Vrieskanie 5 mesačného bábätka pri kojení

beepm
13. dec 2017

Ahojte,

mame doma krasneho 5 mesacneho chlapceka (8,8kg), ktory je od malicka vylucne kojeny + zaviedli sme prikrmy nedavno po konzultacii s nasou doktorkou. Mam na Vas otazku ludia, lebo mi uz ide niekedy prasknut hlava ... asi od 2 mesiaca nam strasne vystraja pri kojeni, niekedy to zajde az do takeho revu, ze vrieska len aby vrieskal (mam pocit) a nevieme si to s priatelkou vysvetlit. Stale ked sa ide kojit, tak sa pekne pricucne, pocut ako si sanim spusta pomaly kojenie , ale on jakeby musel mat hned prud, priam gejzir, lebo po 5 sekundach tahania zacne revat a odtahovat sa. Mlieko sa mu pusti az po nejakej chvili aj to potom niekedy este zacne revat, ze clovek len pozera a nechape, co sa to deje, ved mu to mlieko prakticky strieka. Toto sa nam deje od 2 mesiaca a trva do dnes a to ma uz 5. Fakt nevieme cim to moze byt, skusali sme nahrievat prsnik teplym obkladom, horucu sprchu s masazou, veci typu senovka a benedikt sme vylucili, pretoze sa nechceme napchavata ziadnou zbytocnou chemiou. Taktiez koliky nikdy nemal, akurat v poslednej dobe vsetko okusaval a mrncal, takze sme to pripisovali aj zubom, ale co tie mesiace predtym?

Ak ste niekedy nieco podobne zazili, alebo viete ako zlepsit tok mlieka ci nejake ine rady, budeme fakt vdacny, ked nam poradite. Zaroven chcem aj dat do popredia, aby ste zbytocne nepisali komentrare , ze tie prikrmy ma skoro a podobne, naozaj je to nasa vec a budeme Vam vdacny za nejake domace rady 🙂

livka_
13. dec 2017

Senovka a benedikt su len bylinky..

jenny257
13. dec 2017

ahoj, mne pomohla zmena polohy pri kojení 🙂 najprv poliezacky som kojila ale to potom zacal vystrajat a tak sme presli na tzv. "savciu poziciu " http://www.tubemate.video/detail_web/PeE_LbLVtSg

deti95060810
13. dec 2017

a keby si partnerka mlieko odtiahla a potom by ste dávali fľaškou? len vyskúšať či to nebude prsníkom....
My sme tak fungovali 6 mesiacov.... Išla som do školy, mlieko som si odtiahla a kým som bola v škole mama kŕmila dieťa fľaškou - mojim mliečkom...

gab
13. dec 2017

ako pise @jenny257 mozno je potrebna zmena polohy, ak lezi, ci sa mu nahodou nevracia mliecko spät , a preto mu to spôsobuje bolesti a place ...

luuckka
13. dec 2017

Malý vám začal štrajkovať pohladaj na nete nájdeš veľa rád ako si pomôcť alebo sa pridaj do skupiny laktacna poradňa a tam ti baby poradia

lavieenrose
13. dec 2017

aj mne napadla zmena polohy a potom teda vyskusat aj to s tou flaskou...

margaretka_
13. dec 2017

Moze to byt strajk. Je na to viac rad. Nam pomohlo dojcit vela v polospanku. Dojcit vzdy na poziadanie, stlacanie prsnikov a vzdy ked prejavil nepokoj, tak zmenit strany. Je to tazke ked kazde djcenie je preplakane, ale podarilo sa nam to zvladnut.

1988majka
13. dec 2017

@beepm vyzera to na strajk..niekedy moze byt dlhodoby aj niekolkomesacny. Flasu by som neskusala..ale ostatne rady super. Senovky a benediktu sa nemusis bat aspon na par sni na zvysenie toku niekedy postacia aj 1-2 tabletky +stlacanie prsnika zmena polohy a kojenie hlavne v noci a v polospanku.

1988majka
13. dec 2017

PS: senivka je vcelku bezne korenie..ked pozries na zlozenie niektorych koreninovych zmesi v obchode 🙂

beepm
autor
14. dec 2017

Cafce mrafce,

dakujem Vam krasne za Vase rady. Nieco vyskusame a pripadne Vam dam vediet. Senovku a benedikt nechcela brat partnerka, kvoli tomu co som pisal v na zaciatku, clovek sa aj pohneva obcas, ze je taka tvrdohlava, no ale 🙂...

Kazdopadne dakujeme! 🙂

luba41
14. dec 2017

používate cumel, flašu, dieťa spí s matkou, dojčí sa aj v noci?

linda8877
14. dec 2017

Skúste pred dojčením trošku odsať, zmeniť polohu a dajte si skontrolovať uzdičku pod jazykom môže sa drobcovi zle ťahať aj keď sa vie prisat nám ju prestrihli a bolo po probléme a už kojime 10 mesiacov🙂

luba41
14. dec 2017

a ked nefunguje dojčenie na 100% a sú problemy, tak príkrmy s najväčšou pravdepodobnostou dojčenie ešte viac skomplikujú