Ahojte,
mate niekto vymalovanu detsku izbu viac ako jednou farbou?
Planujeme pre nasho 2 rocneho jeho prvu detsku izbu a mam viacero farieb, ktore by som mu dopriala.
Laka ma modra s kuriatkovou zltou (pripadne s prirodnou hnedou) - napriklad na stenu, kde bude postel, aby som mohla pouzit hviezdickove obliecky a pripadne nakreslit na stenu mesiacik a hviezdy...
Dalej su to take jesenne odtiene medzi hnedou a oranzovou, mozno trosku takej kludnej cervenej, farba opadaneho listia...
Myslite, ze by sa tieto farby dali zladit v jednej izbe?
Nabytok bude biely - velka satnikova skrina + stolik so suflikmi, to sme podedili a na novy mat aj tak nebudeme, takze sa snazime nieco utulne ale aj funkcne skombinovat. No a postel bude poschodova, predbezne asi cierna kovova. Ako odkladaci priestor pre hracky planujem usit take tie vreckare na postielku - vo vacsom vydani a budu na srobikoch visiet na stene cca do 1m vysky. Koberec zatial nemame, dokupili by sme nieco aby to ladilo.
Dava to zmysel? Co si o tom myslite?
Akekolvek navrhy a odporucania su vitane. Dakujem.
@babatkoling nasa izba: do Lka dve steny tmavo modra,do Lka dalsie dve steny zlta bananova. zavesy zelene travove. doplnky ako boxy na hracky, koberceky (nemame jeden ale viacero malych takych guliciek-ulozila som to akoby chodnik) atd. su v tych istych farbach-zelena,modra,zlta a plus oranzova a tmavo ruzova. ale mame dievca. niekto si povie boze tolko farieb..ale je to naaaadherneeee a utulne. pre dieta v tomto veku ako stvorene 🙂 takze kludne chod do farieb...
mala este v izbe nespi ale ak bude,cca za pol roka-rok, presne ako ty na tu stenu modru chcem postel a bud hviezdy svietiace alebo nejaku peknu tapetu...nabytok mame jelšu ale to je len tak poskladane z toho co sme mali,no hodi sa to farebne..potom budem volit nieco ine,ale este neviem co. hihi
my mame takto 🙂
@babatkoling - my máme 3 steny žlté a 1 stenu (tá, kde je okno) bledomodrú 😉 Inak, tá žltá úžasne rozjasní miestnosť + opticky zväčší. Aj keď je zamračené, zdá sa, že svieti slnko 🙂 Nábytok a podlahu buk. Doplnky prevažne žlté, ale keďže izbička je dcérkina, tak aj ružové 🙂 Dcérka ako malička "fičala" na Mackovi Pooh, tak aj záclonu má takú, aj obrazy na stenách, van a nejaké doplnky. Izbičku zdedí ale synček (dcérka dostane väčšiu), tak uvidíme, či ostane farebná kombinácia alebo budeme meniť niečo 🙂
Ahoj, my máme v každej izbe použitých 5 farieb... zbožňujem farby... V detskej pre dcéru a syna máme
3 odtiene zelenej a na to nadväzujú 2 odtiene modrej... našla som len ako-takú foto pre predstavu. Máme tak vymaľované všetky steny a nábytok nám to scelil... Ale napríklad, čo sme maľovali so sestrou sa mi páči tiež. Dávali sme neskutočne sýtu žltú farbu a do toho sa dal robiť tmavohnedý nábytok. Izbu sme robili univerzálnu, keďže sme ešte nevedeli, čo to bude, či dievčatko, alebo chlapček. Iba jednu stenu sme nechali bielu a tam sme voľnou rukou nakreslili žirafy, medzi ktoré išla komoda... pre predstavu foto... máš toľko možností... odporúčam si vziať vzorky kvalitnej farby a špekulovať 🙂 P.s.: my sme použili vodeodolné a oderuodolné... takže packy sú hneď preč s jednou handričkou, neblednú a detská izba je krásna už 5 rokov 🙂
@babatkoling kúsoček z detskej našich drobcov...
máte to veľmi pekné 🙂 ... a dvojfarebnú izbu určite odporúčam .. my máme detskú izbu vymaľovanu na oranžovo a dve steny na slabo zeleno a je to úplne super .. najbližšie kde budeme maľovať tak aj spálňa a obývačka pôjde na dvojfarebno :D http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/
@babatkoling z tej poschodovej ti nespadne?
Ja by som moc farby neprekombinovala už radšej v detskej, nanajvýš jednu farbu kontrastnú, ostatný nábytok neutrálny, ale tak každému sa to páči inak.
@magda15 presne tak, ked tak tak ozivit detom izbicku takto s farebnou stenou a podobne ale kvalitny nabytok je zaklad.
tyrkysovo sivo bielu mame
skus skupinu detska izba🙂