Vyhadzovanie cumlíka

januska997
25. aug 2024

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu mam synčeka ma 22 mesiacov uz asi cca dva tri mesiace pri uspavaní vyhadzuje cumlík na zem. Nie ze by ho nechcel lebo vždy keď ho vyhodí začne plakať a je schopný mi ho vyhodiť aj 10krat.
Dohovaranie nezaberá, keď mu ho nedám plače do vtedy kým ho nedostane teda plače je aj slabý vyraz na to co dokaze vystrajat.
Väčšinou ho ma iba na spanie alebo keď sme niekde poprípade pri chorobe.
Zrušiť ho zatiaľ neplánujem lebo keď mi ho hodí 10krat na zem a poviem ze mu ho nedám ozaj sa nevie upokojiť bez neho.

Neviete mi niečo poradiť ako mu "vysvetliť " ze keď ho chce nemôže ho zahodiť
Ďakujem

kaca222
25. aug 2024

@januska997 ako zubárka vám poviem, že v 22 mesiacoch je najvyšší čas na zbavenie sa dudlíka kvôli zubom. Skúste cez deň pozrieť, či už nemá otvorený zhryz (obrázky nájdete na googli).
Využite to, že ho vyhadzuje a vyhoďte ho nadobro :D

bolarazjedna
25. aug 2024

Však mu kúp ten drziacik na cumlik, tu retiazku so štipcom, ktorym sa dá pripevniť k oblečeniu. Takto to neskončí na zemi, ale ostane na tej 30cm retiazke.

bolarazjedna
25. aug 2024

@kaca222 môžem sa vás opýtať, keď už má dieťa otvorený hryz, pomáha curaprox cumlik určený pre staršie deti? Moje deti nemajú cumel, iba menšiemu som párkrát dala, sle vtedy som si všimla, že curaprox veľkosť od 1roku predáva ako korekčný. Tak ma zaujíma, či máte osobnú skúsenosť, ďakujem ☺️

kaca222
25. aug 2024

@bolarazjedna nemám skúsenosť bohužiaľ, ani od pacientov.
Nášmu sa otvorený zhryz po odstránení cumlíka (v 23 mes) zrovnal za 6 týždňov

januska997
autor
25. aug 2024

@bolarazjedna odtrhne z oblečenie, vôbec to nedrží tak silno ako by si človek myslel 😬

januska997
autor
25. aug 2024

@kaca222 raz keď som si povedala ze mu už ozaj nedám tak tak plakal ze sa pozvracal, a momentálne má aj obdobie vzdoru tak určite to teraz nedáme. Ale ďakujem za radu

marianarem
25. aug 2024

@januska997 Tak vyzera to, ze to je nejaka hra z jeho strany. Mozes skusit mu ju sprotivit, alebo spravit ju menej zaujimavou. Teda napriklad, ked vyhodi cumel, tak ho vybrat z postele, nech si ide cumlik sam vziat. Druha moznost, zacat si to vyhadzovanie aktivne pytat alebo az vyzadovat. Cize lahne si, prides k posteli a zacnes ho nabadat, aby ti hodil cumel. Ak je to cele nejaky prejav vzdoru alebo presadzovanie svojho, tak to moze prenho stratit atraktivitu, ak to budes chciet aj ty.

januska997
autor
25. aug 2024

@marianarem ďakujem určite vyskúšam.

heln
25. aug 2024

@januska997 raz som k tomu videla nejaky status, ze niekto to riesil tak, ze do postielky na vankus dali viac cumlikov, a ked dieta vyhodilo cumlik, tak nahmatalo druhy, ktory si vzalo.

viestta
25. aug 2024

Zrus cumel, par vecerov bude tazkych, ale budes mat pokoj

andrea_82
25. aug 2024

@marianarem tento postup si neviem predstavit, to akurat dieta preberies namiesto toho, aby zaspalo.
Tiez by som ho zrusila, aj ked to bude velmi, velmi tazke, treba vydrzat.

marianarem
25. aug 2024

@andrea_82 Kamoska taketo nieco aplikovala na syna, ten robil nieco ine, ale z rovnakeho sudka. Zapojila sa jedneho dna do tej jeho hry, prvy den ano, hra trvala hodinu, ale na druhy den uz len 2 minuty a na treti to uz syn uplne vypustil, pricom predtym to robil tiez velmi.dlho. Pripomenulo mi to.tuto situaciu, preto ma napadlo to poradit.

andrea_82
25. aug 2024

@marianarem ano, to je dobra rada, ked napr. cez den hadze hracky alebo beha po dvore. Ale pred spanim podla mna nie. Ale ved autorka otazky moze vyskusat, ak sa jej to pozdava.

zuzuliennka1
25. aug 2024

@januska997 syn ked takto vyhadzoval cumel, tak to bol taky prvy krocik k tomu, ze sa do par tyzdnov cumla nadobro zbavil.
Daj cumel na retiazku, zahodi, ale nespadne. A teda z mojej skusenosti, moze to byt predzvest, ze sa cumla zbavi. V necelych 2 rokoch aj najvyssi cas.

marianarem
25. aug 2024

@andrea_82 Jasne, moze to mat uspech, aj nemusi. Zase on nespi ani ked mu.ten cumel.neda, tak je to asi jedno, kvoli.comu sa preberie.

mclissa
25. aug 2024

Nedala by som mu uz cumel.

zorkahorka
26. aug 2024

To je takw blbe obdobie. Aj moje deti to robili

natalka2548
26. aug 2024

@zuzuliennka1 úplne súhlasím tiež sme to tak mali v 21m všetko možné robila s tým cumlom len ho nedudlala, vyhadzovala okusovala žužlala už som mala na to nervy tak som povedala že dosť prvé 3 noci boli ťažšie a od vtedy vpohode dokonca sa v noci prestala budiť na to že stratila cumel a nevedela ho nájsť v postielke. Za mňa tiež najvyšší čas odhodiť cumlík deti si rýchlo zvyknú držím palce 🙂 👍

sense
26. aug 2024

Daj cumel na šnúrku a tu daj okolo postieľky ale ako sorry určite by som nerobila zo seba opcu na gumičku že on zahodí , ja podám a to 10x. Takto cvičis deti už od mala s rodičmi s potom vedia čím viac budem vrestat tým skôr dostanem čo chcem