Vycíti dieťa smrť blízkej osoby?

lenka8p
25. dec 2022

Ahojte. Chcela som sa opytat, ci je mozne , aby dieta dokazalo vycitit prichadzajucu smrt blizkej osoby. Mam mladsiu sestru, ktora sa nikdy moc nestretavala s dedom a posledne dni s nim chce travit vela casu a spat pri nom. Nikto to z rodiny nerozumie. Dokonca sa v noci budu zo spanku, iba pri nom spi pokojne. Vzdy , ked odchadza od neho je nervozna a nesvoja.. Ako keby vedela, ze sa nieco deje. Dakujem za odpovede.

antonia15
25. dec 2022

@lenka8p a je dedko nejako chorý alebo už vysoký vek či prečo vás práve toto napadlo...mne to prišlo troška desivé (nemyslím v zlom..

ankare
25. dec 2022

@lenka8p och... To je krásne... ❤️

antonia15
25. dec 2022

@lenka8p alebo mi napadlo že nepovedal jej to takto sám dedko (starší to zvyknú rozprávať "keď tu už nebudem" "neviem či sa dožijem") a možno sa len zľakla? A cení si čas s dedkom? Teda neviem koľko má rokov či už má taký úsudok

lenka8p
autor
25. dec 2022

@antonia15 dlhodobo chorý…😔

20erika07
25. dec 2022

No ,mna to velmi ťahalo k starkemu pred jeho smrtou aj ked nic tomu nenaznacovalo ze zomrie, mala som 12rokov, on bol taky samotar, so starkou sa roky nerozprávali a zili kazdy vo svojich izbach, a nemal teda ani nejaky vrucny vztah s nami, vacsinu casu travil v krcme. No posledne som za nim dost lozila do izby, kukat s nim tv ,obsluzit ho ak by potreboval, lezat pri nom na posteli, co sme predtym nikdy nerobili a ani ma to k nemu netahalo.Nebol este stary, mal tesne pred 58r. ,naozaj nikto necakal ze zomrie. Ale on to v ten den vedel urcite, spraval sa uplne inak aj k starkej,aj sa jej pozdravil aj sa na nu usmial co roky roky neurobil a ine veci. A veru som ho aj v ten den poobede nasla v izbe lezat mrtveho. Ale fakt som netusila ze zomrie, iba ma to k nemu tahalo

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oslo1
25. dec 2022

Ano, moze vycitit. Aj dospeli maju tento dar. Ja tiez viem, pracovala som na onkologii, kedy chory zomrie. Viem to 7 dni dopredu. Aj pri manzelovi som to vedela.

daniela1911
25. dec 2022

@oslo1 to je veľmi zaujímavý dar. Myslím v dobrom. Robila si v práci aj niečo keď si to tušila ? Myslím, povedala si to niekomu? Viac si sa im “venovala” ?
Je mi ľúto, že si stratila manžela 🤍

oslo1
25. dec 2022

@daniela1911 vedela som to iba na onkologii. Bohuzial, nemohla som sa I'm venovat viac, pretoze ked mas na 30 pacientov 2 sestry, tak ten extra cas nemas.
Vedela som to aj pri mame, ze ju vidim naposledy, nebyvam na Slovensku, mama uz Bola v tom case v domove dochodcov. Mame som napisala rozluckovy list.

Tu v UK som robila iba na akutnych oddeleniach, tak AK niekto zomrel, tak to bol vzdy cardiac arrest a resuscitovalo sa.

Teraz v novej robote uz par pacientov zomrelo, avsak my sme Velky team, tak sa stane, ze konkretne pacienta aj dva tyzdne nevidim.
Ale je Nas viac takychto.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz