Vplyv mliečka na spánok

barcaja
3. sep 2013

Ahojte žienky, naša princezná má síce skoro len 2 týždne no spánok máme kadejaký. Cez deň v pohode prespí aj 2-3 hodky bez mrnčania, no v noci...katastrofa, sme hore aj každú hodinku. Vraj si dieťa ešte hľadá režim a zatiaľ by som sa jej mala prispôsobiť, no cez deň si ja veľa nepospím. Myslíte, že keby jej večer dám UM tak bude spať lepšie? Len jednu dávku potom už by šla na cicku keď by sa zobudila! Žeby to bolo lepšie aj pre malú aj pre nás, alebo fakt len vyčkať s tým režimom?

sense
3. sep 2013

pokial mas dost materskeho mlieka UM nedavaj, Um ti nezaruci ze ti bude v noci lepsie spat....je malinka a nerozpoznava den a noc, musis sa len naucit si ist lahnut ked spi ona, domacnost moze ist bokom., my sme zial boli nuteni byt na UM (dodnes si to vycitam), a tiez spala kadejako - pravidelne sa budila o polstvrtej a bola aj dve hodiny hore, a cez den sa tiez nestavalo zeby spala 2-3dni v kuse....upravilo sa to az casom.

jaaty
3. sep 2013

@barcaja ahoj ona je skutočne ešte veľmi maličká a na tvojom mieste by som určite neriešila UM. Nám sa osvedčilo oddeliť denný spánok od nočného- cez deň spala vonku v kočíku alebo pri mne na sedačke v obývačke alebo v lehátku. Ak v postieľke tak pri svetle, zapnutej hudbe- samozrejme po tíšku alebo zapnutom televízore. V noci v postieľke - zastrené žalúzie, ticho, atď.... Tiež pred večerným spaním nezabúdať na rituály- napr. kúpanie, večera.... vždy v rovnakom čase bez ohľadu na okolnosti. Nám sa dodržiavania režimu skutočne osvedčilo 😉 a od včera je z Hanky prváčka, ktorá stále chodí spávať v rovnakom čase a hlavne vďaka tomu nemáme problém s ranným vstávaním do školy

magic08
3. sep 2013

UM dietatu spanok nezlpsi, skor to moze zhorsit, lebo ho z mliecka moze boliet brusko. Jednoducho je to tak, asi ma otoceny rezim, to som malal pri starsej dcerke, do 3 mesiacov som nevedela co je to v noci spat, potom sa to zacalo zlesovat, noc prespala az v 20 mes. Takze kasli na domacnost a poriadok, ked spi dieta lahni si k nemu aj ty... Ja mam odskusane ze aj spim pri malom a ma cicku oi ruke, tak pospi dlhsie a ja si tiez oddychnem... A ked mame nahodou zlu noc, tak sa to da zvladnut lepsie ak nie som na smrt unavena

vulka
3. sep 2013

@barcaja Nechem Ťa sklamať, ale určite nebude spať lepšie. To si len my maminky myslíme, že bude.

nicky07
3. sep 2013

ahoj. no my sme už o niečo väčší no problém so spánkom máme stále. kojíme sa aj 6x za noc od narodenia. bolo obdobie ked sme museli prejsť na UM lebo som mala horúčky a o mliečko som prišla, pil nutrilon ale nejaká pozitívna zmena v spánku - žiadna. Našťastie sa mliečko vrátilo po chorobe a tak sa kojíme aj ďalej. tak som si vravela že sa to zlepši ked budeme večer môcť nejakú kašičku, skúsili sme ani to nepomohlo. neskôr večer prešiel na chlebík alebo varenú stravu, polievky, kaše, pudingy a výsledok žiaden. Dnes máme už rok a stále v noci vstáva 5-6x. Spí so mnou v posteli lebo to vstávanie k postiekle by bolo dosť vyčerpávajúce. už mi ostáva len veriť že z toho vyrastie a raz sa konečne vyspím aj ja. Tvoja princezná je ešte malinká, ešte mán právo na to aby bola v noci hore často. Ešte ju budí hlad a potreba cítiť pri sebe maminku. tak si to užívaj. Na domácnosť sa vykašli, kto má chuť prísť na prehliadku bytu a dokonalého poriadku tak nech sedí doma. Držím palce nech sa čim skôr naučíte správnemu režimu.

barcaja
autor
3. sep 2013

Baby byt ani neriešim...varia svokrovci alebo mamina dačo ukuchtí a donesie...zatiaľ :D :D premýšľala som aj nad tým dať ju ku nám do posteli ale nechcem ju na to naučiť....a ani debatiť v noci a na rukách sa nosiť!!! Proste prebaliť ak treba, napapať sa a spinkať. Myslím že obrátený režim nemáme lebo cez deň spinká v kolíske v obývačke kde je zapnutá telka ruch normalne vrava a cez noc ticho v postielke vedľa mňa. 🙂 Snažím sa nejak nájsť hodiny presné že kedy do postielky sa ukladáme aby vedela rozdiel no ked zaspí o hodinku skôr tak ju budiť nechcem, vraj ani nemám. Ráno keď sa o tej pol 7 preberie tka už nezaspí a to kludne aj do 9 vydrží okáliť na nás 🙂 Mňa cítiť to hej...skôr otecka 🙂 Takže určite nepremýšľať nad UM...

minqea
6. sep 2013

@barcaja ahoj, my mame 7 tyzdnove babatko a zaciatky boli tiez narocne. mlieko sa mi spustalo dlhsie a tak mailcka bola aj na um (vzdy po prsiach). Ak mas ale mliecko, nedavaj UM, postupne sa jej rezim upravi. Je este naozaj malicka. Babatka vraj zacinaju rozlisovat den noc az v druhom mesiaci. Ja teraz napr. riesim to (teda zamyslam sa), ci si mam vecer odsat mlieko, kedze mala od posledneho papania si dokaze nepytat jest cca 5-6 hodin. Po papani nezaspi sice hned, takze spinka 4-5 hodin, ale to mliecko v prsnikoch..hmm, neviem co s nim, lebo zasa nechcem odsat ak sa zobudi -aby bolo v prsnikoch no ale ked sa nezobudi, ci to nemoze viest k zhorseniu tvorby mlieka (?) Cez den papa cca kazde 2-3 hodiny. Ked je to menej casto, zda sa mi unavenejsia lebo horsie spi, takze sa snazime a ona si zatial pyta (asi az prilis🙂)

barcaja
autor
6. sep 2013

@minqea musím si poklopať nám sa to lepší už.... Teraz sme tak dobre spali po 2 noci, musím si poklopať 🙂 a mliečka sa nám tvorí až až poslednej dobe, priateľ si robí srandu že si otvoríme mliekareň :D S odsávaním nejak skúsenosti nemám, robila som to raz a pred kúpaním malej a po kúpaní sa nacucla a mala mliečka dosť takže netuším!

janka585
19. sep 2013

My sme na UM od 3 týždna a so spaním je to to isté ako pri kojení. A UM by som nedávala už len kvôli bolestiam bruška. Vtedy ešte len začali a sú do dnes. Takže radšej by som to neriskovala, keby som fakt nemusela!!