Výbava pre bábätko - top pomocníci a zbytočnosti.

mia_von_prag
3. mar 2020

Čo hodnotíte za najužitočnejsie veci/investované peniaze v tehotenskej a detskej výbave?
na čo ste minuli peniaze a teraz to ľutujete?
Obdobie tehotenstva až prvý polrok.

U mňa zbytočnosti -
-pôrodný kurz, tehotenský pás, Inofolic a všelijakí tabletkovi pomocníci na otehotnenie 😁 kopa tehotenského oblečenia, chodila som len k doktorom
- odsávačka mlieka za 170 eur, ktorú som použila 5x
-7 detských overalov veľkosť 50-56 (narodil sa v lete a bol v krátkom, bolo mu to dobré asi týždeň), celkovo kopa oblečenia, keď som nevedela zladiť veľkosť s ročným obdobím
-kopa hryzatiek, hracích podložiek. hryzie všetko možné, len tie hryzatka nie, zaujímaju ho predmety okolo, mydlo, uteráky a tak 😂
- handričky na umývanie prvých zubov, silikónová kefka, hrozne smrdela. stačí obyčajný perlan a potom kefka, take tie masážne hryzatka v tvare ďasna, vypadáva mu to
-rôzna kozmetika, dieťa nakoniec umývam vodou, vlasy nemá. Stačil by Sudocream a bupi umyvacia pena na zadok.

Asi by som prežila bez poporodneho kruhu na sedenie, kolotoča nad postieľku, ohrievačky mlieka, rôznych nadobiek na jedlo

Najlepšie investície: Aniball, sterilizátor fliaš , elektrická odsávačka nosa, parný mixér, zavinovačky, deky, veľký vankúš v tvare C, detská ohradka, perlan, nositko, puzzle na zem, detská stolička, kočík, postieľka

Ako hodnotíte napr. Hniezdo, nadštandardnú izbu v pôrodnici, kôš na plienky, nositka ?

Každá to môžeme mať inak, nejdeme sa hádať, čo je hlúposť, len čo sme my využili /nevyužili.
(využila som v tehotenstve na spanie a po pôrode ako hniezdo),

majamat
3. mar 2020

😀 zaujimava tema. no u kazdeho to bude asi trochu inak.
u nas:
- prvy bod suhlasim,a kurat tehu pas je fajn,a el taky te,c o je aj na predpis., mne osobone zostalo total vytahane bruchu a siastaza a taky pas som nemala. mala som fakt velke brucho. sestra ma taky pas a da sa nosit aj po porode na bruchu, ale nosi sa opacne.
- druhy bod - taku som nemala, ale lutujem, ze som nemala elektricku Avent. nemusi byt zrovna za 170e, su aj lacnejsie sety. my sme po problemoch skoncili pri odsavani mlieka. malej som dene niekolkokrat odsavala 14m.
- overaly sme tiez vyuili, lebo dcera mala problem s jednorazovymi plienkami, velmi sa zaparovala a tak mi poradili vlozit klasicke plienky do tych jednorazovych. samozrejme trcalia preto bola stale mokra. navyse mi dost grckala - reflux, xize aj ogrckana bola casto.
- hryzatka, veru az tak netreba. aj sme mali,a j ich mala obcas hryzkala, ale teda hryzla vselico, nielen hryzatka. hraciu podlozku sme tiez nemali, len taky en pult,a le to bolo po niekom, nie nove.
- a kozmetika, tu sme tiez minimalne pouzivali, a aj silikon. kefka, handricku sme nemali.

- aniball som nemala, sterilizator do 10e ten do mikrovlnky a bol fajn, stacila odsavacka na vysavac a malej aj zivot zachranila, ked sa dusila mliekom ( opat reflux ), parny mixer som tiez nemala, ani vankus v tvare c,a le ten by sa mi hodil. namiesto ohradky sme pouzivali cestovnu postielku a bola fajn. to ostatne pohode.
pre mna bola trochu zbytocnost aj choditko. dcea v nom bola parkrat a kedze ma siroku zakladnu, tak nikde nedociahla, lebo od vsetkeho bola daleko. preto v nom jacala. nepacilo sa jej. no ale kazde dieta je ine. a nosic, velka pomoc. nemali sme dobry nosic,a le vyuzili sme ten,c os me mali aspon na doma, lebo dcera bola velmi urevane dieta a mala reflux a koliky a to bol celodenny plac este aj na rukach. sibalo mi z toho, jak stale place.

hniezdo, mali sme obyc. z ikei. stacilo. mali sme take okolo celej postielky,a le cez to som ju nevidela, preto som si to vpredu nechavala odkryte. nadstand. izba, nebolo treba., par dni sa to da prezit, ale my sme boli na izbe len 2. niekde, ked su viacere je to asi horsie. kos na plienky som nemala. nevedela som v com je iny,a ko klasika. a doteraz neviem. aj ked sestra ho ma,a le jej babatko ma len 2t a este som drobca koli chorobe poriadne nevidela.

majamat
3. mar 2020

no akoze nic ine mi nenapada.
ozaj, dazdnik na kocik teraz uz zbytocny. radsej take to tienidlo. rozculovalo ma, ako som ho musela stale pretacat, a ked som zabudla a s roztiahnutym som sla cez dvere, to bola parada.
skvela vec rukavnik na kocik. dcera zimna zle spavala a tie hodiny vonku v zime sa prechadzat. neocenitelny pomocnik. ja osm nemala,a le pozdava sa mi aj fusak do autosedacky. my sme mali dekovu zavinovackua pouzivala som aj do kocika. fajn vec namiesto deky. no do vajicka radsej fusak. ja som velmi vyuzivala aj prebalovaci pult. a dost dlho, sice malej nohy z neho trcali,a le dalo sa a to sme mali obycajny lacny za 25e.