Voda medzi kŕmeniami?

ivka2112
10. jún 2019

Ahojte baby, prosim o radu: ja nasho maleho nekojim, ale mu odsavam mliecko a davam cez flasu. Papame tak, ze vacsinou ma 6 krmeni za den a z toho vacsinou 5/6 (nieked 4/6) materske mliecko a 1/6 (niekedy 2/6) umele. Jeme kazde 3 alebo 4 hodiny. Moja otazka znie, ze ked je vonku 30’stupnov, mam podla vas dat malemu medzi krmeniami aj trosku vodicky? Lebo mi to pride dlhy rozostup medzi krmeniami a aj maly si pyta niekedy teraz po dvoch hodinach a je placlivy. Moze byt smadny podla mna. Myslite ze ta voda je ok? A ak ano, tak kolko? dakujem velmi pekne.

evittam
10. jún 2019

@ivka2112 Samozrejme,ze je to ok. Ja som dávala vodu alebo caj aj plne dojcenemu synovi.

pribinak
10. jún 2019

Jasne, veď su horúčavy. Ja som tiež dávala, lyžičkou, vypil asi 10 lyžičiek

zuzkaz91
10. jún 2019

@ivka2112 ja keď som dala malej vodu tak potom dostala strašne kŕče že už radšej nedávam.

sapetka
10. jún 2019

@ivka2112 dieta na umelom mlieku by malo mat vodu bez obladu na obdobie a v lete obzvlast..

dzulli1980
10. jún 2019

Samozrejme treba ... buď vodičku, my sme dávali aj detské čajíky od HIPP - harmančekový, feniklový.
@ivka2112

tatinka
10. jún 2019

@ivka2112 ahoj,vodicku mu ponuknut mozes,daj do flasky,babatko si potiahne kolko potrebuje,nas je na um takmer od narodenia ,mliecka som mala malicko,vodu moc nechcel,vacsinou vobec,teraz ako je teplo tak si da aj vodicku,rozostup medzi mlieckom a vodou by podla lekarky mal byt cca 60-90minut,ale ja nedodrziavam az taky dlhy cas,ked ma mliecko vodicku mu ponuknem cca po 40 minutach pokial sme vonku a je teplo,niekedy po hodine,dnu v dome vodu nechce,dodrziavam jedine to,ze vodu mu nikdy nedavam kratko mlieku lebo ho to prezenie

fabrika
10. jún 2019

@ivka2112 jasné vodičku mu kludne dávaj, to je v pohode 🙂

rainbow82
10. jún 2019

Jasné ja som dávala od 3 mesiaca vodu malej medzi krmeniami.Uz máme 1,5 roka a bez vody ani nevydrží.Stale si ju pyta.Treba deti učiť od malička 👍

kristinka109
11. jún 2019

Mala má 9 mesiacov, kojim ju tak 6-8 krát za deň (z toho v noci 2x).. a okrem toho jej vždy ráno spravím detský čajík do srkálky tak 180 ml a pije si to celý deň. Niekedy to vypije celé ale väčšinou tak polovicu. Keď nie čajík tak dám vodu Lucku 😊

ivka2112
autor
11. jún 2019

@kristinka109 myslis ze mozem, aj ked ma maly len tri mesiace? Ked ja mu davam materske mliecko vylucne z flase, cca kazde 3-4 hodky, teda nekojim na poziadanie, a v 30stupnovych horucavach mi to pride taky dlhy prestoj bez pitia. Dakujem🙂

kristinka109
11. jún 2019

@ivka2112
Myslím že čajík môžeš. Kúp taký čo na svoj vek môže. Keď jej medzitým dáš čajík po lyžiciach nemôže to vadiť. Ale ak chcete poinformuj sa u pediatra co a kolko- istota 🙂