Ahojte. Chcela som sa opytat, ci je mozne , aby dieta dokazalo vycitit prichadzajucu smrt blizkej osoby. Mam mladsiu sestru, ktora sa nikdy moc nestretavala s dedom a posledne dni s nim chce travit vela casu a spat pri nom. Nikto to z rodiny nerozumie. Dokonca sa v noci budu zo spanku, iba pri nom spi pokojne. Vzdy , ked odchadza od neho je nervozna a nesvoja.. Ako keby vedela, ze sa nieco deje. Dakujem za odpovede.
No ,mna to velmi ťahalo k starkemu pred jeho smrtou aj ked nic tomu nenaznacovalo ze zomrie, mala som 12rokov, on bol taky samotar, so starkou sa roky nerozprávali a zili kazdy vo svojich izbach, a nemal teda ani nejaky vrucny vztah s nami, vacsinu casu travil v krcme. No posledne som za nim dost lozila do izby, kukat s nim tv ,obsluzit ho ak by potreboval, lezat pri nom na posteli, co sme predtym nikdy nerobili a ani ma to k nemu netahalo.Nebol este stary, mal tesne pred 58r. ,naozaj nikto necakal ze zomrie. Ale on to v ten den vedel urcite, spraval sa uplne inak aj k starkej,aj sa jej pozdravil aj sa na nu usmial co roky roky neurobil a ine veci. A veru som ho aj v ten den poobede nasla v izbe lezat mrtveho. Ale fakt som netusila ze zomrie, iba ma to k nemu tahalo
Ano, moze vycitit. Aj dospeli maju tento dar. Ja tiez viem, pracovala som na onkologii, kedy chory zomrie. Viem to 7 dni dopredu. Aj pri manzelovi som to vedela.
@oslo1 to je veľmi zaujímavý dar. Myslím v dobrom. Robila si v práci aj niečo keď si to tušila ? Myslím, povedala si to niekomu? Viac si sa im “venovala” ?
Je mi ľúto, že si stratila manžela 🤍
@daniela1911 vedela som to iba na onkologii. Bohuzial, nemohla som sa I'm venovat viac, pretoze ked mas na 30 pacientov 2 sestry, tak ten extra cas nemas.
Vedela som to aj pri mame, ze ju vidim naposledy, nebyvam na Slovensku, mama uz Bola v tom case v domove dochodcov. Mame som napisala rozluckovy list.
Tu v UK som robila iba na akutnych oddeleniach, tak AK niekto zomrel, tak to bol vzdy cardiac arrest a resuscitovalo sa.
Teraz v novej robote uz par pacientov zomrelo, avsak my sme Velky team, tak sa stane, ze konkretne pacienta aj dva tyzdne nevidim.
Ale je Nas viac takychto.
@lenka8p a je dedko nejako chorý alebo už vysoký vek či prečo vás práve toto napadlo...mne to prišlo troška desivé (nemyslím v zlom..