Výkriky a plač v noci u 1,5 ročného dieťaťa

kubkomatko
29. dec 2014

Maminky poraďte... Náš malý už vyše mesiaca zle spáva v noci (ale aj cez deň) - x krát máva výkriky, plač počas spánku , (akokeby ho rezali) trvá to niekedy pár sekúnd,niekedy pár minút kým sa utíši, alebo kým ho my utíšime... Neviem si to vysvetliť, nakoľko predtým spal celkom fajne, ale tak koncom novembra sa to začalo.. Myslela som, že je to zúbkami, ale tie mu už vyšli, tak tým to nebude.. Máme to každú noc, aj som mu zmenila stranu,polohu, že ak je to náhodou tým, a nič.. Teraz je na prázdninách, no to isté sa deje aj u starkých..

hradnapani
29. dec 2014

@kubkomatko akoze mu vysli uz vsetky zuby? lebo toto je taky typicky zubkovy prejav, najma stolicky. tipovala by som, ze sa deru dalsie zuby 😉

emili162
29. dec 2014

ahoj, my sme si s malym presli presne tym istym, maly ma 1 rok aj tri mesiace... necakane vykriky zo sna a plac, ale naozaj ako by ho rezali, alebo akoby videl prizrak...vzdy som pribehla k nemu, zobrala na ruky a utisila...za chvilu bolo po placi...trvalo to len chvilu, tyzden a nieco a preslo to uplne same...prajem pevne nervy, to su take obdobia.

emili162
29. dec 2014

@hradnapani ano a presne v tom obdobi sa mu drali stolicky...tak naozaj to moze byt aj tym...

kubkomatko
autor
29. dec 2014

@hradnapani
@emili162 tiež som myslela, že je to zúbkami, ale konečne mu vyšli, a pretrváva to...A vždy ked bol mrzutý, dávala a aj mu dávam čípok alebo sirup od bolesti a tiež mu potieram dasienka, ale tie výkriky sú aj po tom. Tak neviem... Užsom bola tak vyčerpaná, že som obe deti dala teraz na prázdniny, aby som ten neskutočný deficit spánku dobehla..

emili162
29. dec 2014

@kubkomatko no tak potom len pockat, kedy to prejde same...ja som sa dockala a uvidis, ze aj ty sa dockas, viem, ze je to obtazujuce, ked takto zacne revat ako o dusu, mne srdce bilo az v krku a potom kym som zaspala, tak mi to trvalo, ale ako som uz pisala, netrvalo to dlho a preslo to same...nic s tym neurobis.

kubkomatko
autor
29. dec 2014

@emili162 len mám pocit, že to trvá už dlho, rozmýšlam všelijak že prečo tak odrazu, či sa niečoho nezľakol , alebo ho uriekol , proste všeličo mi ide hlavou

emili162
29. dec 2014

@kubkomatko joj, to zase tak neber, ja som tiez taka uzkostliva, tiez hned sa trapim nad vsetkym, to urieknutie je podla mna blbost, ale tiez som na to verila, lebo moj syn bol strasne placlivy a nevedela som si s nim rady, vsetko som vyskusala...verim ti, ze sa ti vsetko miha hlavou, ale treba len vydrzat, viem, ze sa to zle cita, ale je to tak....alebo zajdi za doktorkou, ked ta to trapi, mozno spolu na daco pridete...nam predpisala fenistil kvapky, aby sa ukludnil...ale nezabralo, teda aspon nam nie.

loknicka
29. dec 2014

Pravdepodobne zubky. Nam zaberaju jomeopatika camilia. Teraz mame najnovsie ba zubky jantarovy nahrdelnik. Vraj zabera. Samozrejme v noci a pri spanku by nemal byt na krku. Moja teraz asi 2 tyzdne mrnci zo sna ale skor sa mi to zda na nejake sny... Je to len chvilocka za noc 😉

loknicka
29. dec 2014

A ak by bolo ppdozrenie na urieknutie tak urcite bylinka cistec. Ta pomaha. Mame odskusane

kubkomatko
autor
29. dec 2014

@loknicka fúha ale kde ho teraz zoženiem :/

nini1010
29. dec 2014

Podla mna su to zle sny.Moja mala mala nieco take pred casom tiez.Nie je sanca ze videl v tom case ked to zacalo nieco "zle" respektive nieco coho sa mohol zlaknut?dcera sa budila tiez z takymito tazko utisitelnymi hisakmi,nevedela sa zobudit a plakala aj ked som ju vzala na ruky v spanku.po par dnoch to odoznelo.

katkov
29. dec 2014

Moze to byt aj "nocny des", skus si dat do googlu. Narazila som na to minule, ked som hladala nieco o spanku.

jul11
29. dec 2014

@kubkomatko poznam.vygoogli nocna mora a nocny des.su podobne ale maju odlisnosti.su uplne normalne v tom veku.prejde to same

la_joie
29. dec 2014

a vyšli mu úplne všetky zuby? lebo naša toto mala tiež, aj sme si mysleli, že čo to... lebo zuby, co sme cakali, boli vyjdené a iné sme nevideli drať sa... a trvalo to asi mesiac a vyšli spodné očné. Potom bol asi tyzden dva klud... teraz to zas zacina a idu jej urcite horne a aj zadne stolicky.
A prebieha to presne ako popisujes. Nekludny spanok obedny a v noci sa prehadzuje a z nicoho nic zvreskne, zaplace a spi dalej...niekedy. Niekedy sa rozplace uplne a vtedy skusam cipok alebo mlieko alebo tak...

loknicka
30. dec 2014

@kubkomatko cistec zozenies aj v lekarni. Ale treba si dat pozor aby tam bolo napisane ozaj cistec. Prvy krat ked som kupovala tak mi povedali ze to je cistec ale bolo to len nieco na precistenie. Ja som vzdy poumyvala tvar a dala na lyzicku napit. A pretrela som este oci.

miku1
30. dec 2014

@kubkomatko Ja to tiež teraz prežívam s mladšou dcérou. Poobedný spánok je v kľude, len ten večerný si zvykne zo sna pokričať. A to už má rok a pol. Ale pomaly to už ustupuje, a sú noci, kedy už je ticho a nekričí. To budú podľa mňa zúbky.

kubkomatko
autor
6. jan 2015

@miku1
@hradnapani
@loknicka
@la_joie
@jul11
@emili162 no ženy moje, naša záhada výkrikov a plaču je asi vyriešená, no dúfam, a "vyriešila" to črevná chrípka (bohužiaľ alebo chvalabohu?). Celá rodina sme už týždeň chorí, najprv začal Adamko,pokračovala Danielka, a potom my rodičia (mňa do dnešného dňa páli záha jak sviňa).. No ale k malému, jeden deň sa vyvracal , potom hnačkoval, začalo sa to ukludnovať, ale kedže on medzitým aj kašľal, urobila som mu cibulový ča, no ale čo ten spôsobil, malý sa tak pos...,že mu tieklo cez plienku dole nohami, a odvtedy je ako vymenený, ešte ho dva dni čistilo, a dnes je prvý deň čo si aj schuti pojedol... Neverila som, že ten cib.čaj bude mať taký účinok a že ho tak povolí. Pred chorobou kakal každý deň, tak som nemyslela že ho boli bruško,alebo že by mal nejaké krče.

lenia24
12. jan 2015

Naša má toto isté,zubky jeh vyšli a stale sa v noci budí skoro každú hodinu a poplakuje ...dúfam,že to je tiež dočasne lebo to trvá už vyše tyzdna...

ivka.pirulka
5. máj 2022

@lenia24 dobrý večer, viem, že je to dlhá doba od tohto Vášho príspevku, ale našej 3 ročnej dcerke sa toto začalo, tretiu noc už nespíme, čo každý pol hodinu až hodinu vzlyká, mrnčí, plače, prehadzuje sa. Je to niečo strašné, neviem jej nijako pomôcť. Čo vám pomohlo? Čo sa vám dialo?

drobec_avril
24. máj 2023

Ahojte mi prežívame teraz to iste už asi mesiac. Sme strašne nevyspatý a tým plačom v noci budí aj 4 ročného synčeka takže sme v noci hore každú noc všetci 4ja :( mala ma teraz 18 mesiacov. Už sa začínam báť co jej je keďže doteraz spala celé noci bez problémov:(

ivka.pirulka
24. máj 2023

@drobec_avril neviem, či je to aj váš prípad, nám sa takto začali prejavovať bolesti. Našu malú bolievali ušká, pretože mala zväčšenú nosnú mandlu...

mkf
6. sep 2023

@drobec_avril ahoj čo pomohlo?

aurinia
6. sep 2023

@kubkomatko moj to mal keď bol malý cca do 2-3rokov... prestalo to samé....môže to mať aj z rozprávky, staci ze tam bolo nejaké zvieratko, carodejnica ..... Teraz je puberťák, teraz máme iné problémy 🤦🤦🤦😂😂😂😂