj uvarené a choďte von.
Ja mam 5 a 1 ročne, a je to rovnako na palicu, aj teraz Hádžem mobil,a idem s nakrmenim malým von, starší v škôlke.
Drz sa.
Neviem ako je to s dvoma, mam len jedneho. Ale ked mal obdobie vylievania, musel si to poutierat. A to ho nebavilo tak prestal vylievat. A tiez radim veeela vobku, tam tolko bordelu nenarobia. 🙂
A ked nevladzes - pusti im rozpravku v telke, svet sa nezruti a ty si vypi aspon neplu kavu v klude. 🙂
Nuž uznávam,Je to náročné aj s 1 dieťaťom a nieto ešte s dvoma malými. Vyzerá, ze nemáte žiadnu pomoc od rodiny, chlap dlho v robote....no ste odvážna a silná žena. Myslím si, ze keď ešte teraz vydržíte (tak rok) už to bude len a len lepšie. Neuvazovali ste dat väčšie v 2,5 do škôlky? Aj keď na pol dna myslím ze by vám to dosť pomohlo. Mali by ste čas na menšie a kus aj na seba. A inak manžel vám prečo od 17tej nezoberie von deti? Pracuje chápem, ale aj tak. A cez víkendy pomáha na vašej stavbe ci cudzím?
Prosto buďte sebecká a dbajte aj o svoju psychickú pohodu, ale na to potrebujete byť aspoň hodinku sama so sebou (beh, kozmetika, nákup vybaviť sama,....) lebo kvôli tomu reagujete podráždene a nervózne. Deti je normálne ze objavujú svet okolo seba, ale treba im prispôsobiť prostredie aby nemohli vylievat. My všade zamky na dvierkach, vserko poodkladane v skriniach. Vyžaduje si to dôslednosť odkladať hneď vsetko áno ale inak to nejde. Držím palce mamička
Ako keby som čítala o svojej sestre, ktorá ma tiež dve dievčatá a hrozne vystrájajú 🙂 vôbec nie si zlá matka, to si už nikdy o sebe nemysli! Snažíš sa ako vieš a nie si v tom sama. Je veľa žien, ktoré to majú podobne. Tiež súhlasím s názormi, aby ste viac chodili vonka, mojim neteriam to pomáha 🙂 Drzim palce.
Nemáš ohradku daj im tam hračky, pusti rozprávku...niekedy by pomohla pokým navaris ci ides na WC.nie si hrozna len sú to 2 malé deti, ktoré stále niečo vystrájaju🙂
@hipuska byvame sami, dom nestaviame ale svagor a otec ano... tam chodi pomahat.
@wonder13 vacsinou ked pride z prace uz som s detmi davno vonku, cize sa k nam prida ale zeby sam išiel to by bolo uz neskoro. Berie starsiu v sobotu ked je nahodou doma alebo pride skor zo stavby idú na bajk atd tak aspon upracem, ale to neratam za oddych tu hodinku pratania
Nie, nie, nie, nie su ine deti kludne! Aspon teda u nas nie. Mam 3, jedno ma skoro 8 rokov, druhe 6 a tretie 9 mesiacov. Je to na palicu, lebo sice mi postrazia maleho, kym sa vycikam, ale obcas ho nechcu pustit do kupelne, napriklad, tak to neodhadnu a tresnu mu dverami po hlave, stupia na prsty, no mame tu v kuse vresk. 8 rocny si ma robit ulohy, huci na 6 rocnu, ze ma byt ticho, ze sa pomyli, ona ziape na maleho "nono", potom on vrieska, lebo mu nedovoli chytat kabel. Ja hucim, nech nehuci na neho, bezim z kuchyne (nevidim z nej do zvysku bytu), ked daco tresne. A tak. Vresk a ziapanie obcas pocut do Indie alebo Finska, ked muz telefonuje, v detskej ma home office pracovnu 😅...Taka normalna rodinka. Neboj sa, nie si v tom sama a mas 2 malinke deti. Ja mam uz vacsie a stale je to divocina. I ked uz dozru, nakrmia, zabavia sa sami a niektore veci uz chapu, ze nemaju robit alebo sa spytaju a hlavne, ked chcem, aby sa nenahanali alebo nebili, tak kukaju rozpravku.
Neobvinuj sa, si normalna mama, len mas toho vela. Je to narocne, ja to poznam. Ale nedala by som ich za nic na svete. Ani Ty nie. Drzim Ti palce.
Ach moja, vôbec niesi hrozna matka, len je toho na teba trošku veľa, ja som tu tiež mala minule taký výlev...dám ti radu, sú to deti...nepripúšťaj si to tak. Mlieko sa dá utrieť keď sa rozleje...neboj všetko prejde...ja mám doma 3 plus štvrté čakám....uvidíš podrastu a budeš sa nudiť☺️ Prajem ti veľa síl vo výchove a jedna rada, ak máš ku komu na chvíľku dať deti správ to...a choď si dať spraviť vlasy nechty alebo nakupovať na mňa keď je toho veľa toto praktizujem...a vždy mi je lepšie a.naberiem silu aj na mesiaci
O rok bude všetko iné deti budú rozumnejšie samostatnejšie. Zachovaj kľud. Mlieko rozliatie teraz nie je priorita.
nemas nejaku ohradku aby si ich tam na chvilu dala kym si porobis nejake veci, wc a podobne? 2. vec byt s nim co najdlhsie vonku rano vstat najest obliest a von poobede detto ja mam tiez 2 deti sice z vacsim rozdielom ale najefektivnejsie je zorganizovat si cas, my sme vela casu travili vonku od narodenia...iba jedno nechapem preco nechas dietatu nieco v rukach co by mohlo vylievat mam pocit ze to nemas doma dobre zorganizovane respektive nemate ziadny rezim vybudovany aspon je to moj pocit
Ahoj 🙂 ako vám je teraz?
Sa ti zahraju?
Moje 5 a 3 Sa nezahraju.
Ostatné som nečítala.
To už neskoro takto uvažovať. Deti mate strašne po sebe, to sa dalo čakať.
Proste musíš nájsť systém.
Asi jedno plus že ich dokážeš dat dokopy spať
A to je veľké plus 😄
@betkaulicna Ahoj teraz majú 3 a 2 - v noci spíme celú noc je to super,robia všetko spolu jedia spolu spia spolu hrajú sa spolu jedna ťahá druhu. Sú veľké kamošky skladajú spolu Puzzle áno aj dvojročná hrajú sa na doktorky hrajú sa so zvieratká mi s legom ….Samozrejme sú chvíle keď sa bláznia a idem sa roztrhnúť alebo sa naťahujú o bábiky, ale zvládam to úplne v pohode lebo to nie je často. Momentálne sú ale obe choré čiže je to trošku nervózne ale tak to patrí k tomu 🙂 Čiže moje posolstvo je “bude to lepšie” 🙂
Veľmi vám držím palce ❤️
asi preto, že je piatok tak sú tu takéto výlevy dnes....
https://www.modrykonik.sk/forum/co-sa-zmenilo-narodenim-dietata/nezvladam-materstvo-3/