Ahojte mamičky,s našim skoro 5 mesačným synčekom sme začali mať po druhom očkovaní problémy a síce so spánkom,nikdy predtým to nerobil.Zaspinká krásne o osmej večer a po dvanástej polnoci začne vykopávať nohami a samozrejme že ich s rachotom tresne do postieľky,ešte k tomu je pod matracom monitor dychu,takže si viete predstaviť,že pritom sa spať nedá,teda okrem malého,ten pritom samozrejme spí veľmi tvrdo,iba proste vykopáva nohami a to trvá do 4 hodín ráno v kuse.Už som sa pýtala nato pediatričky,tá povedala,že to súvisí so zubami,ale podľa nás to tak nie je,pýtala som sa na názor aj iných doktorov,zatiaľ nie neurológa a nikto sa s takýmto niečím nestretol,byť hore,to áno,ale v spánku vykopávať nohami,tak to nie.Už sme si synčeka nakamerovali a uvidíme,čo povie nato pediatrička,keď to uvidí a snáď nás pošle neurologičke.Chcem sa ale spýtať,či ste sa niektorá nestretla s takýmto niečím a poprípade,ako sa to riešilo,ďakujem pekne emoticon
@danielkabn ahoj, tak ja ti poviem, lebo my mame doma to iste. Moj maly asi od dvoch mesiacov mal samovolne pohyby ruk aj noh, vystrelovali mu aj ruky aj nohy. Najprv tvrdili, ze to ma kvoli kolikam, chodili sme na gastro, koliky zmizli, ale vystrelovanie ruk a noh neprestalo. Sama som sa vybrala za neurlogickou, konkretne za tromi, lebo prva mi tvrdila,ze snim mam cvicit Vojtovu metodu, lebo ze sa mu spustila trauma z porodu. Mne sa to cvicenie, ale nepozdavalo, tak som navstivila dalsie dve, kt. razne zatrhli Vojtu, ze ma drazdivu nervovu sustavu, Posledna neurologicka mu robila aj EEG, kt. ukazalo, ze maly je OK, len ma drazdivu tu nervovu sustavu, ze ma plytky spanok (EEG u babatiek sa robi tak, ze musi zaspinkat) . Konecna diagnoza bola hyperaktivita, proste je ludovo povedane zivy. Vystrelovanie po casu ustupilo, teraz ma moj maly 4 a pol mesiaca a zasa ma taku maniu, ze sa po pol noci prevaluje v kuse z boka na chrbat a znova na bok,ale nie jemne, ale sa normalne hodi. Tiez chodi spat o 7mej, do polnoci spi ako drevo, od pol noci ho toto chyti. Je nepokojny. Trva nam to taktiez do 4tej do rana, a o 5tej je uz hore. Pripisujem to, ale aj tym zubom, lebo je to tak, ze sa mu pomaly tlacia zubky a je z toho riadne nervozny.
A aby som nezabudla podotknut, neurologicka dala malemu Pirydoxin - je to vitamin B6, kt. by mal vlastne ukludnit nervovu sustavu, je to vitamin, nie oblbovak. Moj maly je ale divoky aj tak. Neboj sa, tvoj malinky je v poriadku, ale ak chces mat predsa len istotu, objednaj sa na detsku neurologiu, kde robia aj EEG takym malym detickam a budes mat istotu. Ja keby na vlastnu past nejdem k neurologicke, tak moja obvodna ma tam s malym isto neposle. .....
@danielkabn a este som zabudla, ze mne neurologicka povedala, ze aj zato, ze som mala dlhy porod, tak sa to mohlo odzrkadlit na malom, ze sa to casom (po dvoch mesiacoch) u neho prejavilo, lebo aj on sa tam trapil. Hlavne hlavu hore,kym sa usmieva a robi pokroky, nieje dovod na paniku. Si, ale mamina, kt. pre svoje zlato urobi vsetko na svete, tak ako ja. Isla by som aj cez mrtvoly, aby som mu pomohla. Teraz uz som pokojna. Moj maly je zive striebro, aspon viem, ze ho mam.
@danielkabn no moja mala mala presne to iste.....dokonca pred spanim kopala rukami a rozhadzovala nohamy.....a.....preslo to...podla mna ma pediatricka pravdu...bud rastie alebo mu idu zubky
Moj toto robi tiez, sice skor pocas dna. Zdvihne nohy do vysky, pomaly az sviecku urobi, zabava sa tam s nimi a potom ich spusti na matrac do vecka, keby mohol, tak s nimi snuru urobi. Samozrejme rachot hrozny, tiez mame monitor dychu. On je od narodenia taky aktivny s nozkami, v kuse s nimi kope, dviha, aj ked ho drzim na rukach, tak " uteka". 🙂 Nebudi sa ti nahodou s placom v noci? To je este nie uplne vyvinuta a citliva nervova sustava. A samozrejme, moze byt aj nervozny zo zubkov. Ale ak ta to upokoji, pokojne zajdi za neurologom.
Moj maly tiez vykopaval nohy pocas spanku, ale trvalo to len prve 2-3 mesiace. Vtedy som si ho zobrala k sebe do postele a nohy som mu vydvihla do zvysenej polohy na moje stehna a spal pokojnejsie (uz mu len skakali ruky..) Potom to nastastie preslo. Dufam, ze sa vam podari prist na dovod, preco to vase dieta robi.
@majka99999
Ahoj my mame presne to iste, tiez malicka kope rukami nohami, ci ju drzim alebo nie a aj v noci ju to strasne budi.
My este plus k tomu, ze ked sa preberie (co ked je v lahkom spanku asi tak kazdych 5-10 min), tak nezabuva sama, no vyzaduje mna - bud podat dudlik, alebo hladkat a v poslednej dobe uz musim az na ruky zdvihat aby opat zaspala. Polozim ju do postielky a o 5 minut opat... No a pred piatou rano - zle snicky, tak to uz nebuvame vobec.
Snad to takto dlho nepotrva... 😒
ahojte maminky,ďakujem vám za vaše názory,myslela som,že iba my máte tento problém,lebo som sa pýtala a nikto sa s tým nestretol...@ni_pe,no my sme mali pôrod cisárskym,takže neviem.Ale s tým,že je hyperaktívny,je asi pravda,cez deň sa tiež trepe ako ryba na suchu,hlavne vtedy,keď sa rozblázni,cez deň spinká už pomenej,ale nikdy toto nerobí.A pri tom vykopávaní v noci sa vôbec nezobudí,absolútne,zažneme veľké svetlo a nič,spí ako zarezaný a len vykopáva .Ale s ručičkami nerozhadzuje,len cez deň,v noci len tie nôžky. Máš ale pravdu,úsmev je to najkrajšie,čím ma cez deň obdarí a keď sa krásne napapá a keď sa dvíha do sedu a prevaľuje 🙂
@majka99999,s plačom sa v noci nebudí vôbec,spí ako drevo,aj keď zažneme a popritom pracuje ako divý.Je to divné,keby sa zobudil,to pochopím,ale on nič.Dneska som ho dala do spacieho vaku,uvidíme,či aspoň cestovať nebude.
@emily84,dudlíkujeme aj my,aby som ho nadránom ukludnila,tak tiež furt dudel do pusy,lebo keď sa o štyroch ráno naje,vydrží spať ešte hodinu a až potom sa s plačom zobudí,dám dudel,o 10 minút znova a dookola to isté až do šiestej.a keď už som úplne vyčerpaná,dám ho k nám do postele,ale aj tam robí to isté...ale aspoň nemusím vstávať.
@danielkabn No posledna noc bola perfektna musim povedat. Malicka buvala od pol siedmej do jednej, vtedy sme papali a potom este potiahla do pol piatej - bez jedineho prebudenia (netusim co sa mohlo stat). Sice od pol piatej do siedmej som ju musela drzat a nosit, ak som chcela aby este trocha pospala, no nestacila som sa cudovat ze dovtedy tak pekne prespala.
A pritom sme mali vcera normalny den, nic extra sa nestalo.... len dufam, ze to nebola len vynimocna noc, ale ze takych bude viac. 😀
@emily84 nas tiez potrebuje dudlik, o stvrtej vsak uz musi papat, to uz dudlik zaberie tak na 90 %.
V poslednej dobe je dost nervozny, neviem preco. ☹ Len sa nosit, mrnci uz ked ho sklanam nad postel. Tak cakam, ci nejaky zubok vykukne.
@majka99999 Moja je presne taka nervozna posl. par dni, tiez by chcela byt len nosena stale a mrnci, len noci mame zle uz asi 2 tyzdne, tak neviem ci by nas zubky tolko trapili... zatial ziadny nevykukol 🙂
@danielkabn my mame tem isty problem.chcem.sa ta spytat ako dlho vam tp.trvalo s tymi nozickami a ci vam nieco pomohlo?moj maly sa kvoli tomu furt bidi unaveni.a tiez to dokaze robit v ynoci aj niekolkp hodin..
@chichua, preslo to po prvom roku,dovtedy som si uzila teda..boli sme na neurologii a povedali mi,ze to mpze but reakcia po ockovani,takze vakcinu na MMR uz nedostal a mam pokoj 🙂 akurat sme mali zasa nocne desy,ale to zasa suviselo s tym,ze drobcovi zistili neskoro alergiu na laktozu,teda intolerancia laktpzy sa to spravne povie a ja som mu stale davala UM,vsetky jogurty a jeho bolelo brusko,len to nevedel povedat..takze aj to uz preslo,nakolko papame bezlaktozove produkty,drzim palceky 🙂
@chichua Mne sa zda, ze mame to iste, mame dva mesiace a ked lezi na chrbatiku, tak stale rozhadzuje ruckami a nohami aj ked ho uz lame na spanok, stale sa trepe, ale davam ho spavat na brusko a uz je dobre. Neviem ci je to tym, ze nevie zaspat na chrbatiku, ci na boku, alebo ked zaspi, tak mozno na max. hodinku, co sa zobudi na to, ze sa udrel, alebo ho trhlo.
@danielkabn dakujem,ze ste sa mi ozvali..no neviem si predstavit ako ste to do roka vydrzali..ja uz kvoli tomu vobec nespavam.zati mame za sebou prve ockovanie,a neviem ci to zacal po nom robit alebo uz skor.. nemaval vas syncek aj taky nepokojny spanok,ze sa furt prehadzoval?nebol z toho vykopavania potom unaveny?a cez den vam ako spinkaval?
@chichua,po prvom ockovani sme mali len neutisitelny plac a po druhom sa k tomu pridalo vykopavanie noziciek..ja som vam to zle napisala,Tomaskovi to preslo az ked mal rok a pol,vytrpela som si svojempretoze ma zacal este aj muz bit,musela som odist byvat k nasim..a rozvod.Nekludny vobec nebol..iba mrzuty obcas ,ale to zasa suviselo aj so zubkami,ja som sa nevyspala do jeho 18 mesiacov,ale odvtedy klop klop je dpbre..neviem,co Vam poradit,skuste na vecer drobca masirovat,u nas to obcas zabralo,a potom aj medovkovy detsky cajik je dobry na ukludnenie,ja kupujem Sunarek medovkovy s hruskami..no a na neurologiu ist,drzim palceky,isto to budete mat ako my prechodne,dieta nema este dobre vyvinutu nervovu sustavu a akykolvek negativny zazitok zle spracovava,takto mi to bolo vysvetlene.
@danielkabn my sme uz boli na neurologii este skor ako zacal tymito nozickami.mal taky nekludny spanok,furt sa vykrucal,mikal.hlavou..ale nic nam neporadili.kukali na mna ako na debila,ze co tam chcem...ze asi to ma z bruska.....tak sme isli na gastro...tam tie na mna tak pozerali...ze.to bude nervoveho povodu...ze keby ho brusko bolelo,tak by plakal....takze sme nic nevyriesili...stale zle spinkava a furt.je z toho unaveny....obdivujem vas,Ze ste to zvladli aj to ze ste odisli od muzA..drzim
vam palceky,nech mate uz len pekne chvile 🙂....ja to budem musiet vydezat..zial cajik do neho nedostanem..nechce mi papavat,nie.to este cajiky pit
@chichua,nedajte sa odbit,ziadajte vysetreni,nech sa nieco nezanedba,my sme to mali z ockovania urcite,brusko nas nebolievalo,len ked mal Tomik prdiky zastavene,a to tiez boli place..neviem,co poradit,ale ja by to tak nenechala,aby Vas odbili,ak je to z ockovania,moze to byt este horsie,ja maleho ockovat uz nedam,nech mi daju aj pokutu..zdravie je prvorade.Nekludny spanok moze byt inak aj z toho,ak ma vela podnetov cez den..ze to nevie spracovat,ak mate ale kludnu domacnost,ze je vsetko ok,tak neviem..mozno fakt ma nieco s bruskom..tazko takto povedat,ale v prvom rade by mal nato pozroet pediater,drzim palceky
@danielkabn dobrý den prajem. Viem že prešlo vela rokov. Avšak rada by som sa opýtala ako ste dopadli prosím? A co vám povedali doktori...mame presne taký istý problém....veľmi vám ďakujem
Dobrý deň, presne tento istý problém máme po prvom očkovani. Pomahalo vám niečo?
@danielkabn ja ti napíšem len toľko, že nemusíš čakať na povolenie pediatričky, aby si mohla ísť na neurológiu .. to môžeš aj sama od seba .. prídeš do čakárne, sestričke povieš dôvod a mali by vás vziať .. pokiaľ nemajú veľa pacientov, alebo lekárka podľa popisu uzná, že to nie je v jej kompetencii, no zvyknú brávať aspoň kvôli preplateniu výkonu