Vitamíny pre deti na podporu imunity. Čo sa vám osvedčilo?

hviezdicka2409
10. sep 2019

Ahojte mamicky kedze sa blizi zimnne obdobie prosim poradte co davate vasim drobcom na imunitu?(moja ma 18m) Aby neboli chory? Vitamin c?? Pripadne poradte konkretnu znacku ak mate mozte aj foto?? A ak davate kvapky davate ich do mliecka vecer?? Dakujem

sapetka
10. sep 2019

@hviezdicka2409 aj vit D ked ma len 18m,ja davam vit C, probiotika a colostrum, predtym som davala imunoglukan, plus cerstve stavy a zeleninu na obed.No virusu zo skolky sme sa nevyhli. 😏ale budem to brat ako uspech ked sa to neskomplikuje

ink
10. sep 2019

Ja by som u takto malých detí niečo špeciálne neriešila. Strava je základ, ešte ti nechodí do škôlky, tam to bude chytať jedna radosť, dovtedy nech si buduje imunitu aj tým občasným soplom kým ste doma. Naj vitamín C je v kyslej kapuste, tá mu chutí? Spravíš haluštičky s kyslou kapustou, lyžička smotany a je. Ak je skôr na sladké, tak opláchnuť kapustu a dať pokrájanú k nastrúhanému jablku (u nás prešla len prvá verzia). Jablĺčka, čučoriedky a ideš.

dominika7990
10. sep 2019

Dávam cebion kvapky. Podľa novej krabicky sú už od 3r ( mám dva a pol ročnú a predtým tam bolo normálne aj pre dojčatá ) ale maly 5m bol teraz prechladnuty a dve dr a aj v lekárni mi odporučili ho dávať normálne aj jemu. Že zloženie sa vraj nezmenilo.

ketty251
10. sep 2019

Cebion kvapky.

ink
10. sep 2019

baby, ja som čítala, že cebion nie sú moc dobré. ale nech netliacham, idem to pohľadať.

ketty251
10. sep 2019

@ink hej? No síce ja som dávala len raz keď bol dlho chorý (vtedy 3tyzdne). Ale zas mi to odporúčala v lekárni. Ak je tak, už potom nekúpim. Ja sa snažím radšej v strave nahradiť. Ale vtedy to už nestacilo🤷🏼‍♀️.

ink
10. sep 2019

no aj mne odporúčali v lekárni, dávala som a bez účinku. našla som toto k tomu od českej farmaceutky : Cebion je normální syntetický vit C, je jedno,zda je v prášku, nebo kapkách, pořád je to prostě synteticky izolovaný ascorbát, který prošel chemizací, pro tělo k ničemu. Není to to samé, jako vit C .

Takže bez účinku, niektoré deti sa po ňom vysypali okolo pusinky. A ešte jedna vec, čo som sa teraz dočítala, že sa nemá dávať Céčko na noc, lebo nabudí dieťa a zhorší spánok 🙂

ale v DMke majú taký sypaný prášok vitamín C. To poznáte?
https://www.mojadm.sk/mivolis-vitamin-c-prasok-...

a asi naj je Rakytník. Buď čerstvé bobule, alebo tiež v DM ako šťava :
https://www.mojadm.sk/search/1016010.html?type=...

ketty251
10. sep 2019

@ink ja dávam Rakytník čaj.😊 kuknem ten prášok pre istotu. 😘

janinah
10. sep 2019

Farmabiznis musí mať z dnešných mamičiek ohromnú radosť,predáva sa,zarába sa,reklama fičí.....to ozaj je nutné zdravým deťom dávať chémiu? prečo? nie je lepšie dávať poriadnu kvalitnú stravu /jasné,ked šupnem tabletku,tak sa nemusím zdržiavať vylisovaním jablkovej šťavy z jablk z dedinskej záhrady,aj tie musím najprv pozháňať,ak nemám babku na dedine/,nie je lepšie podporovať a budovať prirodzenú imunitu dieťaťa s vedomím,že aj toto má svoj čas,/imunita sa buduje do 6.rokov /a že aj dáka choroba patrí do toho cyklu? kto dnes vezme dieťa vonku do dažďa?málokto,však potom bude treba to blato prať, kto dnes sprchuje dieťa vlažnou až studenejšou vodou/postupne samozrejme a nie polročné/....je to vaše dieťa a dá sa tak i onak,niekedy zamestnané matky nestíhajú,nevládzu,len možno treba si určiť inak priority....

bzuco86
10. sep 2019

@janinah musim povedat ze skvely komentar.nic trefnejsie som uz davno necitala

katarinak18
13. sep 2019

@hviezdicka2409 mala ma 19 mesiacov a syn 5 rokov a davam iba Dcko a colostrum. Colostrum je najlepsie na imunitu. Kludne napisem viac do Ip

marty_4
21. okt 2019

@ink o tomto som po pravde este nepocula, ja davam cebion uz dlhsiu dobu a to vsetkym trom nasim deturencom 🙂 a vsetko v poriadku, deti su zdrave, nemali nejake problemy a ja sa z toho tesim asi viac ako oni, ale jasne, kazda mame moznost co svojim detom dame alebo nedame 🙂 ja som spozorovala akurat to, ze toto cecko im prospieva, tak preco by som to menila :-ň