Veľmi ťažké uspávanie bábätka

terezia23
2. máj 2023

Chcem sa spýtať či ste si niektorá prešli podobným. Synček mal silné koliky (ešte stále má, ale už to nie je také zlé ako bolo) , a pretrvávajúci reflux preto bol/je uspávaný na rukách, lopte. Dal sa nám uspať relatívne ľahko, ponosili sme, pohojdali na lopte, dali cumlík. Dal sa niekedy aj preložiť do kočíka...postupne sa to začalo zhoršovať, že sa nevie uspať. Vydrží málo bdieť cca po 40 min začína plakať od únavy, teda mu vychádza ešte veľa denných spánkov. Niekedy si pospí len 20 min, niekedy viac, predtým vedel spať aj 2 hod. Všetky jeho spánky sú pre nás boj, je unavený, reve, krúti sa, v žiadnej polohe na rukách nechce byť, doslova sebou mece a pritom chce spať. Položenie do postieľky nemá zmysel, skúšali sme, pripisujem to refluxu. Avšak všetky opatrenia proti refluxu už robíme, ale nepomáha. Máte to niekto doma takto? Že sa bábo nedá uspať, vrieska, krúti sa? Nakoniec zaspí, ale niekedy to trvá aj 45 min kým to dokáže. Je to nesmierne únavne, striedame sa, ale dá to veľmi zabrať :( ťažké je to, že takto sa uspať potrebuje veľa krát za deň. Niekedy pomôže nosič, šatka, ale nemá to rád. On je celkovo dosť nervózne bábätko. (prospieva dobre, dostáva špeciálne UM proti alergické) Ja už neviem čo je s ním. Nemôže to byť nejaké ochorenie? Lekárka povie, že sú také deti a to je všetko.

kitycat
2. máj 2023

Biely sum?

terezia23
autor
2. máj 2023

@kitycat niekedy pomoze zvuk vysavaca, ale malokedy.

ivangeline
2. máj 2023

Kolko ma m? Plac nemusi byt z unavy. Aj z nudy kludne...

terezia23
autor
2. máj 2023

@ivangeline ma 3 mes, z nudy to nie, plac je z velkej unavy, on potom zaspi

lenkakravcova
2. máj 2023

@terezia23 spi sam alebo vedľa teba?
V izbe je úplná tma? Ticho?

madla60
2. máj 2023

@terezia23 , keď boli dcery bábätka a nevedela som si už rady s nimi, tak som ich rozbalili a nechala s holými nozkami bez plienky. Prikrila len s plienku.

l222
23. jún 2023

@terezia23 syncek bol taky a teraz dcerka (11 tyzdnov)detto :( Pri synovi som plakala u doktora, ze to nie je normalne, ze nech ho vysetria, ze my musi nieco byt. Jeho sme uspavali aj niekolko hodin. 45 min mas este celkom ok. Bolo nam povedane, ze je narocne babatko. Je to vycerpavajuce, ale kazdy mesiac je to lepsie. Teraz dufam pri dcerke v to iste. Uspavanie unaveneho dietata, ktore nevie zaspat a hlavne spat viac ako 20min. je frustrujuce. Ked potreboval spat iba 2x denne, tak som jasala, ze uz nemusim iba od rana do noci uspavat, aby spal aspon par hodin( ked som zratala tie dvadsatminutove spanky). On spaval iba v kociku - nachodene kilometre. Dcérka iba v nosici- chrbat v tahu. Naozaj sa im ten sposob akym zaspavaju a spia velmi rychlo meni. Pamatam si ako som myslela, ze sa zblaznim a o nejakom rezime ani chyru. Ked mal pol roka uz zaspal do par minut...uz mu ten spanok fungoval zasa inak...takze neboj, bude dobre uz coskoro a nie si v tom sama 🙂 p.s. kym to pisem, uspavam dnes uz stvrty krat

mimasalky
8. júl 2023

@l222
Ach akoby ste opisovali moje deti. Prvý bol náročný ale teraz dcéra je presne ten prípad kedy len plačem. Vyšetrena je, má vlastné len reflux a koliky ale ratan dni kedy bude mať už tri mesiace a bude to o niečo lepšie. Ale váš komentár mi dal nádej.

l222
3. sep 2023

@mimasalky mne tiez vzdy pomoze, ked si precitam ako aj ostatne mamicky zapasia so spankom 🙂 lebo cloveku sa ani verit nechce, ze aj iny maju tieto problemy, ked v meste a v obchodoch same maminky s odkvecnutymi babatkami v kocikoch a dietko jej spi jak zabite kym ona kavickuje a nakupuje. My mame momentalne o tri dni 5 mesiacov a spi uz aj v kociku (ale iba v sportovej casti, lebo musi byt vyvysena kvôli refluxu). Iba 30-40 min. spanky nam trvaju, ale v noci spi zatial dobre a to, ze zaspi aj v kociku mi aspon usetri chrbticu od jedneho uspavania. Drzim vam palce a keby nieco kludne piste 🙂 ja mam teraz misiu navyknutia na autosedacku, lebo tam, samozrejme, nespi a vrieska akoby ju na noze brali a v decembri ideme 3 hodiny autom na letisko a potom absolvujeme takmer 3 hodinovy let. Momentálne mam z toho gucu v krku, ze ako bude 😬