Vychádzky za každého počasia

zuzkat1
26. jan 2013

Ahojte. Chcem sa opytat ci vadia niektorej z vas vychadzky za kazdeho pocasia. Napr.vcera...zima ako na sibiri silny severak a zo skolky deti veselo lietali na dvore.samozrejme ze dnes uz ma teplotu. Nevadia mi vychadzky v zime ale ked je taky vietor tak nemyslim ze je to vhodne.

alka221
26. jan 2013

ak ti to vadi, mas to povedat predovsetkym ucitelke v skolke,ale nie je to jedina skolka,kde chodia deti von aj ked fuci..

katuliakb
26. jan 2013

Ja mám pocit, že majú vnútornú smernicu do akej teploty, keď je pod nulou môžu ísť s deťmi von. Netuším odkiaľ si, aj u nás v BB včera fúkal vietor, ale mne osobne to nevadí... nie sú pol dňa von, U nás v škôlke sú von myslím, že max hodinku, dokiaľ sa všetci oblečú a 11:15 naši najmenší už majú obed. Je to individuálne. Aj dnes je tu niečo pod nulou, občas zafučí a ideme s deťmi von...skôr si myslím, že či to nie je už o tom, či majú deti dobre zakasané nohavice, dobre čiapky, šály a rukavice - a v poslednom rade je obdobie na choroby, s čím musíme rátať...aj keď prevencia u nás dobré
zaberá na plátky nakrájaný citrón, zázvor a prekladať do skla a zaliať medom, skús 🙂

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@alka221 ucitelke som to povedala.je jej to fuk. Podla mna prerieduju stavy.

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@katuliakb som z ba. Tu sa nedalo vcera vonku existovat. Taka zima bola. Odkedy je v skolke je viac chora nez zdrava.

kaja73
26. jan 2013

@zuzkat1 tak nasi chodili takmer vzdy von-ci fukala,snezilo dokonca aj ked trochu poprchalo-len v dazdi nesli-ale stalo sa napr ze sa k nemu schylovalo a oni sli na prechadzku a potom sa vracali v dazdi a kazdy bol mokry len ucitelky nie-tie mali dazdniky 😝
Dokonca sa mi stalo,ze maly siel von v ritierkach-on ich nosil namiesto pancuch -a nohavice zostali v skrinke pekne poskladnane-tak som na to vlastne prisla,ze ich nemal,lebo inokedy ich tam mal len pohodene.
Ze spotene deti neprezlecu teda im ani len nepovedia ze prezlec sa-to bola uplna samozrejmost.
Takze si len obrn nervy,lebo aj ked sa budes stazovat-ja som sa- aj tak sa moc nezmeni-aspon nie vo velkej skolke kde maju kopec deti .
ja preto teraz druheho maleho ani do skolky nedam-len do sukromnej od takmer 4 rokov-tam bude malo deti - do klasickej pojde az v 5 rokoch-mal febrilne krce a tie choroby ozaj nemusime teraz riesit.

kristiii
26. jan 2013

@zuzkat1 tiež by sa mi to nepáčilo a viem že sa mi to ani páčiť nebude až malý nastúpi do školky, ale viem že tu to tiež tak funguje že vídam školkárov vonku aj za takého hnusného počasia ako bolo napr.včera, pani učitelky zababušené šálmi že im svietia len oči a decká s holými krrmi, kolko razy by som im najradšej čosi povedala. Ako ja som za otužovanie ale nie za každú cenu. Inak ja som tiež prebehla s malým ale len do obchodu a naspäť a mala som dosť, vymrznutý sme boli jak šlak. Chce to hlavne podporovať imunitu, iné ti asi neporadím, lebo s tými vychádzkami sama asi nič nenarobíš

joannas
26. jan 2013

@zuzkat1 aj unas je to tak 😠 ja doma davam pozorked je zima tak nejdem ani do obhodu a ona cudzia cho vivlečie aj ked je -10 😠

effie81
26. jan 2013

@zuzkat1 ahoj Zuzi 🙂
no vies ono je to tak,je to podla smernic,ale asi hlavne na zvazeni kazdej ucitelky.Ja som nikdy nebrala von deti,ked prsalo,fukal silny vietor,proste ked bolo fakt vonku hnusne.Ale bohuzial nikdy nevyhovies vsetkym rodicom.Niekomu sa nebude pacit ked idu deti von v hnusnom pocasi a niekomu zas to,ze ostali vnutri.Ale ja si tiez myslim,ze vobec nenapomahame imunite deti tym,ze ich zoberieme von v kazdom pocasi.Ale ked sa popozeras tu na fore,tak budes vidiet,ze velka vacsina mamiciek nema problem ist von kocikovat v kazdom necase.Neviem ci je to pre deticky take dobre sediet zababusene v kociku a iba kukat okolo seba.Ale je to kazdeho osobna vec.Mne by sa ale tiez nepacilo,keby maleho v skolke brali von v takomto pocasi.Ale minule som tiez videla v meste v inej skolke,ked bol ten odmak,ze deti lietali vonku,niektore sedeli v snehu a mokre boli az po krk.Ja ako ucitelka som to nerobila a nerobim ani s vlastnymi detmi.Tak radsej otvorim okno a obleciem ich teplejsie a zahrame sa chvilu takto.

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@joannas
@kaja73 Ved to ma stve ze aj dr povie ze v takom pocasi sa nema chodit von a ony ich vyzenu na dvor.tam stoja zababusene s cajom v ruke pod strechou a deti nech pokapu od zimy. Keby som nemusela nedam ju do skolky ale nemam na vyber.

joannas
26. jan 2013

@effie81 tak keby unas bola takla učitelka ako sy ti tak poviem mame tu najlepšiu učitelku 🙂

bonaquaba
26. jan 2013

ja som toho nazou,ze deti maju ist von za kazdeho pocasia,aby si budovali imunitu, ja chodim snimi aj ked prsi a poviem vam,ze chorebyvaju minimalne, aspn pol hodku kazdy den a vcera ked fukalo tak smetiez boli na polhodinovej perchadzke, ja si zivot bez cerstveho vzduchu neviem predstavit a hlavne ked deti doma sediacely den tak su uz z toho unavene,tak prechadzka nam vzdy prospeje a tych bakterii je dost doma,tak pobyt vonku im len prospeje, a to,ze deti su vskolke choeje normalne a nemusi to byt ani tym,ze chodia casto von,pretoze je tam veladeti,kazde z ineho prostredia s inymi bakteriami a samozrejme,kym si tvoje dieta zvykne natie bakterie,tak musi aj ochoriet
u nas zase v skolke mame opacny problem,deti vobec ale vobec nechodia von, raz ucitelky povedia,ze prsi,potom snezi potom pali slnko,tak vlastne u nas deti stale sedia v skolke, takze ked ich poobedevyzdvihnem odtial,tak su radi,ze su nacerstvom vzduchu a tym padom vzdy som s nimi von po skolke

joannas
26. jan 2013

@zuzkat1 nevieš prečo to robia??však preto že čim viac deti bude chorich tim menej ich bude v triede a tim lepšie prenich lebo nemusia nič robiť len ohovarať 😝

kaja73
26. jan 2013

@zuzkat1 vies ono ani nevadi ze su vonku za kazdeho pocasia-ja som s maly ozaj za kazdeho vonku-ale ide skor o to ze maju byt spravne oblecene, primerane sa pohybujuce-nie nechat ich behat,zadychcat sa v tom necase a potom ak su spotene ich preziect do sucheho,plus tam nemaju byt hodinu,dve,ale napr 30 minut-a to sa v skolke nerobi-vonku su dlho,behaju po dvore,alebo sedia na snehu,blate a moj bol napr vzdy prepoteny a tak nechany ,plus nemal oblecene casto co som mu nachystala-sal nemal takmer nikdy na krku a tie zabudnute nohavice ma teda dali do kolien vtedy 😠
Doma si to proste ustriehnm,obleceny je ako ma byt,ak je potom spoteny hned ho prezleciem-ale von ideme ozaj vzdy-aj do vetriska,aj do dazda-dokonca aj teraz v snehu chodi na bicyklovom odrazadle von.

leteku
26. jan 2013

Ja neviem u nás v škôlke sa chodí von skoro vždy, fakt musí pršať alebo byť vonku veľmi zlý čas aby sa nešlo - rozhoduje o tom pani riaditeľka.

leteku
26. jan 2013

Včera sa mi v Petržalke teda nezdalo až tak nepriaznivé počko, bola som vonku aj doobeda s krpcom aj poobede sme sa išli sánkovať.

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@effie81 ved ja som vychadzku aj v zime.ale vcera bolo sialene pocasie a toto nechapem ze preco treba ist silou mocou..

rora
26. jan 2013

ja nebravam malu von ked je silny vietor a to z dovodu ze jej samej to vadi a hned zacne plakat, tazko sa jej dycha a vidim ze sa vykruca zo strany na stranu. takze vtedy nie. ked prsi to nema tiez zmysel, plastenku z kocika strha dolu a v jednej ruke kocik s nervoznym dietatom a v druhej dazdnik mi moc po chuti nie je. nepotrebujem sa stresovat,tiez som len clovek. v taketo dni mame iny program, bud ideme k nasim,k babke alebo do nejakeho detskeho kutika. ked uz bude vediet normalne chodit tak aby sme mohli ist bez kocika, asi pojdeme v kazdom pocasi,aby sa pripravovala na "prezitie v skolke". lebo tam im je to podla mna fuk 😔 ale teda tiez nesuhlasim aby v takych mrazoch (-5 a viac) decka behali vyse hodinu po vonku. polhodinka na vyvetranie musi stacit.

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@leteku neviem ako bolo v petrzalke. Skolku ma v novom meste.

@kaja73 aj toto. Sal atd. A ucitelka mi na otazku ci idu von ze hnusne fuka povedala ze nebude jej zima Ved bude behat. Rozum mi zastal

@joannas ja presne viem ze to robia preto...

kaja73
26. jan 2013

@zuzkat1 no bude to este tazke,ty si usta otvoris to je jasne,ale aky bude efekt...... 😲
Ale neboj bude to trvat "len "rok potom sa ti mala nauci sama sa spravne obliect,nic nezaubnut,nesadat si do blata......ale dovtedy to bude tazke.
ja som mojho tak cepovala v tomto- aby sa to cim skor naucil-ale ten rok to trvalo,kym to bolo ozaj takmer 100% z jeho strany a nic nikdy nezabudol a aj sa spoteny potom prezliekol-sam od seba.

koniarova
26. jan 2013

@zuzkat1 Ty brďo, tak to ti super odpovedala. Šľak by ma trafil, že" veď budú behať". 🙄 🙄

popelka5000
26. jan 2013

Baby ja som s prvym zazila v skolke...mali dve ucitelky vo veku do 40rokov,jednu vyhodili asi z 3 skolok a skoncila v tejto.... Nam rodicom zakazovali aby sme detom davali oteplovacky v zime,ze kto ich ma dotoho obliekat ??? Potom chodili v lete von ked bolo 32st. od cca 13,30 dovtedy kym si ich nevyzdvihli rodicia.Maleho som zobrala s teplotou to sa asi 2krat zopakovalo... Len mi maly pov.ze im zakazuju davat siltovky...on mal úžeh ....dvakrat za sebou !!! Pytam sa ucitelky ze ako je to mozne ze o takej hodine v lete ich encha na slnku a ona si sedi v tieni:?Vraj vzdy v takejto dobe sa rozmnozia u deti vsi tak vraj preto im zakazuju davat siltovky,mna skoro d*blo.... 😠

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@kaja73 dufam ze aj moja sa nauci. Je tam najmladsia tak snad co to pochyti.

zuzkat1
autor
26. jan 2013

@popelka5000 tak pekne.Ved poobede maju spat,nie? A tie oteplovacky, no neviem ako by som reagovala...