Ako riešite vetranie v izbe v noci pri malom bábätku?
Naše má 2 týždne, spí vo svojej postielke vedla našej postele. Doteraz sme boli zvyknutý mať v noci otvorené okno alebo minimálne aspoň ventilačku v takomto teple. Teraz sa ale bojím nechať celú noc ventilačku otvorenú aby mu neostalo chladno. Robíme to tak, že pri kojení ked je bábätko na mne tak vetráme ale aj tak do dalšieho kojenia je potom v izbe dusno a zlý vzduch.
Normalne vetracku alebo otvorit okno v inej miestnosti.
Normálne tu vetrovku otvor, veď vlhký nočný vzduch je tak zdravý
Normálne otvor okno, dieťa predpokladám spí na druhej strane dobre oblečené, nemá sa mu čo stať. A v chladnejšej izbe sa spí lepšie každému.
V noci je idealna teplota 18 stupnov, pri tak malom babatku okolo 20. Myslim, ze vam v izbe teplota nizsie neklesne. Mne sa syn narodil v juli a teda balkon nonstop otvoreny, v izbe 29 stupnov.
Neviem si predstaviť teraz v lete spať so zatvoreným oknom. Normálne otvor vetračku a na dieťa použi prikryvku.
Kľudne otvor vetracku, veď bábätko spi v zavinovačke, ulitke, alebo oblečené, hádam nie pod oknom len v plienke 🙂
Prikrývku by som nedávala, kvôli bezpečnosti
Keď bolo v noci viac ako 18 vetrali sme otvoreným oknom celu noc
Babo do zavinovacky len lahku capicku kvoli uskam a okno kludne otvorte
Pokojne môžeš teraz nechať otvorené okno dokorán celú noc, optimálna teplota na spanie je 18 - 20 Stupňov
Bábätku sa nič nestane, bude spokojne spinkať
Alebo skus, ci vase okna nemaju mikrovetranie. Niektore to maju.
Narodil sa mi v máji a mame od začiatku otvorene okno. Možno raz alebo dva krát som nad ranom privrela keď bola chladná noc v tom máji a on bol ešte novorodenec
Keď ma adekvátne oblečenie nie problém, jediná zásada aby nebolo bábätko v prievane
Máme otvorené okno celoročne celú noc. Úplne bez problémov.
Pamatam si aka som bola prekvapena, ked som si isla po dcerku na novorodenecke oddelenie. Bolo to v zime, myslela som ze tam bude teplo, vykurene kvoli babatkam a prave naopak, bolo tam dost sviezo, okna pootvarane 🙂 neboj pokial nan priamo nefuka je to v pohode. Ak by si mala pocit ze mu je zima, tak teplejsie oblecies. Horsie by bolo keby ste mali v spalni horuco, to by sa mu zle spinkalo
teraz v lete určite nebude z vetračky chladno, veď bábätko nespí hádam vyzlečené do naha.