Ahojte chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti. Malá bude mať 6 týždňov a veľmi zle reaguje na podanie akejkoľvek formy D vitamínu počnúc Vigantolom cez Baby D Jamieson, Tereziu atď. Viem, že vo viacerých krajinách sa bežne podáve rybý olej, dokonca v Nórsku ho bežne konzumujú nielen novorodenci ale aj tehotné ženy. U nás je povolený od 1 roka. Tak neviem čo robiť. Malá je len na umelom mlieku, ktoré má v zložení D vitamín. Ďakujem za každú infomáciu. V
Prostredný syn to isté.. dávala som rybí olej ,pediater povedal ,ze tým pádom netreba vitamín D...dnes majú 15 a 8 rokov stále im dávam rybí olej
Sú aj rybie oleje čo sa môžu skôr, napr Rosita je od 4m.
@bejbypd Odkedy mu bol podávaný a v akom množstve?
@veronica2023 mali sme obdobny problem jedine co zniesla a fungovalo swanson kvapky D v olivovom oleji.
Nam lekarka odporucala DeVit - je velmi dobry, babo ho prijima v pohode. Len je kus drahsi.
@veronica2023 ak je problém vo forme podávania, odporúčam devit, má dávkovač - niečo ako pumpička, ktorý som malému pred mliekom dala do úst, stisla - kvapka ostala v ústach a zapil klasicky mliekom. Tiež ostatné dvitaminy odmietal. S týmto jediným nemal problém.
Keď nechce Vigantol, pochybujem, že bude jesť hnusný rybí olej. Ja som dávala Vigantol na jazýček a zapila to hneď mliekom, alebo na lyžičku s mliekom jednu-dve kvapky. Okrem toho by som 6 týždňovému dieťatu nezaťažovala tráviaci trakt žiadnym olejom.