Ahojte maminky ,chcem sa popytat ci mate skusenosti s velmi zivym babatkom.mam 10 mesacneho syna ktory sa nezastavi ako je den dlhy.Nedokaze sa zahrat s hrackou viac ako minutu nedokaze obsediet ,takisto aj pri jedle ak chcem aby sa aspon trosku najedol vymenime minimalne 5 hraciek aby ho to trosku zaujalo.Ked vidim deti inych maminiek ako sa pekne hraju tak mi je niekedy az do placu.Mate niektora skusenost s podobnym babom? preslo to vo vyssom veku? dakujem
ja mam 2 takych synov...od malicka boli akcni a narocni, teraz amju 8,5r. a 3,5r. a nie nepreslo to, starsi sa sice s nastupom do skoly trosku skludnil, proste vie sa sustredit na ucenie napr. alebo dlhsie na hru, kreslenie,a le inak je to tornado , no maldsi je nezstavitelny......neviem, ci to niekedy prejde.....a tiez sa mi nozik otvara vo vrecku, ekd ine mamicky s mobilom v ruke cele dni a ani netusia, ako sa im dieta hra.....no, dufam,z e raz tu energiu spravne vyuziju...
Deti sa rodia s roznym levelom narocnosti a spravnym pristupom a vychovou sa daju o oevel az level a pol posunut (a opacne) nacitaj si montessori skus konzultovat s neurologom fyzioterapeutom specialnym pedagogom skus mudrehranie.sk
Áno mám takú dceru. Už má 3roky. Vo škôlke je najväčší huncut a postrach 😂 zvykli sme si. Naopak je veľmi vnímavé a šikovná a najšikovnejší z triedy. Tým že sme sa jej museli hneď on narodenia nonstop venovať ovláda veci čo iné deti nie
@adrika1000 áno, dcéra bola veľmi ziva a vo vyššom veku to síce neprešlo, ale dokázali sme tu energiu usmerniť a využiť v prospech dieťaťa. Dnes má skoro 17, aktívna je stále, ale už aj obsedieť vie.
Aj ja mam druheho takeho, vzdy ma na ihrisku vsetci lutovali,co stvaral, ale my sme boli stastni,ze vsetko zvlada,sikovni, kazdy sport mu ide. Najviac som sa desila,ako obsedi v skole a cuduj sa svete, v pohode.
Nie, nepreslo. Mam doma dve taketo stihacky. Treba sa prestat lutovat. Su zdrave a to je jedine dolezite.
@adrika1000 Neporovnavaj s inymi detmi, to je jedine, co ti viem poradit. Kazde dieta je ine, Boh vie, ze to viem velmi dobre, sama mam 3. Temperament a povaha je nieco, co sa neda zmenit. Vymenite 5 hraciek pocas obeda? No a co, bud rada, ze je co tam po tom, ze s hrackami. Rozumiem, ze si unavena a vycerpana, ale s tym sa treba naucit zit. Mne su skor cudne deti, ktore sposobne sedia a jedia, pripadne ktore v 8 mesiacoch pozeraju rozpravky v telke. 🙂
Inak treba potom najst aktivity, ktore mu sedia - ihrisko, les, luka, stavenisko, kopa strku, spina, mlaky... Oblecies ho do gumenych gati a gumenej bundy a nechaj ho skakat po mlake. Mne sa velmi osvedcil sposob - kym to nie je nebeznecne, nech si robi. Aj zive decka potrebuju skumat svet. Nemozno im vsetko zakazovat a stale ich usmernovat. Vsetky moje deti jedli piesok, hrali sa v blate, skumali kazde stavenisko v okoli, nazbierali tony dazdoviek, konarov, hliny, travy a spiny. Netvrdim, ze mu vsetko zakazujes, ja len, ze aj pre teba bude jednoduchsie, ak sa prestanes stresovat tym, ze sa ho snazis zmenit a skor budes plavat s nim.
A samozrejme je rozdiel nechat dieta objavovat svet a je rozdiel nechat si dieta robit co chce. Ale na to si sa nepytala, tak si svoje rady necham pre seba 🙂
Drzim palce a uzivaj si, ze mas zdrave dieta.
vies, toto ja pocuvam casto, mam tri zive deti a ked niekoho stretnem prave v ich kludnej chvili ..
niekto vidi ze moje deti idu poslusne pri mne a uz pocujem ake su kludne, ze su pri mne a neutekaju.. ale nevidel ich 20h v dni ked utekali a skalali, nepocuvali (to je len priklad) niekto vidi mojho maleho spat v kociku a uz pocuvam ake kludne dieta mam, ale uz nevidi ze kazdu prechadzku ho nahanam bez kocika lebo ho neznasa a ze reve lebo neviem preco..
alebo svagrina mi minule povedala ako mi zavidi, ze mam kludneho najmladsieho, lebo ho videla po 2m na rukach mojho muza, asi na 5minut, ale uz nevidela, ze par minut pred tym som ho nahanala pookoli lebo nechcel chodit vedla mna..
toto vsetko pisem len pre tu tvoju vetu ako ti je do placu ked vidis ine deti a ich mamy.. nevidis ich cele dni, vidis len okamziky a take okamziky, ked ti maly sedi aj s 5timi hrackami za stolom su aj u vas 😉 neporovnavaj sa s ostatnymi, podla mna je uplne normalne v tomto veku, ze deti nesedia, jedia iba zaujate, pendluju kam sa da a mamy nesedia na zadku..
teda urcite su aj deti ktore kludne sedia, ja ale take ziadne nepoznam, je super ked su zive a zdrave.. my si uz len musime najst nejaku zdravu formu dobitia energie a uzivat si deti..
maminy dakujem😉my sa trapime aj s papanim a spanim lebo mame aj problem s bruskom ale ano je to tornado ako sa povie😉ale ako citam tak nie som sama stakymto sidlom ,este raz dakujem
uf to poznam mam taku dcerku je velmi sikovna ale aj strasne akcna ako nahle sa naucila chodit len beha a skace a ukecane baba to je. Pusu zavrie az ked zaspinka. Co chvila bude mat 4 ma neskutocny hudobny sluch vie zahrat cast niektorych piesni na varhanoch deckych nikto ju to neucil tancuje ze by clovek odpadol. Je jej plny byt ale aj ked je to niekedy narocne som rada ze je take zive striebro. Lepsie ako keby mala sediet ako 5 penazi. Milujem ju nikdy sa snou nenudim. Takze casom dieta vyrastie a bude super hlavne na kondicku.
My mame doma to iste a v škôlke v Nemecku ho vyhlásili za postihnutého 🤷♀️Takze kopec vyšetrení už je za nami ... musíme zmeniť škôlku atd... má 4 roku v septembri
Do placu? Bud rada, ze je zdravý. Co by niektore mamky dali zato, aby ich dieta spravilo aspon dva kroky
Tiez mam syna, je tiez velmi živý, nechcel spávať, sedieť v piesku a hrat sa - bola len moja naivná predstava, jedol asi tak 3 lyžičky a potom SIM ho musela zabávať, proste x inych veci ako ine deti, ale do placu mi nikdy nebolo
On vyrastie, najde si záujmy, naučí sa hrat sa s detmi, treba len vydrzat