Ahojte baby . Cvicite alebo cvicili ste s vasim dietatom Vojtovu metodu? My mame momentalne druhy cvik..prvy zvladal drobec super ( ma 8, mesiacov) no ako sme zacali s druhym..ten prvy prestal robit :D ..neviem ci strajkuje.. neplace mi pritom ale proste zdvihne nozky dohora a koniec nezaujem usmieva sa blaboce si ..a nic 😅
@radka279 my mame tiez len mierne oslabene krcne svalstvo ;) takze ja myslim..ze aj bez rehabky by to prislo same ale tak .. akto ma pomoct tak preco nie ;) podlamna to nieje ziadne mucenie 🙂 ..ako niektore maminy pisu ;) len neviem teda ..preco zrazu prestal ked predtym mu to slo super 🙂 ..
@slamka555 ahoj môžem sa spýtať čo konkrétne cvičíte? Ja mam polročné babo a tiež ma oslabené krčné svalstvo,naša Dr nejako nerieši,že keď pasie koníky mám mu prechádzať okolo chrbtice. Zatiaľ nevidím pokrok,Dakujem za radu
@nani89 fuu ani nestraste 🙂 .. uz druhy sa mi zdal taky no .. :/ ale zas prinom len chvilocku poplakal a potom uz nie .. 🙂 a mozemsa spytat ako to je ? Viem ze tych cvikov je 12 a cvicime zatial teda 2 a to nam budu pribudat ktym dvom stsle dalsie ? Teda potom budeme cvicit 5,6,7....12 cvikov denne ? :O ..to sa mi zda strasne mooc :/ .. ale maly uz robi pokroky ;) vcera sa zacal davat na kolienko takze ja myslim ze uz sa to rozbieha ;)
@danjeliiik Ahoj zozaciatku aj nam kazal len jemne masirovat ale ked na dalsej poradni sa mu to zas nezdalo..tak vravel ze nas vypise na rehabku ;) tam vam ukaze fyzioterapeut cviky Vojtovu metodu ( stlacanie urcitych bodov na tele babatka , aby sa mu aktivovali tie svaly ,ktore este nezapaaja ;) no a plus ktomu nam ukazala cviky na fitlopte a ako prekotulat babo zo strany na stranu.. ;) ono ta Vojtova metoda vyzera tak krkolomne a rodicov to stresuje ked miminka prirom placu..ale nasa fyzioterapeutka je straaasne mila aj ku detom takze moj maly prinej ma skoro vzdy usmevik na tvari ;) vraj to deti vobec neboli len sa citia nekomfortne ked ich cca 1-2 minutky drzite v nejakej polohe 🙂 .. ale vela ludi si tuto metodu chvali aj mam slubili ,zebponej uz maly bude stvornozkovat a sedkat ;) na youtube najdete cviky ;) ale lepsie je to riesit osobne so skusenym fyzioterapeutom ;)
@radka279 Vcera sme boli na zopakovanie druheho cviku a ked som sa sestricky pytala ci ich bude 12tak sa smiala ze coo? Niee ze odkial to mam ze az 12 ze su len 3 :D ;) tak ano mate pravdu neviem kde som to teda pochytela ze az 12 :D 🙂 .. presne ako pisete ze vzdy budeme len tak 2 cvicit a obmienat tie cviky ;)
ja som cvičila so synom a mne to rehabilitačná sestra okomentovala tak, že vždy je on o krok predo mnou 😉 A na ďalšej hodine mi ukázala ako ho "dobehnúť", len ten malý výmyselník aj tak zase niečo iné na mňa vymyslel 😅 Ale našťastie sme nemali ťažkú diagnózu (skrátený krčný sval) a veľmi rýchlo napredoval.