Ahojte, veríte na zarieknutie?? Mame s tym problemy...ake mate vy skusenosti??
aj ja verim preto nosim uz cerveny naramok.... 🙂
neveriiiiiim 😀
neverim, je to blbost, ale zalezi na tom, v co veris... mozno ti tento clanocek napovie viac... http://www.katolickenoviny.sk/37-2012-o-cerveny...
Taky neverim.
verím že sa to stáva- že niekto niekoho može zarieknuť ... ale verím hlavne v to, že človeku, ktorý je pod Božou ochranou sa nemože stať nič aj ked sa ho budú všemožne snažiť urieknuť ... (Elias Vella- maltský exorcista v svojej knihe Ježiš, moj uzdravovateľ spomína, ako ho rozni satanisti zaklínali, aby umrel dovtedy a dovtedy, posielali mu o tom vyhražne listy, služili proti nemu satanske omše ... ale na ich velke počudovanie sa nestalo nič 😀 dokonca spomína ako sa jeden z tych satanistov nakoniec obrátil k Bohu, ked videl že zaklinanie nefunguje a že Boh je mocnejší 🙂 ).... Dobrá študijná literatúra je aj Derek Prince: Požehnanie alebo kliatba?
samozrejme ze neverim... verim v Boha a taketo veci v mojom zivote nemaju miesto a ani ma netrapia 😉
neverim v to, lebo verim Bohu 🙂
@lubaska pre mna a moju rodinu je to najlepsia ochrana!!! ved poznas "Lebo ja poznam umysly ktore mam s vami smerujuce k blahu nie k nestastiu dat vam buducnost a nadej" alebo "Len proti Hospodinovi sa nebúrte, a vy sa nebojte ľudu tej zeme, odišla od nich ich ochrana, ale s nami je Hospodin. Nebojte sa ich!
Neverím! Verím v Boha a jeho moc. Viackrát som pocítila Božiu pomoc a ochranu. A priznám sa, keby som verila na takéto babské reči, mala by som pocit, že ho zrádzam.
Rozčuľujú ma ľudia, ktorí druhých obviňujú z urieknutia. To by som musela ľuďom zakazovať pozerať mi na malého... ja som na neho hrdá, ja ho rada ukážem iným.
@janka3a ahoj, mám s tým velké skúsenosti, moja malá bola skoro každý deń zarieknutá,len na ňu niekto pozrel, tak pohroma, vytierala som jej očká plienkou aj vyplúvala som je očká, ale najlepšie zaberal čistec, urobila som z neho čaj a vytierala jej s ním tváričku hlavne oči a pomáhalo každý krát a po určitom čase jej to prešlo, ani neviem kedy a prestalo to a naopak zase drobec s tým nemá žiadne problémy klop klop, myslím že to mávajú častejšie dievčatá, skús naozaj ten čistec
ja v to verim a verim aj v boha 🙂 par krat som uz bola urieknuta
to ze sa tu ohanate vierou a sami uznavate pohanske sviatky ktore tu boli skor ako nasa viera
a to nehovorim o ,,novodobych sviatkoch,, ktore s krestanstvom nemaju nic spolocne
Nie a v zivote by mi nenapadlo pripisovat niecomu tak stredovekemu akykolvek stav - fyzicky alebo psychicky mojich deti - a cuduj sa svete nikdy neboli urieknute - ze sa spravali a spravaju ako odtrhnute z retaze, ze su chore, ze ich obcas boli brusko dokonca aj zvracaju - ano to sa im stava ale v zivote by som to nepripisovala takymto bachorkam - na svete je kopec inch problemov aby som sa zatazovala este aj tymto ☹ 🙄
ja verim na urieknutie,samozrejme len kvoli tomu ze mam s tym skusenost---a vy co neverite budte radi ze s tym skusenost nemate a zelam vam aby ste ani nikdy nemali 😉 aby ste si nadalej mohli mysliet ze nieco take neexistuje...
ano ano ano.....
:((( zial...s a to deje......
@fra prepac ale troska nesuhlasim pretoze vacsinou sa uriekaju deti kvoly zavisty....
a ty pises ze : ale verím hlavne v to, že človeku, ktorý je pod Božou ochranou sa nemože stať nič aj ked sa ho budú
všemožne snažiť urieknuť ..
deti su pod bozou ochranou pretoze su nevinne .....
takze hmmm to nesedi 🙂)
cervene stuzky okolo ruky sa pouzivaju roky rokuce este skoro nikto na slovensku nepoznal kabalu !
a pouzivala sa bavlnka /nitka na vysivanie/ chodte na dedinu a kazda babka Vám povie nieco zo zvykov a ta veru nevie oc je to kabala 😀 ale vie co je to cervena šnorka
ja som na zarieknutie a podobne veci nikdy neverila, smiala som sa z toho a aj teraz to beriem s rezervou, ale mala som raz velmi zvlastny zazitok. bola som tehotna a boli sme na svadbe. vacsinu ludi, s ktorymi sme sedeli pri stole, som nepoznala. tak sme sedeli, odrazu som zdvihla zrak a zbadala som velmi neprijemny, ostry upreny pohlad na mna s prizmurenymi ocami, ako keby nahnevany 😔 ale tak ok, neriesila som to. lenze do minuty som citila, ze mi prichadza strasne zle, ani to neviem poriadne popisat, ako keby vsetko naraz, krutila sa mi hlava, bolo mi zle od zaludka, triasli sa mi ruky aj nohy, zle sa mi dychalo. prislo to velmi nahle a intenzivne. pritom v tehotenstve som nemala absolutne ziadne problemy, nevedela som, co je to nevolnost, unava, nebolo mi ani raz zle od zaludka, proste nic. isla som rychlo na wc, ze sa trochu osviezim, predycham, ale bolo mi este horsie, islo to strasne rychlo. nastastie to bolo v hoteli, jeden kamos tam mal izbu, tak sme rychlo isli tam, ale ledva som dosla, uz som mala cierne pred ocami...dlho som lezala, popijala vodu a pomaly, velmi pomaly mi bolo lepsie. ale ten pohlad, taky tvrdy, zly, upreny, som mala stale pred ocami a vtedy ma napadlo, ze to urcite bolo to "urieknutie", napriek tomu, ze dovtedy som si tukala po cele pri takychto reciach 🙂 bol to divny stav a divny zazitok 😒
.
@janka3a ahoj ja verim a sama s tym mam bohate skusenosti za cely moj zivot a vlecie sa to so mnou uz od maleho detstva. ale najnovsi a najhorsi zazitok je dva mesiace dozadu som mala dost nepriejmny zazitok... v jednej chvili mi bolo dobre vsetko okej smiala som sa a v dalsej chvili mi bolo zle,na vracanie, odpadnutie, zima mi bola, hlava ma bolela ze som na oci nevidela ako keby som tisic klincov mala v hlave....a len spat a spat - coz v mojom pripade to len zhorsi..nastastie sa to podarilo odrobit lebo som nebola schopna ani sa o maleho postarat a ani som poriadne nevnimala okolie. bola som rada ze som nestratila mlieko..maly ked je urieknuty je zly, pretiera si ocka a vsetko co spapa je pod minutou vonku. a mozem nosit aj milion cervenych snurrociek a nic nepomaha....
@magica78 presne, s tymi cervenymi stuzkami. Je to davny zvyk, nielen u nasich predkov, ale aj v inych kulturach, ktore povazovali cervenu farbu za ochrannu farbu pred zlom. a nemusela to byt len stuzka, stacila aj len cervena farba na obleceni pre deti.
k otazke: verim tomu, ze ak niekto niekomu praje zle alebo vysiela negativnu energiu a "prijemca" je oslabeny, tak mu to moze uskodit. Sama som to zazila, i na rodinnych blizkych, Na druhej strane verim aj tomu, ze ten kto vysiela "zlo", tak sa mu to aj v rovnakej, mozno aj vacsej miere vrati. Aby bolo vsetko v rovnovahe 🙂
tie ,čo píšete,že veríte v Boha,ale neveríte v urieknutie,porobenie- opýtajte sa kňazov na to,budete prekvapené odpoveďou...ja verím ,že existuje Boh a verím aj,že existuje urieknutie,zažila som,viem sa brániť a viem,že sú veci rozumom nevysvetliteľné
Neverim. Ale verim tomu, ze ked dieta neprestava plakat, tak zufala mamicka skusi vsetko, aj cary mary 😉 ...sama som k tomu nemala daleko 😝
@zeleny_cajik a este ked sa ti nan, predtym ako dieta zacalo vyvadzat, pozrela svokra tak mas urieknutie ako stvorene 😀 😀 zvlastne ja sa pohybujem uz viac nez 10r v prostredi kde nikto o urieknuti nehovori a neveri a nikto urieknuty este nebol
verim a mali sme skusenost